CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Against the Ropes

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Cheryl Edwards

Producere:
Robert W. Cort
David Madden

Fotograf:
Jack N. Green

Klipper:
Eric L. Beason

Komponist:
Michael Kamen

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
16-02-05:
Meg Ryan spiller filmstjerne
23-02-04:
Box Office Uge 8: 50 First Dates er stadig nr. 1
 
Anmeldelser:
01-09-04:
Gothika
06-07-04:
In the Cut
07-10-03:
Livet tur - retur
06-01-03:
The Man Who Wasn't There
28-08-02:
Kate & Leopold
19-06-02:
Impostor
12-06-02:
D-Tox
25-09-01:
Proof of Life
29-05-01:
Paulie
30-08-00:
Søvnløs i Seattle
14-08-00:
In Too Deep
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 featuretter: "En ringsideplads" & "Jackie Kallen - før og nu", trailer
Against the Ropes

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Drama
Varighed:111 minutter
Instruktør:Charles Dutton
 
Anmeldelsesdato:17-11-2004
Medvirkende:Som:
Meg RyanJackie Kallen
Omar EppsLuther Shaw
Tony ShalhoubSam LaRocca
Timothy DalyGaven Reese
Charles DuttonFelix Reynolds
Joseph CorteseIrving Abel
Se komplet creditliste her

Knock Out
 
Dette er historien om USA's første kvindelige boksepromotor, nej vent, dette er historien om et stort boksetalent der endelig får en chance. Forvirret? Ja det er forståeligt, for Charles Duttons boksedrama Against the Ropes forsøger godt nok at fortælle et menneskeligt drama om to underdogs, men den kan ikke finde ud af, hvilket hjørne den skal sætte sig i, og som resultat falder filmen omkuld midt i ringen.

Jackie får sig en lille snak med vennen Gavin, der er sportskommentator i Cleveland - han kunne for øvrigt godt lide hendes kjole....

Copyright:
UIP
Spild af potentiale
Historien er "inspireret af Jackie Kallens liv". Det er en ringe undskyldning for at fortælle en klichétung eventyrfortælling om en stærk kvinde, der skal så grueligt meget igennem, før hun endelig får succes. I dette tilfælde er historiens hovedperson den bramfri Jackie Kallen, som allerede fra barnsben var fascineret af den mandsdominerede sportsgren. Den eneste måde, hun som voksen kunne komme helt tæt på sporten, var ved at arbejde som assistent for direktøren af boksearenaen Cleveland Coliseum. I en af filmens tidlige runder ændres det, da hun mister temperamentet overfor den klæbrige boksepromotor Sam LaRocca (en stygt overspillet Tony Shalhoub), og derfor bliver udfordret af slimklatten til at blive promotor med egen bokser – mon hun kan klare det? Plottet er en kedelig simplificering, for virkelighedens Kallen er langt mere interessant. Hun var oprindelig journalist og arbejdede som sportskommentator inden hun startede sit eget PR-bureau - for sportsstjerner - hvilket førte til, at hun nogle år senere kastede sig over promotor-branchen. Herved mases en næsten 20 år lang karriere ind i en gennemgående uinspirerende film, der, i stedet for at gå efter solar plexus ved at koncentrere sig om Kallens naturligt spændende livshistorie, unødigt danser rundt og bruger de fleste af sine begrænsede kræfter på at fremtvinge sympati for en forceret farverig personlighed.

Forkert fokus?
Against the Ropes vil beklageligvis også gerne være den nye Rocky. Historien om det ukuelige talent, der blot med hård træning og lidt ømhed finder sin form og vinder den store kamp. Trods Omar Epps’ endimensionelle figur Luther Shaw fungerer fortællingen fint i starten. Shaw er godt nok ikke bokseren, Jackie oprindelig fik kontrakten på, men han er bokseren, hun bruger for at komme frem i verden med budskabet, at kvinder kan andet end at svanse rundt i ringen med rundenumrene. Naturligvis går deres kamp først lidt trægt. Den magtfulde LaRocca har blacklistet Kallen og Shaw, og hun må derfor trække på de gamle kontakter i en anden storby for overhovedet at få Shaw i ringen. Da han endelig får sin chance beviser han også sit fulde værd og snart hænger medierne efter dem, og LaRocca kan ikke længere ignorere boksekometen. Imidlertid rager Shaw og Kallen uklar inden den store kamp. Hun tænker mere på at hype sig selv end på at fremme hans karriere, hvilket også er til stor skade for filmen, der havde været langt mere underholdende, hvis den havde fokuseret på bokseren og ikke boksepromotoren. Men filmen insisterer på også at formane sit feministiske eventyr, og derfor bliver Rocky-vinklen hurtigt sat på stand by, og først til sidst får vi endelig det store boksebrag, men der er det for sent: Vores interesse er røget til tælling.

Luther Shaw og konkurrenten Pedro Hernandez, som ligger inde med det bælte Shaw gerne vil have

Copyright:
UIP
Tandløs
Den erfarne skuespiller Charles Dutton debuterer næsten som instruktør (og spiller også Shaws slidte men godmodige træner), og selv om han arbejder ihærdigt for at give os en varm historie om kampånd og venskab, har han ikke været i stand til at tilføre nok sved og gennemslagskraft, ikke engang i de centrale boksescener, som skammeligt føles lidt for passive. For generelt taber filmen på dens vaklen mellem den vrede bokser og den frustrerede promotor: vi får aldrig lov til i det mindste at komme tæt på en af de to hovedpersoner, og vi bliver derfor aldrig grebet af hverken dramaet eller personerne. Heller ikke Meg Ryans tilstedeværelse gavner oplevelsen.
Det er efterhånden lang tid siden, at hun har lavet en ordentlig film, og naturligvis magter denne ikke at give hende nogen form for comeback, især fordi hun slet ikke passer til rollen. Den barske og næsten vulgære Kallen falder ikke naturligt for Hollywoods tidligere søde og pæne stjerne. Det hjælper heller ikke, at Ryan ikke har meget at arbejde med. For manuskriptforfatter Cheryl Edwards' figurer er overfladisk skitseret, og dramaet kunne sagtens have fungeret bedre, hvis havde hun allerede fra første side havde besluttet sig for, hvilken af de to livshistorier, der skulle have været fortællingens drivkraft – for en uafgjort kamp, det er for svagt!
 
DVD-vurdering
Ja, det var så to skuffende featuretter. Indslaget kaldet "En ringsideplads" er små 20 minutters sædvanlig reklame og rygklapperi om hvor fantastiske alle de involverede er, fra den virkelige Jackie Kallen til instruktør Charles Dutton og filmens skuespillere. Det værste er faktisk at indslaget er kedeligt, og man bliver meget lidt klogere på filmen af at spilde tid på det!

Den anden featurette handler - hentyder man til titlen - mere om Jackie Kallen selv. Men det 9 minutter lange program er heller ikke synderligt spændende. Det er dog bemærkelsesværdigt, at den virkelige Jackie Kallen virker langt mere sympatisk i virkeligheden end i filmen. Alligevel er ekstramaterialet bestemt ikke værd at bruge tid på - ligesom filmen!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
PM
17-6-2004 15:47
Stakkels Meg Ryan - er det overhovedet muligt for hende at bryde ud af typecastingen? Jeg så engang 'When a Man Loves a Woman', hvor hun var gift med Andy Garcia og havde alkoholproblemer, og da virkede hun også helt forkert.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket kælenavn bruger agent Mansley ikke om Hogarth i Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google