CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Le Peuple migrateur

Produktionsland:
Frankrig, Italien, Tyskland, Spanien, Schweiz

Produktionsår:
2001

Manuskript:
Stéphane Durand, Jacques Perrin, Francis Roux

Producere:
Christophe Barratier
Jacques Perrin

Fotograf:
Olli Barbé
Michel Benjamin
Sylvie Carcedo-Dreujou
Laurent Charbonnier
Luc Drion
Laurent Fleutot
Philippe Garguil
Dominique Gentil
Bernard Lutic
Thierry Machado
Stéphane Martin
Fabrice Moindrot
Ernst Sasse
Michel Terrasse
Thierry Thomas

Klipper:
Marie-Josèphe Yoyotte

Komponist:
Bruno Coulais

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(31 stemmer)

Links
Filmens website
Birdwatch.dk

Læs også...
Nyheder:
28-10-02:
Ni dokumentarfilm nomineret til European Film Awards
13-02-02:
César-nomineringer
 
Anmeldelser:
21-11-11:
Oceans
25-10-09:
Earth
13-10-00:
Himalaya
 
Artikler:
07-11-03:
CPH:DOX ’03: Aktuel og nødvendig
06-11-03:
CPH:DOX ’03: Fem spørgsmål til arrangørerne
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Fugle på rejse

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Dokumentar/Musical
Varighed:85 minutter
Instruktør:Jacques Perrin
Jacques Cluzaud
Michel Debat
 
Anmeldelsesdato:29-09-2004
Medvirkende:Som:
Jacques Perrinfortæller

Fugleliv
 
Hvordan mon det føles at være en fugl og flyve i formation tværs over Europa? Hvordan mon det føles at flyve frit og navigere efter solen og stjernerne? Hvordan mon det føles at være lyserød og stå på et ben i en flod i Amazonas? Hvordan mon det føles blot at leve for at spise, danse, fløjte og flirte og ikke have megen anden mission end at skifte himmelstrøg to gange om året?


Copyright:
Miracle Film
Fem filmhold og tre år
Hvis det er den slags spørgsmål, man stiller sig, så er der god grund til at tage i biografen og opleve dokumentarfilmen Fugle på rejse, hvor man kommer tættere på end man nogensinde har kunnet drømme om. Fem filmhold har over en periode på tre år skildret alverdens fugleflokke. Fra Alperne til Amazonas. Fra Den Kinesiske Mur til Grand Canyon. Fra Afrikas stepper til Sydpolen. Stort set kun Australiens og Stillehavets fugleliv forbliver ubeskrevet.

Ualmindeligt ambitiøst projekt
I felten og ved hjælp af luftballoner, airgliders – bemandede som fjernstyrede - helikoptere og flyvemaskiner, og helt uden brug af digitale effekter, har filmholdene fulgt de enkelte fugleflokke i deres årstidsbestemte rejser og beskrevet deres færden på de forskellige tilholdssteder. Til de specielt ornitologisk interesserede angives også fakta om de forskellige arter og deres bevægelser undervejs.
Det er i sandhed et ualmindeligt ambitiøst projekt. Og resultatet er meget, meget imponerende.

Fugle og mennesker
Og det er ikke kun en smuk og uskyldsren skildring af fugles rejser, filmen byder på. Allegorierne til menneskenes migrationsmønstre er temmelig tydelige i den franske skuespiller og producer Jacques Perrins fortællerstemme, og også de barske vilkår, som naturen og menneskenes forandringer af denne byder dem, skildres.
Hovedsageligt er det parallellerne mellem menneskenes verden og færden og de frie fugles, der gør filmen både morsom og tankevækkende.

En verden man ellers kun kan drømme om
Helt så dramatisk og komisk som Claude Nuridsany og Marie Pérennous naturlige mesterværk Microcosmos fra 1996, der dykkede ned i insekthøjde efter genkendelig dramatik, og som Jacques Perrin også var en af motorerne bag, bliver filmen aldrig. Der forklares og uddybes, og man imponeres over de mange elegante arter, men projektet er også så omfattende i antallet af arter, der følges, at det i længden kommer til at knibe lidt med variationerne i refleksionerne.
Men på samme måde som Microcosmos lader filmen tilskueren komme tættere på en verden, man ellers kun kan drømme om.
 
DVD-vurdering
Bliver ikke anmeldt, da distributøren ikke har stillet kopi til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film har Morten Arnfred ikke instrueret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ