CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Beyond Borders

Produktionsland:
USA, Tyskland

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Caspian Tredwell-Owen

Producere:
Lloyd Phillips
Dan Halsted

Fotograf:
Phil Meheux

Klipper:
Nicholas Beauman

Komponist:
James Horner

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(56 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
21-05-04:
Del Toro & Owen lokket til Sin City
24-02-04:
Croft vender tilbage
27-10-03:
Box Office Uge 43: $cary Movie 3 $corer kas$en!
07-03-03:
Clive Owen som Kong Arthur
17-09-02:
Owen frem for Brosnan
11-10-01:
Beyond Borders genåbnet
07-02-01:
Beyond Borders droppet
18-01-01:
Oliver Stone stopper
02-11-00:
Uheldige Stone
 
Anmeldelser:
09-09-10:
Salt
16-01-09:
Changeling
04-03-08:
A Mighty Heart
14-09-07:
A Mighty Heart
13-06-06:
Afsporet
01-12-04:
Kong Arthur
30-11-04:
Taking Lives
08-11-04:
I'll Sleep When I'm Dead
07-01-04:
Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Raider 2
07-10-03:
Livet tur - retur
11-11-02:
Gosford Park
23-07-02:
Croupier
05-12-01:
Tomb Raider
10-10-01:
Original Sin
04-07-01:
Vertical Limit
22-05-01:
GoldenEye
 
Artikler:
22-08-03:
Premiereportræt: Angelina Jolie
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktøren Martin Campbell og produceren Lloyd Phillips, to-delt bag kameraet-feature (40 min.), interview med forfatteren, Angelina Jolie som nødhjælpsambassadør
Beyond Borders

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Romantik
Varighed:122 minutter
Instruktør:Martin Campbell
 
Anmeldelsesdato:01-12-2004
Medvirkende:Som:
Angelina JolieSarah Jordan
Clive OwenNick Callahan
Teri PoloCharlotte Jordan
Linus RoacheHenry Bauford
Noah EmmerichElliot Hauser
Yorick van WageningenSteiger

Ekstrem-dating for rigmandstøser
 
Forhistorien for Beyond Borders er broget med skuespillere og instruktører på flugt i vild panik, og nu er Sorteper endt hos Angelina Jolie og Clive Owen i de centrale roller og Bond-instruktøren Martin Campbell i den tunge stol. For Beyond Borders er et vaskeægte makværk, som balancerer på kanten til det decideret usmagelige.

Stakkels Angelina render våd rundt i junglen og savner sin læge-kæreste.

Copyright:
UIP
En skidt idé
Et eller andet sted, på en løs serviet eller bagsiden af en rudekuvert, har plottet måske lydt som en god idé, men alligevel er der noget sært fortænkt over at lave en flygtningelejr-romance af de store og helt dybtfølte mellem en fanden-i-voldsk læge, der altid befinder sig i verdens absolutte brændpunkter, og en frustreret rigmandskone fra London, som pludselig rammes af tunge samvittghedskvaler, da hun ser en sulten etiopisk dreng og derefter helliger sit liv på at rejse rundt efter lægen og.... tja, vente på at hun kan score ham og dermed forlade mand og børn i London.

Forspil i Etiopien
For det er i bund og grund plottet i Beyond Borders, der udspiller sig over tre adskilte historier, ganske belejligt fra tre så forskellige steder i verden som Etiopien, Cambodia og Tjetjenien. Lægen Nick Callahan (Clive Owen) er som skabt til film (og formodentlig ikke meget andet), en rapkæftet kyniker med the looks på plads og et fast hold af idealister, der får et kick ud af at opsøge nød og elendighed for at lege helte. Sarah Jordan (Angelina Jolie, der atter beviser, at talenterne er størst i stramtsiddende swimsuit) er rigt gift med en kedelig ægtemand (Linus Roache), og da hun til en velgørenshedsfest møder Nick, som afbryder festen for at udstille overklassens hykleri, tændes en flamme i hende. Filmen forsøger længe at bilde os ind, at hun brænder for sagen og de nødlidende, men selvfølgelig handler det om sex, og de ender uden større balade i kanen sammen (uden moskitonet for øvrigt, hvilket må betragtes som usikker sex i højeste potens midt i den cambodianske jungle).

Britiske Clive Owen har noget ung Mel Gibson over sig...

Copyright:
UIP
En donation smidt væk
Romancen tager over, og i filmens tredje akt, som udspiller sig i adskillige frostgrader i Tjetjenien, er Sarah og Nick helt og aldeles ligeglade med eventuelle fattige og sygdomsramte, nu gælder det kun hinanden, da filmen pludselig indser, hvor kedelig den er og derfor smider en håndfuld action på bordet for at forhindre total udvandring. Beyond Borders’ svagheder står næsten i kø for at blive udstillet de sidste 30 minutter, hvor enhver hæderlig intention undermineres.
Hvor forfatterne egentlig selv står i forhold til nødhjælpsarbejde og humanitær indsats er svært at blive klog på, for tonen i filmen skifter fra at være indædt fortaler for, at man skal sætte alt ind på at redde bare et enkelt barn, til at være flintrende ligeglad med et helt nødlidende folk, bare fordi heltinden har trådt på en landmine. Svaret svæver i vinden – og det gør de mange millioner dollars, der er gået tabt på denne kikser, også. Stort set intet er spillet ind i biograferne (i USA), hvor publikum trods alt har haft smag nok til at holde sig væk – og mon ikke de over 200 millioner kroner, som er forsvundet ud i den blå luft (om end en del af dem ligger i Angelina Jolies lommer), havde gjort mere nytte som donation til en hjælpeorganisation.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet præsenteres i den rette alvorlige tone, som rent faktisk demonstrerer, hvor alvorligt filmskaberne har taget filmen.

Produktionen præsenteres i en to-delt bag kameraet-feature, hvor vi kommer hele kloden rundt og ser, hvordan scenerne er bygget op. Der lægges meget vægt på det hårde arbejde med at genskabe nøjagtige gengivelser af virkelige steder, bl.a. filmens Grosnij, hvor man får fornøjelsen af at høre de alvorstunge folk på settet beskrive arbejdet på linje med Saving Private Ryan. Hvis man kan holde mere af samme skuffe ud, så er kommentarsporet med instruktøren Martin Campbell og producer Lloyd Phillips en glimrende lejlighed, men det skal dog retfærdigvis nævnes, at de også taler mere nede på jorden om selve arbejdet med optagelserne.

En kort syv-minutters samtale med forfatteren Caspian Tredwell-Owen afdækker igen alvoren i hans arbejde, hvor han beretter om de mange nødhjælpsarbejdere, som han har interviewet og som har dannet basis for historien. Og hvis vi ikke har fattet noget som helst, så får vi også tre minutters kort reklame fra Angelina Jolie, hvor hun fortæller om hendes opgave som ambassadør for UNHCR.

Det er egentlig synd, for præsentationen af filmen er udført helt efter kunstens regler, men man skal være mere end almindelig naiv for ikke at gennemskue den triste sandhed omkring Beyond Borders: At den er en gigantisk fejltagelse fra første udkast.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (11 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Kenn Æ
15-1-2008 19:11
Hvor er det dog nogle latterlige indlæg, folk har postet her! Føj! Få jer dog en smag! Og hvor er Maria dog stupid at høre på: ,,Frederik lyder som en der har læst bag på coveret... man kan ikke kritisere en film man ikke har set..." - manden er professionel film-anmelder, og får penge for at skrive denne anmeldelse. Jesus! Du, Maria, har tydeligsvis ikke set denne film, siden du kan synes den er bare lidt bedre end elendig. Den er da så ærke-amerikansk som noget kan blive, vildt manipulerende, og decideret til at få kvalme over!

Helt enig med Frederik Vandrup. Beyond Borders er et makværk, der er lige til at brække sig over!

*----- 1 stjerne, for en kvalme fremkaldende oplevelse!

Maria
30-4-2007 21:17
jeg synes det er helt igennem af lort til at den har fået så dårlige anmelelser !
da jeg så filmen, synes jeg den var mega rørerne !
hun(Sarah), er sku da en rigtig !"helt" !
hun følger jo med sit hjerte, og kæmper for det hun føler !
jeg har set filmen èn gang (KUN)
men vis det var , kunne jeg bilve ved , og ved i en uendeligehed !
p.s. til dem der ikke har set den : så er der bare noget at glæde sig til !
og pis på hvad de anmelere siger!
DEN ER PISSE GOD !
CLIVE OWEN ER OVER LÆKKER !

Se Den
12-2-2007 15:09
Hold da op! Det er bare en af de film, der får en til at tænke over tingene! Se den! Den er fantastisk! Clive Owen Rocker :)

Katrine
8-3-2006 08:51
En genial, fantastisk og intens film.

Maria
17-1-2006 15:27
Jeg har set filmen 2 gange nu, og vil med glæde se den 3. gang. Den er på rekorttid blevet til min yndlingsfilm, og Frederik virker ikke som en der har set den, men derimod læst på bagsiden af coveret. Filmen er helt igennem genial og har virkelig åbnet mine øjne. Desuden kan den ikke kritiseres hvis ikke man har set den!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bjerget21/7
Star Trek Beyond21/7
Den store venlige kæmpe21/7
Lights Out21/7
Wiener-Dog21/7
The Legend of Tarzan14/7
The Dressmaker14/7
Ice Age: Den vildeste rejse7/7
Virgin Mountain7/7
Idol30/6
Flere bio-anmeldelser
 
Carol15/7
Brooklyn12/7
Trumbo11/7
13 Hours5/7
Zootropolis4/7
Deadpool1/7
James White27/6
Zoolander 224/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film indgår der ikke en begravelse?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google