Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Lord of the Rings: The Return of the King - Special Extended DVD Edition

Produktionsland:
New Zealand/USA

Produktionsr:
2003

Manuskript:
Peter Jackson, Philippa Boyens, Stephen Sinclair, Fran Walsh efter roman af J.R.R. Tolkien

Producere:
Barrie M. Osborne
Peter Jackson
Fran Walsh

Fotograf:
Andrew Lesnie

Klipper:
Annie Collins
Jamie Selkirk

Komponist:
Howard Shore

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(171 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
18-11-13:
Extended Edtion: Hobbitten - en uventet rejse
22-11-05:
Peter Jackson blander sig også i den originale King Kong
03-06-05:
Fra Gollum-rolle til Depp-instruktion
10-05-05:
Peter Jackson Hollywoods mest magtfulde
15-03-05:
Mindst tre år til Hobbitten
03-03-05:
Peter Jackson sagsøger New Line
21-01-05:
Peter Jackson afslører næste projekt
04-01-05:
Gollum til psykolog
19-11-03:
28.000 fans vil have Saruman tilbage!
12-12-02:
Christopher Lee: Flere Oscars til LOTR!
06-02-02:
LOTR og Moulin Rouge deler priserne
 
Anmeldelser:
10-12-14:
Hobbitten - Femhæreslaget
09-04-14:
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark
15-04-13:
Hobbitten: En uventet rejse
01-05-06:
King Kong
18-11-03:
Ringenes herre - De to tårne - Special Extended Edition
26-08-03:
Ringenes herre - De to tårne
12-11-02:
Ringenes herre - Eventyret om ringen - Special Extended Edition
06-08-02:
Ringenes herre - Eventyret om ringen
 
Artikler:
19-12-01:
Peter Jackson: Fra splatterkonge til Ringenes herre
17-12-01:
Ringenes Herre – en legende begynder
17-12-01:
Ringenes Herre – en legende bliver til
14-12-01:
Viggo Mortensen
14-12-01:
Liv Tyler
14-12-01:
Elijah Wood
13-12-01:
Cate Blanchett
- den atypiske skønhed
 

L�s ogs�...
I temaet Kongen vender tilbage:
 
Ringenes herre - De to tårne - Special Extended Edition
Ringenes herre - Eventyret om ringen - Special Extended Edition
Ringenes Herre – en legende begynder
Ringenes Herre – en legende bliver til
Peter Jackson: Fra splatterkonge til Ringenes herre

DVD-specifikationer
Billedformat:
2.35:1

Lyd:
Dolby 5.1 EX, Dolby Surround 2.0, DTS 6.1 ES

Ekstra materiale:
13 dokumentarfilm om bogen, optagelser, effekter mm., interaktive kort, gallerier, 4 kommentarspor, interviews mm.
Ringenes herre - Kongen vender tilbage - Special Extended Edition

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Eventyr
Varighed:236 minutter
Instruktr:Peter Jackson
 
Anmeldelsesdato:10-12-2004
Medvirkende:Som:
Elijah WoodFrodo
Sean Astin'Sam'
Dominic Monaghan'Merry'
Billy Boyd'Pippin'
Ian McKellenGandalf den Hvide
Viggo MortensenAragorn
Se komplet creditliste her

Dvd’ernes herre
 
Julen de sidste tre år har ikke bare betydet gløgg, brunkager og bjældeklang. Den er også blevet højtid for Ringenes herre. Med den sidste dvd-ekstravaganza endeligt ude kan den tradition nu afrundes. Og hvilken afslutning! Den bedste film i trilogien bliver måske ikke bedre af nye scener, men de to skivers ekstramateriale er langt de mest gribende fortællinger om dengang Hollywood kom på besøg hos kiwierne.

Nye scener
Ringenes herre – Kongen vender tilbage - Extended dvd Edition varer knap fire timer og lægger dermed en time oveni biografversionen. Selvom der er mange fine, nye scener med, er det et godt eksempel på, at instruktører faktisk kan trimme deres historier ved at skære det overflødige væk. De 48 minutters forlængelse gør ikke Kongen vender tilbage til nogen bedre film, ligesom det var tilfældet med Ringenes herre - De to tårne - Special Extended Edition, for de fleste af scenerne er blot små uddybninger eller yderlige karakterportrætter af dem, vi efterhånden kender ganske godt fra de to første film – eller fra bøgerne, som man nu engang ikke kommer uden om at læse, hvis man vil have det hele med.

Saruman
Den væsentligste scene, som alle har ventet på og skreget og grædt over blev fjernet fra biografversionen – inklusiv Christopher Lee selv - er noget af en overraskelse. Vi snakker selvfølgelig om Sarumans fald. For dem der forventede at få samme krølle på afslutningen i Herredet som i Tolkiens udgave, venter der en slem skuffelse. Sarumans nederlag er nemlig overført til Isengaard, og selvom der venter en effektfuld og veludført lille sekvens til de glade dvd-ejere, må man nok indtage samme afstand til historien, som Jackson formåede, og konstatere, at Sarumans skæbne ikke passer særligt godt ind i 3’erens projekt.

Ikke blot fragmenter
Det er i øvrigt opsigtsvækkende, at de nye scener ikke blot er ekstra småting, man har smidt ind hist og her. Her er faktisk tale om små manusændringer i de oprindelige scener, der tager en ekstra lille omvej i den nye udgave, og som giver et fint indblik i, hvordan man laver film. Som for eksempel da Aragorn overbeviser fællesskabet om, at de må ride til den Sorte Port for at aflede Saurons opmærksomhed fra Frodo. Samtalen uddybes, og Aragorn griber Sarumans palantir og udfordrer Sauron til det endelige møde. På samme måde er også Denethor og Faramirs samtaler langt mere afrundede og giver et bedre indblik i fader/søn-opgøret og marskens ret så væsentlige forhold til ringen, der leder tilbage til Boromirs opførsel i etteren.

Overraskelse
En glædelig overraskelse finder vi i De dødes rige, hvor et stort projekt i Weta’s maraton-arbejde har fået lov at pryde historien. Aragorn får ikke lov at overbevise de døde så hurtigt og må med Gimli og Legolas flygte igennem tusinder af nedstyrtende kranier, der i sandhed er en typisk jackson’sk pupiludvidende oplevelse. Knapt så vellykket er en anden scene, som de fleste af os savnede grufuldt fra bogen, nemlig forhandlingerne med Saurons mund foran den Sorte port. Hvorfor er blandt andet forklaret af Jackson selv i ekstramaterialet. Filmholdets tidlige beslutning om at fortælle historien kronologisk i stedet for Tolkiens tidsforskudte kæmpeblokke, hvor man først skal følge Aragorns rejse, før Frodos skæbne afsløres, betyder, at det ikke virker særligt dramatisk, at Saurons mund viser Frodos brynje og påstår ham død, når vi øjeblikket før har set, at han i virkeligheden nærmer sig sit mål. Men for fans er det selvfølgelig alligevel svært at takke nej til illustrationer af de mindeværdige passager.

At skære ind til benet
Udvidelserne tæller mange flere, omkring 15 i alt, og indbefatter blandt andet en lille drikkekonkurrence mellem Gimli og Legolas, som er fornøjelig, men selvfølgelig betydningsløs. Kongen vender tilbage bliver ikke decideret en dårligere film af det mere drævende tempo i udvidelsen, men den illustrerer meget fint, hvordan Jackson og co. har arbejdet sig frem til deres mesterværk. At være en god historiefortæller – og særligt på film - handler nemlig ofte om at udelade og lade det bestående stå skarpere. Som Jackson selv har sagt: ”Så længe vi arbejder i Tolkiens ånd, kan vi sagtens lave om.” Ikke alene det har han opnået, han har også fået et stykke af sin egen med, som har beriget et af populærlitteraturens allerstørste værker.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialets karakter er efterhånden velkendt, og det er den samme opbygning, der går igen på den sidste dvd-udgivelse. En ting skiller den dog ud, og det synes at være en mere gennemarbejdet kvalitet. Hvor de første to ofte blev en smule redundante, eller ligefrem blev rigeligt selvfede for alle der ikke er inkarnerede fans, hersker der på disse mange interviews med instruktør, cast, Tolkien-eksperter, Weta-folk, manuskriptforfattere og mange flere, en ro og afstand til projektet, der gør det så meget mere interessant at følge med på sidelinjen. Efter at have været igennem trilogiens 6 ekstra-dvd-skiver føler man sig næsten som et lille medlem af den store Ringenes herre-familie, der har megen blod, sved og tårer at dele ud af.

Det kan skyldes, at der simpelthen har været bedre tid til at udvælge og sammenklippe den enorme mængde b-rolls, der har foreligget efter optagelsernes afslutning, at man føler sig i bedre hænder end tidligere. Det kan også have noget at gøre med succesen, som allerede er fasttømret af både presse og publikum, og man derfor fornemmer, at reklametaler ikke længere er nødvendige. Til tider kan man således opdage små klip, der også viser bidder af den knapt så lyse side af tilblivelsen, som for eksempel en indigneret og skuffet Christopher Lee, efter det stod klart, at Saruman ikke ville komme med i biografversionen af Kongen vender tilbage.

Der kan dog ikke herske megen tvivl om, at den blå boks er årets julegave til alle, der har set Ringenes herre, eller er interesserede i ’filmmaking’. Jackson er så generøs med at løfte sløret for den daglige arbejdsgang og så uprætentiøs i sin tilgang til sit stof, at man faktisk får en lille klump i halsen med John Rhys-Davies, når han siger tak til alle for en oplevelse, der bygger på noget, man ikke længere finder i L.A. Der er mange flere gribende, sjove og særdeles vedkommende klip på den sidste udgivelse, som man til slut får samme forhold til som Jackson, da han skal instruere Elijah Wood i den uigenkaldeligt sidste scene, og bare bliver ved at tage den om, da han ligesom resten af holdet ikke nænner at slutte eventyret.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (23 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Replica Oakley Flak Jacket
27-3-2015 09:22
There is Funny. you can understand the post offered,Good idears
Replica Oakley Flak Jacket http://replicaokoakleyfjflakjackets.tumblr.com/

Fake Burberry Sunglasses
26-3-2015 03:24
There is Shiny. you can understand the post offered,Good story
Fake Burberry Sunglasses http://ffakeburberryrysunglassesuk.tumblr.com/

Replica Burberry Sunglasses
25-3-2015 09:03
There is Funny. he can understand the post offered,Good idears
Replica Burberry Sunglasses http://rreplicaburberryyssunglassesuk.tumblr.com/

Fake Dior Sunglasses
24-3-2015 12:46
There is Funny. I can understand the post offered,Good suggestions
Fake Dior Sunglasses http://ffakedidioressunglasses.tumblr.com/

Replica Dior Sunglasses
23-3-2015 14:18
That is Shiny. you can understand the post offered,Good story
Replica Dior Sunglasses http://rreplicaddiorsesunglasses.tumblr.com/


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Selma26/3
Hjem26/3
Mod naturen26/3
Skammerens datter26/3
Into the Woods26/3
Korsvejen19/3
The Gunman19/3
The Second Best Exotic Marigold Hotel19/3
Insurgent18/3
9. april12/3
Flere bio-anmeldelser
 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 120/3
Nightcrawler17/3
Den usynlige kvinde16/3
The Captive13/3
Dracula Untold9/3
Før vinterkulden6/3
Kvinden der forsvandt3/3
John Wick2/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede ikke med i Black Hawk Down?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google