CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Tremors 4: The Legend Begins

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Scott Buck

Producere:
Nancy Roberts

Fotograf:
Norman Cattell
Virgil L. Harper

Klipper:
Harry B. Miller III

Komponist:
Jay Ferguson

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(27 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
12-06-02:
Ormen 3
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Ormen 4

Anmeldt af:Peter Brendstrup
Genre:Action
Varighed:97 minutter
Instruktør:S.S. Wilson
 
Anmeldelsesdato:28-07-2004
Medvirkende:Som:
Michael GrossHiram Gummer
Sara BotsfordChristine Lord
Billy DragoBlack Hand Kelly
Brent RoamJuan Pedilla
August SchellenbergTecopa
J.E. FreemanOld Fred

Den uendelige historie?
 
Det hele begyndte i 1990, da komedieinstruktøren Ron Underwood slyngede kulthittet Ormen ud – en film der på trods af visse huller var ret underholdende og sært charmerende. Derudover skadede det naturligvis ikke, at Kevin Bacon havde den ene hovedrolle, selvom han næppe vil blive husket for denne præstation. Men i 1996, da en efterfølger kom på markedet, kunne (eller ville) Bacon ikke lege med mere. Heldigvis kunne den anden hovedrolleindehaver fra Ormen træde til, ja mine damer og herrer - ingen andre end Fred Ward! Og hvis det (forståeligt nok) ikke siger nogen så meget, så skyldes det nok, at Fred Wards CV stort set kun tæller et hav af temmelig tvivlsomme biroller… Nå men videre til 3’eren. Michael Gross (Blomsterbørns Børn) havde udfyldt rollen som den skydegale Burt Gummer i både 1’eren og 2’eren, men i Ormen 3 avancerede han fra skydegal ”sidekick” til absolut ligeså skydegal hovedrolleindehaver. Om denne udvikling var positiv for Ormen-serien, kan nok diskuteres, men ikke desto mindre har Michael Gross endnu engang påtaget sig hovedrollen som Burt Gummer - nej vent - Hiram Gummer!?

Old School-orm!?
Der er nemlig sket det forunderlige, at instruktør S.S. Wilson, som også instruerede Ormen 2, har valgt at lave en prequel, frem for at bygge videre på 3’erens besynderlige udvikling. Derfor starter filmen i 1889, hvor Hiram Gummer (altså en af Burts forfædre) står ansigt til ormeansigt med de frygtelige graboider for første gang. Hiram ejer en sølvmine i byen Rejection(!), men nogle graboidæg er uheldigvis blevet udklækket nærved, hvilket medfører en betydelig decimering af arbejder- og indbyggerantallet. Nogle få er blevet tilbage, og sammen med disse heltemodige mennesker, må Hiram nu forsøge at udrydde graboiderne, inden resten af byen ender som ormeføde. Der er bare ét problem - Hiram er en dekadent og usædvanlig inkompetent vatnisse, der først skal lære at affyre et våben…

Gummer light
Selvom Burt Gummer-karakteren nok fungerede bedst som birolle, var det da lidt underholdende at følge Burts dybt paranoide adfærd og de tilhørende enorme eksplosioner i Ormen 3. Men eftersom Hiram Gummer først skal tilegne sig disse bekymringsvækkende egenskaber, er der alt for lidt tjubang i denne fortsættelse. Ormen 4 er simpelthen for ujævn rent dramaturgisk, og det er ret katastrofalt for en film, der intet har at tilbyde på plot- og skuespillersiden. Faktisk går omkring halvdelen af filmen med spøjs dialog, og dette på kraftig bekostning af den underholdningsværdi og spænding, der er alfa og omega for Ormen-serien. Det skal dog tilføjes, at filmen redder en smule på de afsluttende sekvenser, hvor hardcore Gummer-fans vil nikke anerkendende til Hirams udvikling, der ikke ligefrem kan beskrives som pacifistisk.

Skal vi ha’ del 5?
Selvom filmen er langt fra vellykket, ænser man en sjælden gang det charmerende skær, der omhyllede Ormen og optrådte glimtvis i 2’eren og 3’eren. Desværre er dette en alt for flygtig fornemmelse, og filmen er overordnet en skuffelse. På effektsiden er filmen også utroligt sparsom, endda i højere grad end sin 14 år ældre forgænger, hvilket nok vidner om et meget beskedent budget. Men på trods af kritikken, vender jeg nok tilbage til skærmen, hvis en ”Ormen 5” skulle komme på tale. Og det samme gør nok (alle?) de andre inkarnerede Ormen-fans – for har man fulgt hele den grinagtige Ormen-serie, så skal man da lige se, hvad de dog finder på næste gang… Og så må vi alle håbe, at den potentielle 5’er bliver en noget mere underholdende oplevelse!
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Ud fra hvilken brændende by redder Clark Gable Vivien Leigh i Borte med Blæsten?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google