CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Twisted

Produktionsland:
USA/Tyskland

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Sarah Thorp

Producere:
Barry Baeres
Anne Kopelson
Arnold Kopelson
Linne Radmin

Fotograf:
Peter Deming

Klipper:
Peter Boyle [II]

Komponist:
Mark Isham

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(37 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
04-08-05:
Jackson som samurai
06-07-05:
Vil du være Ashley Judds body double?
07-11-03:
Store stjerner i store 2’ere
06-03-03:
Judd som Klines muse
25-07-02:
Moss & Judd i uniform
 
Anmeldelser:
23-11-09:
The Uninvited
03-11-03:
Confidence
22-10-03:
Basic
18-06-03:
The Escort [II]
03-06-03:
Ya-ya-søsternes guddommelige hemmeligheder
03-12-02:
Den skjulte sandhed
12-02-02:
Mænd er UTROlige
05-09-01:
Eye of the Beholder
29-01-01:
Rules of Engagement
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
3 featuretter, trailers
Blackout

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller
Varighed:93 minutter
Instruktør:Philip Kaufman
 
Anmeldelsesdato:13-10-2004
Medvirkende:Som:
Ashley JuddJessica Shepard
Samuel L. JacksonJohn Mills
Andy GarciaMike Delmarco
David StrathairnDr. Melvin Frank
Russell WongLieutenant Tong
Camryn ManheimLisa
Se komplet creditliste her

Lønningsdag
 
Der er tidspunkter, hvor selv de største talenter formår at gå sammen om at levere noget lodret bras. I dette tilfælde skyldes det ikke store kreative satsninger, men snarere at selv skuespillere og instruktører har brug for betale regninger en gang imellem. Med Philip Kaufman i instruktørstolen og stærke navne som Ashley Judd, Andy Garcia og Samuel L. Jackson i de bærende roller havde man derimod vel nok turdet håbe på, at selv husleje-arbejde kunne byde på solidt håndværk, men de svigtes imidlertid af manuskriptet af Sarah Thorp, en så pinagtigt tyndt og forvrøvlet omgang genbrug fra Hollywoods store thriller-skuffe, at det er utroligt, at nogen er hoppet på den.

En interessant heltinde
Vi følger Jessica Shepard, der netop som filmen starter bliver udnævnt til politiinspektør, hvilket naturligvis afføder en masse jaloux drillerier fra de mandlige kolleger. Jessica er en selvstændig tøs med en hård baggrund, hendes far gik nemlig amok og myrdede hendes mor, sig selv og et par stykker til i en blodrus, og hun frygter, at hun rummer de samme destruktive kræfter. Hun er ikke i et fast forhold, men er til gengæld god til at samle one night stands op på den lokale bar. I kontrol og så alligevel ikke.

Blackouts
Når hun kommer hjem fra arbejde, dulmer rødvinen stresset, indtil hun typisk får et blackout og er væk indtil telefonen vækker hende næste dag. Men forfremmelsen får en uheldig bivirkning. En seriemorder lægger sig nemlig trygt i hendes kølvand og begynder at myrde løs af de fyre, som hun har haft et forhold til. Hun ser hurtigt mønstret, men hvor meget tør man afsløre overfor sin nye makker (Andy Garcia), sin gamle læremester (Samuel L. Jackson) eller nogle af de andre i afdelingen, når man pludselig selv er hovedmistænkt i sagen og helt uden chance for at levere et gyldigt alibi i de perioder, hvor man har haft blackouts.

Årets misser
Naturligvis rummer Blackout et twist, men det er så direkte fornærmende mod den tilskuer, der har tilbragt små 90 minutter foran fjernsynet, at man hellere havde været fri. Filmen selv er slemt kedelig og uden antydningen af fremdrift, skuespillet er stift og uengageret – og når man så trumfer kedsomheden med at lade plottet foretage en helt vanvittig drejning, så mister filmen sit sidste forsonende træk. Blackout er året misser – og derfor også helt fortjent henvist til en karriere på den bagerste hylde i videoforretningen.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet til denne fuser af en film rummer 3 featuretter af små 10 minutters varighed. Instruktøren Philip Kaufman taler passioneret om arbejdet med filmen fordelt på plot, figurtyper og San Francisco. Mest interessant er næsten at se ham præsentere byen og fortælle om vigtigheden af at give den en personlighed. Hvis bare det samme var lykkedes for personerne i filmen, så havde der måske været noget at komme efter.

Det sjoveste er næsten de mange trailers, der er kommet med dvd’en – bl.a. et kig på Oliver Stones Alexander, som kommer i biograferne i slutningen af november. Ekstramaterialet er på ingen måde en selvstændig begrundelse for at købe filmen, men hvis man alligevel er endt med den, så er det ganske fornuftigt.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (4 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Arne J
6-2-2008 03:08
Hvordan fanden kan du anmelde film. Direkte latterligt at give filmen 1 stjerne. Har nogen pist på din sukker mad eller var det lige gået over med konen da du så filmen. for så kan den hurtigt blive kedelig

fru jensen
15-7-2005 18:45
ikke særlig fængslende, ingen overraskelser, set en gang,det er rigeligt. Jeg har nok læst for mange krimier, så slutningen var som forventet

fru jensen
15-7-2005 18:35
ikke særlig fængslende, ingen overraskelser, set en gang,det er rigeligt.

Brian
15-10-2004 07:48
Har selv givet filmen 5 stjerner, og kan ikke rigtig forstå den ene stjerne cinemaZone giver?
Var i biffen og se filmen, og den var da kanon, og sikke en overraskende slutning!
Folket har også talt her og givet 4 stjerner.
En typisk hollywood film? Hva er det? Der bliver sku da lavet lige så mange gode film som dårlige, ellers var denne side jo ikke kørende!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Fritz Bauer: En fjende af staten1/9
Mike and Dave Need Wedding Dates1/9
Ben-Hur1/9
Blood Father1/9
Midnight Special1/9
Kærlighed og andre katastrofer1/9
Nerve25/8
Find Dory25/8
My Name is Salt25/8
Sparrows25/8
Flere bio-anmeldelser
 
Blandt mænd og får26/8
Where to Invade Next22/8
The Brothers Grimsby19/8
Concussion12/8
Secret in Their Eyes9/8
Mustang8/8
Room5/8
Spotlight1/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google