CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Perfect Score

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Marc Hyman, Jon Zack, Mark Schwahn

Producere:
Roger Birnbaum
Jonathan Glickman
Brian Robbins
Michael Tollin

Fotograf:
J. Clark Mathis

Klipper:
Ned Bastille

Komponist:
John Murphy

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
31-08-04:
Kan man stole på Scarlett?
30-06-04:
Allen hyrer Johansson
23-03-04:
Johansson i Napoleon-film
 
Anmeldelser:
02-06-08:
The Nanny Diaries
26-06-02:
Not Another Teen Movie
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Widescreen, 16:9

Lyd:
Dolby Digital Surround

Ekstra materiale:
Trailer, ”Bag-om” ca. 20 minutters varighed, Kommentarspor med instruktør og manusforfatter.
The Perfect Score

Anmeldt af:Nikolaj Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie/Krimi
Varighed:93 minutter
Instruktør:Brian Robbins
 
Anmeldelsesdato:06-10-2004
Medvirkende:Som:
Scarlett JohanssonFransesca
Erika ChristensenAnna
Chris EvansKyle
Darius MilesDesmond
Leonardo NamRoy

Gennem nåleøjet
 
I The Perfect Score er seks unge af vidt forskellige årsager tvunget til at tage deres livs vigtigste prøve (SAT-prøven) for hver især at sikre sig et resultat, som kan skaffe dem ind på deres drømmestudie, eller for nogens vedkommende bare ind på et studie.
Alle seks har de misset deres personlige mål i den første test og kæmper nu for at finde en vej at slippe gennem nåleøjet. For om to uger skal de tage testen igen, og det er sidste chance for at få det ønskede resultat.

Flid, fedt… eller snyd
Løsningen bliver, at de i fællesskab skal stjæle den kommende opgave fra det nævn, der laver opgaverne. Gruppens leder er fra start af Kyle (Chris Evans fra Not Another Teen Movie), men hver især er vigtige for gruppen på grund af deres meget forskellige natur og evner.

Ikke som de andre….
Filmen bliver præsenteret både på cover og i ekstramaterialet som en film, der ikke vil falde i de sædvanlige klichéer og gerne vil fortælle en mere nærværende historie som rammer dybere. Og det skal også siges, at The Perfect Score er langt mere fokuseret på sin fortælling og på skuespillet end på underholdende enkeltscener af svingende kvalitet som i flere af de senere års teenage-komedier, f.eks. Road Trip, Dude… og American Pie 1, 2 og 3.

Og så alligevel…
Heldigvis er skuespillet også rigtig godt, især på kvindesiden, hvor det må siges at være noget af en bedrift at have fået både Scarlett Johansson (Lost in Translation, Pige med perleørering) og Erika Christensen (Traffic) til at medvirke. Det samme gælder for Leonardo Nam som filmens fortæller og absolutte hash-vrag, Roy, der er historiens klart bedste kort og garant for en del grin undervejs.
Men The Perfect Score falder desværre alligevel direkte i klichéfælden, især med den ubegavede basketballspiller, der også er nødt til at klare sig gennem testen – og selvom holdet bag filmen mener at have undgået klichéen ved at få en NBA-spiller (Darius Miles) til at spille rollen, så er rollen stadig en kæmpe-kliché.

Den lette underholdning
Selvom der som sagt kæmpes en brav kamp på ekstramaterialet for at promovere filmen som noget andet end de sædvanlige ungdomsfilm, så er det næsten kun med til at minde en om, i hvor høj grad The Perfect Score ender som almindelig let underholdning.
Den er velspillet og holder langt bedre fast i sit plot, og de sjove scener undervejs er i langt højere grad en del af konteksten, men til gengæld er det også en af de film, der glider alt, alt for hurtigt ud af hukommelsen igen.
Dermed ender filmen nøjagtig som det de seks unge ikke vil reduceres til – en del af den grå masse.
 
DVD-vurdering
The Perfect Score ender på trods af gode intentioner som en del af den grå masse – både som film og hvad angår ekstra-materialet.

At der er en trailer er jo nærmest et must, hvorimod det kan undre, at der slet ikke har været nogen slettede scener fra filmen – i hvert fald ikke nogen vi får lov at se. Til gengæld er ’bag-om-filmen’-produktionen mere interessant end normalt. Ikke fordi vi får så meget nyt at vide, men fordi især Leonardo Nam får lov til at rable løs. I forvejen har han en meget underholdende rolle i filmen, men også når han er på kamera som sig selv er der dømt udmærket underholdning.

Derudover forsøger Brian Robbins at forklare, hvorfor netop hans film skiller sig ud fra de sædvanlige ungdoms-film. På kommentarsporet håber man så, at Brian Robbins og Mark Schwahn kunne uddybe vores viden, men selvom de er meget hyggelige at høre på, går en stor del af tiden med at gentage, hvad de har sagt i ’bag-om-produktionen’, og så mindskes udbyttet desværre.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken fællessang får de rappe replikker til at forstumme i Casablanca?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google