CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Beyond Borders

Produktionsland:
USA, Tyskland

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Caspian Tredwell-Owen

Producere:
Lloyd Phillips
Dan Halsted

Fotograf:
Phil Meheux

Klipper:
Nicholas Beauman

Komponist:
James Horner

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(56 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
21-05-04:
Del Toro & Owen lokket til Sin City
24-02-04:
Croft vender tilbage
27-10-03:
Box Office Uge 43: $cary Movie 3 $corer kas$en!
07-03-03:
Clive Owen som Kong Arthur
17-09-02:
Owen frem for Brosnan
11-10-01:
Beyond Borders genåbnet
07-02-01:
Beyond Borders droppet
18-01-01:
Oliver Stone stopper
02-11-00:
Uheldige Stone
 
Anmeldelser:
09-09-10:
Salt
16-01-09:
Changeling
04-03-08:
A Mighty Heart
14-09-07:
A Mighty Heart
13-06-06:
Afsporet
01-12-04:
Kong Arthur
30-11-04:
Taking Lives
08-11-04:
I'll Sleep When I'm Dead
07-01-04:
Lara Croft and the Cradle of Life: Tomb Raider 2
07-10-03:
Livet tur - retur
11-11-02:
Gosford Park
23-07-02:
Croupier
05-12-01:
Tomb Raider
10-10-01:
Original Sin
04-07-01:
Vertical Limit
22-05-01:
GoldenEye
 
Artikler:
22-08-03:
Premiereportræt: Angelina Jolie
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktøren Martin Campbell og produceren Lloyd Phillips, to-delt bag kameraet-feature (40 min.), interview med forfatteren, Angelina Jolie som nødhjælpsambassadør
Beyond Borders

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Romantik
Varighed:122 minutter
Instruktør:Martin Campbell
 
Anmeldelsesdato:01-12-2004
Medvirkende:Som:
Angelina JolieSarah Jordan
Clive OwenNick Callahan
Teri PoloCharlotte Jordan
Linus RoacheHenry Bauford
Noah EmmerichElliot Hauser
Yorick van WageningenSteiger

Ekstrem-dating for rigmandstøser
 
Forhistorien for Beyond Borders er broget med skuespillere og instruktører på flugt i vild panik, og nu er Sorteper endt hos Angelina Jolie og Clive Owen i de centrale roller og Bond-instruktøren Martin Campbell i den tunge stol. For Beyond Borders er et vaskeægte makværk, som balancerer på kanten til det decideret usmagelige.

Stakkels Angelina render våd rundt i junglen og savner sin læge-kæreste.

Copyright:
UIP
En skidt idé
Et eller andet sted, på en løs serviet eller bagsiden af en rudekuvert, har plottet måske lydt som en god idé, men alligevel er der noget sært fortænkt over at lave en flygtningelejr-romance af de store og helt dybtfølte mellem en fanden-i-voldsk læge, der altid befinder sig i verdens absolutte brændpunkter, og en frustreret rigmandskone fra London, som pludselig rammes af tunge samvittghedskvaler, da hun ser en sulten etiopisk dreng og derefter helliger sit liv på at rejse rundt efter lægen og.... tja, vente på at hun kan score ham og dermed forlade mand og børn i London.

Forspil i Etiopien
For det er i bund og grund plottet i Beyond Borders, der udspiller sig over tre adskilte historier, ganske belejligt fra tre så forskellige steder i verden som Etiopien, Cambodia og Tjetjenien. Lægen Nick Callahan (Clive Owen) er som skabt til film (og formodentlig ikke meget andet), en rapkæftet kyniker med the looks på plads og et fast hold af idealister, der får et kick ud af at opsøge nød og elendighed for at lege helte. Sarah Jordan (Angelina Jolie, der atter beviser, at talenterne er størst i stramtsiddende swimsuit) er rigt gift med en kedelig ægtemand (Linus Roache), og da hun til en velgørenshedsfest møder Nick, som afbryder festen for at udstille overklassens hykleri, tændes en flamme i hende. Filmen forsøger længe at bilde os ind, at hun brænder for sagen og de nødlidende, men selvfølgelig handler det om sex, og de ender uden større balade i kanen sammen (uden moskitonet for øvrigt, hvilket må betragtes som usikker sex i højeste potens midt i den cambodianske jungle).

Britiske Clive Owen har noget ung Mel Gibson over sig...

Copyright:
UIP
En donation smidt væk
Romancen tager over, og i filmens tredje akt, som udspiller sig i adskillige frostgrader i Tjetjenien, er Sarah og Nick helt og aldeles ligeglade med eventuelle fattige og sygdomsramte, nu gælder det kun hinanden, da filmen pludselig indser, hvor kedelig den er og derfor smider en håndfuld action på bordet for at forhindre total udvandring. Beyond Borders’ svagheder står næsten i kø for at blive udstillet de sidste 30 minutter, hvor enhver hæderlig intention undermineres.
Hvor forfatterne egentlig selv står i forhold til nødhjælpsarbejde og humanitær indsats er svært at blive klog på, for tonen i filmen skifter fra at være indædt fortaler for, at man skal sætte alt ind på at redde bare et enkelt barn, til at være flintrende ligeglad med et helt nødlidende folk, bare fordi heltinden har trådt på en landmine. Svaret svæver i vinden – og det gør de mange millioner dollars, der er gået tabt på denne kikser, også. Stort set intet er spillet ind i biograferne (i USA), hvor publikum trods alt har haft smag nok til at holde sig væk – og mon ikke de over 200 millioner kroner, som er forsvundet ud i den blå luft (om end en del af dem ligger i Angelina Jolies lommer), havde gjort mere nytte som donation til en hjælpeorganisation.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet præsenteres i den rette alvorlige tone, som rent faktisk demonstrerer, hvor alvorligt filmskaberne har taget filmen.

Produktionen præsenteres i en to-delt bag kameraet-feature, hvor vi kommer hele kloden rundt og ser, hvordan scenerne er bygget op. Der lægges meget vægt på det hårde arbejde med at genskabe nøjagtige gengivelser af virkelige steder, bl.a. filmens Grosnij, hvor man får fornøjelsen af at høre de alvorstunge folk på settet beskrive arbejdet på linje med Saving Private Ryan. Hvis man kan holde mere af samme skuffe ud, så er kommentarsporet med instruktøren Martin Campbell og producer Lloyd Phillips en glimrende lejlighed, men det skal dog retfærdigvis nævnes, at de også taler mere nede på jorden om selve arbejdet med optagelserne.

En kort syv-minutters samtale med forfatteren Caspian Tredwell-Owen afdækker igen alvoren i hans arbejde, hvor han beretter om de mange nødhjælpsarbejdere, som han har interviewet og som har dannet basis for historien. Og hvis vi ikke har fattet noget som helst, så får vi også tre minutters kort reklame fra Angelina Jolie, hvor hun fortæller om hendes opgave som ambassadør for UNHCR.

Det er egentlig synd, for præsentationen af filmen er udført helt efter kunstens regler, men man skal være mere end almindelig naiv for ikke at gennemskue den triste sandhed omkring Beyond Borders: At den er en gigantisk fejltagelse fra første udkast.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (133 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Sheeja
3-4-2014 11:14
Ah, that's why they're familiar! I'd have to dig togruhh a ton of boxes to check, but I seem to remember Pritt Stick-ing a photocopy of that particular dancing couple onto the cover of the master copy of a fanzine about 12 years ago.It's a single, rather than an album, though, and there's two versions of the sleeve the original 1978 issue on Fast has , along with lyrics, the 1982 Virgin/EMI just has the songs listed on the back. (I know this because I really want a first pressing 1978 copy, the one in mono with black and white labels, but only have a French 1982 reissue, produit et realisc3a9 par The Human League'. Sad, eh?)

http://www.britishhomesawards.com/wintor.html
30-11-2013 14:35
JK: I keep in mind hearing a music identified as It had been an early music and so they have been reasonably mysterious then, but I listened to that observe even while I had been penning this procedure. So when it arrived time and energy to place the movie jointly I'd these types of a fantastic practical experience operating with Daft Punk on TRON: Legacy that i {wanted|needed|desi
http://www.britishhomesawards.com/wintor.html http://www.britishhomesawards.com/wintor.html

http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html
30-11-2013 10:58
Kevin Langeree is living evidence that arduous operate pays off. As an example of some of the most talented kitesurfers of his technology, Kevin has presently used six a long time competing around the PKRA Society Tour. Immediately following finishing around the runnerup place a few a long time around the trot, the Dutchman as a final point reached his objective of becoming PKRA Society Tour Winner in 2009. Despite his rather young age, Langeree raw all natural ability and bottomless reserves of resolve have remodeled him into an example of the sport most highly effective and established riders. Immediately following joining O on the age of thirteen, Kevin has really paid his dues and acquired the regard of his peers, and may without doubt carry on in order to make some of the most of his time around the limelight. Kevin escapes to South Africa just about every wintertime in planning with the launch in the tour, and may be a great deal more determined than previously this 12 months as he tries to protect the title for which he fought so longer and tricky.
http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html

http://www.select-holiday-homes.co.uk/links.html
30-11-2013 08:32
JPMorgan's credit score card solutions division posted a $672 million decline while in the quarter, in comparison accompanied by a yearearlier income of $250 million, as additional cardholders default. Revenues also fell along with the introduction of recent rules made to guard people.
http://www.select-holiday-homes.co.uk/links.html http://www.select-holiday-homes.co.uk/links.html

http://www.fountaineinnatlinton.co.uk/wedding.html
30-11-2013 07:24
justice there will not be peace, Abdi states, condemning each the Shabab along with a governing administration that unsuccessful to safeguard its most susceptible.
http://www.fountaineinnatlinton.co.uk/wedding.html http://www.fountaineinnatlinton.co.uk/wedding.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed han?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ