CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Radio

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Mike Rich

Producere:
Herb Gains
Brian Robbins
Michael Tollin

Fotograf:
Don Burgess

Klipper:
Chris Lebenzon
Harvey Rosenstock

Komponist:
James Horner

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(12 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
27-10-03:
Box Office Uge 43: $cary Movie 3 $corer kas$en!
 
Anmeldelser:
24-11-04:
The Fighting Temptations
07-05-03:
Det store slædeløb
02-04-03:
The Rookie
25-02-03:
Pollock
10-10-01:
Enemy at the Gates
19-02-01:
Mirakelmorderen
 
Artikler:
04-07-02:
Premiereportræt: Ed Harris
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Radio

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:106 minutter
Instruktør:Michael Tollin
 
Anmeldelsesdato:14-09-2004
Medvirkende:Som:
Cuba Gooding Jr.Radio
Ed HarrisCoach Jones
Alfre WoodardPrincipal Daniels
S. Epatha MerkersonMaggie
Brent SextonHoneycutt
Chris MulkeyFrank
Se komplet creditliste her

Med på en lytter
 
Radio er en ærkeamerikansk film. Ingen anden filmindustri end den amerikanske vil kunne finde på at sprøjte så selvtilfredst og intetsigende et produkt ud, der samtidig er skruet så behændigt og professionelt sammen. Heldigvis sørger et par alvorlige ridser i lakken for at vække os fra sukkerdrømmen, inden den kritiske sans ryger helt overbord.


Copyright:
SF Film
Gode hensigter
Gary RossSeabiscuit fortalte os historien om outsideren, som ingen troede det mindste på, og hans overrumplende triumf. Radio tager sentimentaliteten og det glasurdækkede glansbillede af de gode gamle dage et stort skridt længere med beretningen om landsbytossen med kælenavnet 'Radio' (Cuba Gooding Jr.), som fredeligt trisser rundt med sin indkøbsvogn og holder sig for sig selv. Han kan godt lide at kigge på, når det lokale football-hold er på banen under ledelse af den hårde træner Jones (Ed Harris), men en dag bliver fristelsen for stor for de unge drengerøve, som befolker holdet, og mens træneren kigger væk, bagbinder de Radio og gemmer ham i redskabsskuret. Træner Jones opdager hurtigt forseelsen, hjælper den unge knægt med at slippe løs og straffer de skyldige, men interessen for den tavse dreng med indkøbsvognen er vakt og snart er Radio en fast maskot for byens hold.

Ikke drama nok
Historien om Radio bugner af potentielle konflikter i ægte soap-ånd. Når en ung sort knægt i midten af 60’ernes South Carolina på den måde blev fremhævet på bekostning af de udvalgte og fysisk stærke stjerner på skolens footballhold, så burde det ikke skorte på foragelse hverken hos spillere, tilskuere eller ambitiøse fædre. Samtidig har træner Jones et problem med at udvise tilstrækkelig opmærksomhed overfor konen og den snart voksne datter, så summen af velegnet konfliktmateriale taget i betragtning, er det en påfaldende magelig og afdæmpet film, som Mike Tollin har fået ud af anstrengelserne. Faktisk virker hele historien en anelse for let og ubekymret.


Copyright:
SF Film
Ed Harris i centrum
Nu kan alle disse betænkelige konstateringer skydes til jorden med det håndfaste faktum, at filmen er baseret på virkelige begivenheder, og den ægte Radio render stadig rundt som maskot for det lokale footballhold i byen Anderson i South Carolina. Men egentlig kan det ikke bruges til så pokkers meget om historien er opdigtet eller gennemført sandfærdig, for når den ikke genererer tilstrækkelig filmisk spænding undervejs, så er den ret beset uinteressant. Mange af fagets bedste er samlet om opgaven. Filmkomponisten James Horner sender strygergruppen på konstant overarbejde og drukner ganske enkelt filmen og de få følelser, som måtte spire frem blandt publikum. Skuespillerne tilhører den solide kaliber, Cuba Gooding Jr. har trukket tosserollen denne gang, men står konstant i skyggen af Ed Harris, som med ro styrer portrættet af træner Jones sikkert i mål. Han er filmens interessante person, autoritetsfiguren i lillesamfundet, som pludselig bryder med normen og tager sig af outsideren, men modstanden mod hans projekt er for begrænset og reduceret til ganske få brummerier fra den lokale bankdirektør, hvis søn er stjernen på holdet.

Sentimental fuser
Problemet er nok, at den virkelige historie om Radio simpelthen ikke rummer tilstrækkelig med kontroverser til at udgøre en spændende film. Manuskriptforfatteren Mike Rich har tidligere betrådt lignende græsgange med Good Will Hunting-klonen Finding Forrester og hittet The Rookie. Med Radio har han skruet helt op for de sentimentale kanaler og satset på, at minderne om de gode gamle dage kunne overdøve manglen på et ordentligt drama – og blot fordi den taktik lykkedes helt fint i USA, så er det ikke særligt sandsynligt, at vi hopper med på samme galaj her i landet.
 
DVD-vurdering
- bliver ikke anmeldt -

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Bøffen
16-4-2004 11:55
Pissegod Bøf!


Bøffen


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken amerikansk sit-com-stjerne spiller Woody Allens tomhjernede kæreste i Hollywood Ending?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google