CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Dickie Roberts: Former Child Star

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Fred Wolf, David Spade

Producere:
Jack Giarraputo

Fotograf:
Thomas E. Ackerman

Klipper:
Roger Bondelli

Komponist:
Christophe Beck

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(12 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
10-12-04:
Spader & Schneider samarbejder
08-09-03:
Spade indtager toppen, mens piraterne ligger på lur
 
Anmeldelser:
06-01-14:
Drengerøve 2
23-01-02:
Joe Dirt
23-01-02:
Joe Dirt
28-03-00:
Lost & Found
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35-1 Anamorphic WideScreen

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Reel Comedy: Dickie Roberts, Den sande Hollywood-historie, Dickie på skrift, Bag musikvideo, musikvideo, fraklip, trailer
Dickie Roberts: Former Child Star

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Komedie
Varighed:94 minutter
Instruktør:Sam Weisman
 
Anmeldelsesdato:20-10-2004
Medvirkende:Som:
David SpadeDickie Roberts
Alyssa MilanoCyndi
Doris RobertsPeggy Roberts
Ashley EdnerHeather Bolan
Scott TerraSam Tracy

Vandet, mærkværdig og kedelig
 
David Spade er nok bedst kendt som den tynde makker til den nu afdøde, korpulente Chris Farley, og som et fast indslag på Saturday Night Live i starten af 1990’erne. Siden da har han medvirket i en række forskellige tv-serie, lagt stemme til blandt andet Disney-film og og af og til kastet sig ud i en filmrolle. I Dickie Roberts: Tidligere Barnestjerne forsøger han at skabe en rolle, der er både sjov og følsom. Begge falder desværre for kort.


Copyright:
UIP
This is Nuckin’ Futs!
Dicke Roberts fald fra tinderne var omtrent så spektakulært, som hans berømmelse i første omgang lod til at være. Dickie var fra helt lille udset af sin mor til at blive et hit – hun fortalte vidt og bredt om, at han var søn af megastjernen David Soul (Hutch fra tv-serien Starsky & Hutch), og hun slæbte ham med til alle prøveoptagelser i hele Hollywood. Om det var rollen som lille pige, kænguru eller cowboy – Dickie skulle forsøge sig med dem alle. Og lykken var stor, da heldet indtraf, og knægten rent faktisk fik en rolle i noget, der skulle ende som 70’ernes mest populære tv-show: The Glimmer Gang. Vejen derfra var belagt med guld og diamanter, og Dickie blev et kæmpe hit, ikke mindst takket være hans tagline "This is Nuckin’ Futs", som nu, 30 år senere, stadig hjemsøger den tidligere barnestjerne.
For Dickie er i høj grad 'tidligere'. Efter et pludseligt fald i seertal blev The Glimmer Gang taget af programmet, og Dickie forsvandt ud i glemslens mørke. End ikke hans egen mor ville kendes ved ham, og hun forlod ham sammen med berømmelsen. Nu ernærer Dickie sig ved at parkere andre folks biler og forsøger desperat at få den store rolle, der skal bringe ham tilbage til berømmelsen igen. Ikke så meget fordi berømmelsen i sig selv er et mål, men fordi den ødelagte, lille dreng, der gemmer sig inde i den voksne Dickie, bare gerne vil have den kærlighed tilbage, som han mistede sammen med berømmelsen.

Få en barndom....
Dickies store håb er en rolle, som instruktøren Rob Reiner (spillet af Rob Reiner) mangler en skuespiller til. Rollen er storslået, og den kunne betyde et gigantisk comeback for Dickie, men der er et problem. Dickie, der på mærkværdig vis får hustlet sig ind til en tidlig prøveoptagelse på rollen, får at vide, at han ganske enkelt ikke passer til rollen, fordi han aldrig har haft en normal barndom – han mangler simpelthen et eller andet for at være et normalt menneske, og Reiner tror ikke på, at han kan klare det. Så Dickie beslutter sig for at genopleve en barndom, og han sælger derfor sin selvbiografi, som han ellers havde ventet med, fordi han ville have, at den skulle ende lykkeligt, og bruger pengene på at hyre sig ind hos familien Finney, der skal hjælpe ham med en ny barndom. Og så begynder 'løjerne'.
Det overordnede problem med filmen er egentlig, at den ikke formår at leve op til et ellers ret underholdende koncept om en tidligere barnestjerne, der bare slet ikke fungerer og som desperat forsøger at vende bøtten igen. David Spade er mærkværdigt uengageret i rollen som Dickie Roberts, og det er helt tydeligt, at der er lagt bånd på hans udfoldelsesmuligheder. Filmen forsøger at være en grovkornet komedie og en familiefilm, som både børn og voksne kan få noget ud af, og det gør, at dens udtryk og indhold skifter mellem grove vittigheder om elpærer oppe i anus og ekstremt børnefikserede momenter, som da familien Finneys datter deltager i og vinder en dansekonkurrence på sin lokale skole. Filmen kan ganske enkelt ikke finde et fast fokus, og det gør den i høj grad til en forvirrende, og i sidste ende, falleret indsats.


Copyright:
UIP
Tidligere barnestjerner
Præstationerne i filmen rangerer fra lidet engagerede til nogenlunde habile, og rollerne er gennemgående for pappede og uinteressante til, at vi rigtig har nogen investering med i deres liv og levned. I sidste ende er det nok filmens største problem – at dens figurer ikke kan gribe os, og at historien hele tiden er på kanten til at vælte ned i afgrunden, hvorfra der absolut ikke er nogen vej tilbage – ej heller for tidligere barnestjerner, som der ellers er masser af i filmen. Cameo-rollerne er alle steder, og vi nævner i flæng Corey Feldman (Goonierne, Lost Boys, Sammenhold), Emmanuel Lewis (tv-serien Webster), Barry Williams (tv-serien The Brady Bunch) Dustin Diamond (tv-serien Saved By the Bell) og Gary Coleman (tv-serien Diff’rent Strokes) samt et helt Band Aid-kor med 20-30 andre, der kækt synger en 'We are the World'-lignende sang om, hvor slemt det er at være tidligere stjerne.
Det er næsten lige så slemt som at skulle bruge 90 minutter i selskab med en film, der helt tydeligt ikke ved, hvor den vil være i forhold til sit publikum. Havde den fået lov til at køre en hård Jim Carrey-stil med en virkelig brutal Dickie Roberts, havde den nok været mere underholdende, men som den er nu, er det svært at anbefale den til nogen. Selv forældre med børn, der måske gerne vil se den som en familie-film, skal være opmærksomme på filmens til tider lidt for hårde linie.
 
DVD-vurdering
(Af -FAV)

Ekstramaterialet er fyldigt og egentlig ikke særligt ophidsende. Der spilles naturligvis på sammenfaldet mellem Dickie Roberts og David Spade i en række featuretter, hvor enkelte behandler Dickie som en virkelig figur, mens andre følger arbejdet med at udarbejde manuskript og udvikle filmen.

Man kan også komme bag kameraet på den musikvideo, som afslutter filmen, og som rummer en lang række virkelige barnestjerner som voksne. Man fornemmer tydeligt den kærlighed til den amerikanske tv-popkultur, som er drivkraften bag arbejdet, men der kommer også en grænse for hvor meget suppe, der kan koges på et unægteligt tyndt ben.

Til filmen er der tale om glimrende ekstramateriale, men man bliver ikke et nyt og bedre menneske af at tilbringe en lille times tid i dets selskab.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
I love it
23-6-2004 03:19
Hi my name is Caity Bedker and I am 13 years old and I rented the Dickie Roberts The Former Child Star DVD and I loved it...David Spade is a wonderful Actor and Comedian.And I hope all of you David Spade Lovers support that...

With Love,
Caity


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespillerinde har ikke spillet en blind kvinde?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google