CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Haunted Mansion

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
David Berenbaum

Producere:
Andrew Gunn
Don Hahn

Fotograf:
Remi Adefarasin

Klipper:
Priscilla Nedd-Friendly

Komponist:
Mark Mancina

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(51 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-03-05:
Eddie Murphy som hip hop-detektiv
01-12-03:
Box Office uge 48: Førstepladsen hjemsøges af hadet kat
12-11-03:
Shrek 2s nye stemmer
14-08-03:
Eddie Murphys børnehave-opfølger
25-05-03:
Eddie Murphy i en anden verden
12-05-03:
Eddie Murphy ikke mutant nok!
10-10-02:
Murphy i medvind
 
Anmeldelser:
17-10-14:
Mr. Peabody & Sherman
25-01-10:
Imagine That
03-07-07:
Norbit
18-05-04:
Daddy Day Care
08-10-03:
Løvernes konge
18-06-03:
I Spy
25-02-03:
Pluto Nash
20-03-02:
Shrek
04-12-01:
Dr. Dolittle 2
30-05-01:
Nutty Professor II – Familien Klump
23-05-01:
Life (99)
11-10-00:
Stuart Little
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettet scene, fraklip, features, dvd-rom
Spøgelseshuset

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Gyser, Komedie
Varighed:84 minutter
Instruktør:Rob Minkoff
 
Anmeldelsesdato:04-08-2004
Medvirkende:Som:
Eddie MurphyJim Evers
Terence StampRamsley
Nathaniel ParkerGracey
Marsha ThomasonSara Evers
Jennifer TillyMadame Leota
Marc John JefferiesMichael
Se komplet creditliste her

Doven forlystelse
 
Ligesom Pirates of the Caribbean er 'baseret' på en forlystelse i Disneyland, har Spøgelseshuset også taget udgangspunkt i en af eventyrparkens mange seværdigheder (man følger en rute i et stort hus, hvor væggene blandt andet 'bevæger' sig), og præcis som med piratfilmen har denne film og dens tilknyttede forlystelse ikke meget med hinanden at gøre. I dette tilfælde har man blot valgt at beholde det store faldefærdige (og hjemsøgte) hus og derefter fundet på en ny historie, der udspiller sig omkring det. Dét kunne sagtens have været ganske fornøjeligt, mange film foregår kun omkring en enkelt lokalitet, men uheldigvis har Disney ikke kunne opstøve hverken gys eller grin, så festlighederne ender i et filmisk ingenmandsland. Et trist sted mellem børnevenlig uhygge og indtørret eventyr.

"Evers and Evers - for ever and evers" lyder Jim Evers slogan. Den glatte og storsmilende ejendomsmægler er lidt enerverende....

Copyright:
UIP
Familieudflugt for viderekommende
Eddie Murphy spille familiefaren Jim Evers, der bruger alt for meget tid på karrieren som ejendomsmægler og ikke nok tid sammen med hustruen Sara (som også er partner i firmaet) og de to børn Michael og Megan. Men efter han en aften har dummet sig, lover han Sara at bruge en hel weekend sammen med hele familien, så længe de lige kan kigge forbi et stort hus, som det ellers kun er hende, der er blevet inviteret til at se – "det vil kun tage 20 minutter".
Det er næppe nødvendigt at oplyse, at dét gør det naturligvis ikke, for det er intet almindeligt hus, de kigger forbi. Den mystiske Edward Gracey, der ejer huset, vil gerne af med det. Hans forfader boede der i sin tid, men hans skæbne endte ulykkeligt, og det er på tide at komme videre, men det er lettere sagt end gjort.

Kalorielet affære
Til Spøgelseshuset hører en bunke klichéer; en skummel, gammel butler, adskillige levende og temmelig afpillede skeletter og en tragisk kærlighedshistorie. Dog er det ingen af disse normalt trættende elementer, der trækker ned i vurderingen. Det er også helt acceptabelt, at både handlingen er skåret lidt tykt ud og plottet ofte alt for forudsigeligt, for der er fremdrift og energi nok i historien. Der sker hele tiden noget, 'rutsjebanen' svinger rundt om et nyt hjørne og præsenterer nye forhindringer – både for Jim, Sara og ungerne. Tilmed er der også blevet lagt penge i effekterne, så eksempelvis en tur gennem kirkegården i baghaven er en flot fornøjelse, men pæne billeder og et virksomt plot er ikke nok til at udelukke den snigende kedsomhed, man hurtigt belemres med.

... busterne er derimod ret morsomme

Copyright:
UIP
Tålmodigheden testes
Intruktør Rob Minkoff har tidligere instrueret Stuart Little og Løvernes konge, så han burde kunne sine børnefilm, men har han tilsyneladende taget fri fra forstanden, for her er overhovedet intet spor af barnlig glæde. Ingen drillesyge morsomheder og desuden heller ingen smarte bemærkninger til de voksen. Og vælger man at se filmen, som en Eddie Murphy-film, er den helt håbløs. Der er i den frembrusende handling slet ikke blevet gjort plads til den tidligere urkomiske mands talenter. Murphys spiller en anstrengende familiefar, der gør sit bedste for at holde familien samlet under de mange aktiviteter i huset, men han får ikke plads til at skabe sig tosset. Det gjorde han heller ikke i de to Doctor Dolittle-film, men her kunne man i stedet more sig over de mange sjove dyr og hans søde familie, og selv om der her optræder nogle syngende buster, en kropsløs spåkone og især en fremragende Terence Stamp, som den gustne butler, så opvejer ingen af disse kuriositeter filmens manglende gejst. Øv, for en kedelig tur!
 
DVD-vurdering
(af MiB)

På trods af filmen er der intet småkedeligt ved ekstramaterialet. Faktisk er det så underholdende og lærerigt, at man ville ønske, der var blevet brugt ligeså meget energi på selve filmen.

Der er i første omgang et kommentarspor, der ikke alene fremstår relevant, men også interessant. I selskab med producer Don Hahn, den ansvarlige for de visuelle effekter Jay Redd samt manuskriptforfatter David Berenbaum, bliver man styret igennem samtlige af filmens scener med masser af nyttige og sjove informationer, uden at det nogensinde bliver ufokuseret eller kedeligt for den sags skyld.

Ydermere er der to korte, men spændende dokumentarer, hvor vi får et kig bag kameraet og de specielle effekter nøje bliver gransket, til stor fornøjelse for både de nysgerrige sjæle såvel som for hardcore filmnørder.

Var man i forvejen ikke tilfreds med filmen og ligger Disneyland-forlystelsen lidt for langt væk, kan man passende gå ind under menupunktet DVD Virtual Ride, hvor man selv kan vove sig rundt i huset takket være dette pudsige lille spil.

Resten af materialet er det sædvanlige fyld med en slettet scene, en musikvideo og temmelig ligegyldige 'outtakes', men samlet set er det absolut vellykket og morsomt ekstramateriale til en film, der var alt andet end.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Micwiz
18-12-2005 18:15
Jeg købte den for en tyveri blockbuster og jeg vil have min 20lap igen den stinker denne film, det hjælper nok heller ike på det at jeg ikke er så vild med eddie murphy, jeg tror kun det er the golden child og daddy day care som jeg har syntes var mildt sjove.

Disney-fan
15-12-2005 14:53
Jeg syntes at filmen er rigtig god og spændene

Martin C
30-3-2004 22:06
Ja det var dumt, jeg var også lige ved at begå samme fejl. Så sagde jeg nej tak.

Keld
30-3-2004 22:01
ADDDDD!!!!!!!!!!! hvor er den dog dårlig.. desværre tog jeg ind og se den, og det er jeg MEGA ked af jeg brugte penge på!!!

jesper
5-3-2004 17:20
sys den er god


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har ikke spillet skinhead?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google