CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mean Girls

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Tina Fey

Producere:
Lorne Michaels

Fotograf:
Daryn Okada

Klipper:
Wendy Greene Bricmont

Komponist:
Rolfe Kent

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(198 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
28-10-05:
Unge stjerner med i Estevez’ Bobby
07-06-05:
Vinderne af MTV Movie Awards 2005
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
14-01-05:
WGA: gamle navne og friskt blod
01-12-04:
We're going to Vegas, baby!
02-07-04:
Mark Waters satser dobbelt
03-06-04:
Lohan junglerer to jobs
 
Anmeldelser:
15-03-10:
Jennifer's Body
11-07-08:
Mamma Mia!
20-11-06:
Just My Luck
16-01-06:
Herbie - for fuld udblæsning!
13-06-05:
Elephant
16-03-05:
The Notebook
02-06-04:
Freaky Friday
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideSCreen, 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Mark S. Waters, Tina Fey og Lorne Michaels, 3 featuretter, slettede scener, fraklip, internetreklamer, trailer.
Mean Girls

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:97 minutter
Instruktør:Mark S. Waters
 
Anmeldelsesdato:15-12-2004
Medvirkende:Som:
Lindsay LohanCady Heron
Rachel McAdamsRegina George
Lacey ChabertGretchen Wieners
Amanda SeyfriedKaren Smith
Lizzy CaplanJanis Ian
Daniel FranzeseDamian
Se komplet creditliste her

Highschool of Evil
 
Hvad gør man, når man er filmens absolutte nørd, blot fordi ens forældre valgte at tilbringe de første 15 år af ens opvækst i Afrika? Det problem finder Lindsay Lohan en løsning på i Mean Girls, hvor hun efter mange års tilværelse med undervisning i hjemmet kommer på high school og for alvor finder ud af, hvor slemme nutidens unge kan være mod hinanden.


Copyright:
UIP
Hierarki af plastic
For første skoledag afslører med skræmmende tydelighed, hvordan klikehierarkiet allerede har splittet skolen op i den ene fraktion efter den anden. Cady (som Lindsay hedder her) er åben og fordomsfri og bliver hurtigt accepteret af klassens to andre tabere, bøssen Damian og rebellen Janis. De forklarer hende spillereglerne, så hun kan undgå de værste fælder, men da klassens toptøser, Plastic-pigerne, en dag inviterer hende til at sidde med ved deres bord til frokost, bliver Cady alligevel interesseret. For er det ikke sjovere at være udvalgt til at være med i en af de selektive grupper end blot at ende sammen med de andre tabere uden at være inviteret. Janis og Damian får i hvert fald overtalt Cady til, at hun hænger ud med plasticpigerne om dagen og afslører deres hemmeligheder overfor dem om aftenen.

Fra sød til slem
Men et er at gå undercover hos klassens populære piger, noget andet er at fastholde undercover-rollen, når en af de lækre fyre fra matematik-holdet (findes den slags?, -red) pludselig falder for plastic-facaden. Cady glider længere og længere ind i den hævngerrige og selvoptagede pigers verden, men pludselig en dag går det for alvor galt, og da er Cady blevet så god til opgaven som plasticpige, at hun står tilbage som skolens absolut mest usympatiske bitch.


Copyright:
UIP
Happy end
Men, men, men – med pæne Lindsay ved vi jo godt, at det ikke er så slemt. Netop som man kunne håbe på, at vi havde en moderne blanding af Clueless og Jawbreaker på hånden, så vælger Mean Girls den bløde vej. Cady finder den rette ånd og får belært os alle om vigtigheden af at behandle hinanden pænt. Det er selvfølgelig helt korrekt, men også en lidt lyserød slutning på en film, som ellers rummer et spændende bid. Stilen er uhøjtidelig og kombinerer frit regulær ondskab med lidt frække filmiske idéer, om end den gentagne brug af en skolebus i høj fart som problemløser slet ikke virker så chokerende morsomt, som den sikkert burde.

Den lette løsning
Mean Girls er således et bekendtskab af den slags, som nærmer sig fyld i biografrepertoiret. Den har nogle sjove tanker om livet på en high school, og en række interessante navne fra satire-showet Saturday Night Live medvirker i birollerne, faktisk er skuespillet helt rimeligt og i tråd med intentionerne, hvis man ikke når at blive træt af kønne Lindsays kække blink med øjet. Hvis man kedede sig bravt under Gus Van Sant Elephant eller syntes svenske Ondskab virkede gammeldags og realistisk, så kan det jo tænkes, at Mean Girls ligger tættere på ens foretrukne filmsmag udi high school-genren – men det ændrer ikke ved, at den i den sammenligning træder frem som den lette og absolut harmløse løsning.
 
DVD-vurdering
Med både instruktør Mark S. Waters og forfatter Tina Fey ombord på ekstramaterialet kommer vi tæt på bevæggrundene for dette projekt, der tydeligvis er udsprunget af en god idé og lidt ægte entusiasme. Kommentarsporet er fint og udspiller sig som en ping-pong-dialog mellem netop disse to samt producenten Lorne Michaels.

Tre featuretter tikker ind på omkring 25 minutter og udgør et tilstrækkeligt kig på kulisserne på filmen. Glimrende supplement finder man i de 9 slettede scener, der bliver kommenteret af Mars S. Waters og Tina Fey og fraklippene giver også en fornemmelse af, at den gode stemning var til stede undervejs. Fint ekstramateriale.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (13 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
lindsay lohan
21-3-2007 11:08
omg, mean girls is like the best movie, like evaarh! i totally like played that role like fantastic. i'm like the funniest person in like the entire world, mkay? yeah. i totally rock. yeah, your mum's socks (yeah, the ones on her feet, mkay?).

MEAN GIRLS 4-EVER IN FACE

luv, lindsay<3

pernille vestergaard .<33
12-3-2007 15:10
findes der en mean girls 2 ??

jkcarlo
22-12-2006 00:32
nu er jeg hverken teenager eller pige, men jeg synes alligevel mean girls er god, især fordi den har nogle fine pointer og har en selvironisk distance.
ideel som afslutningsfilm i folkeskolens større klasser.
**** (fire af seks stjerner)

Dorte
24-6-2006 13:41
Jeg sys at Mean Girls er en GENIAL
tøse-film. Jeg har set der mellem100 og 200 gange og jeg er slet ikke træt af den endnu. Ideen til filmen er genial og skuespillerne spiller virkelig godt. Ikke mindst Lindsay Lohan.
Til sidst vil jeg sige til de piger der ikk har set den, DEN ER HERRE-GOD.

Kristine.
9-3-2006 08:59
Filmen er god nok, men er jeg den eneste der er ved at v´ære en lille smule træt af, at de ALTID ender på samme måde?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Marguerite28/4
Captain America: Civil War28/4
Amy Winehouse: I Told You I Was Trouble28/4
Månen over kirsebærtræerne28/4
Der kommer en dag21/4
Den femte bølge21/4
Valley of Love21/4
Blandt mænd og får21/4
The Daughter21/4
Dem vi var20/4
Flere bio-anmeldelser
 
Point Break29/4
Victoria18/4
Noma My Perfect Storm13/4
Spionernes bro12/4
Suffragette11/4
Taxi Teheran8/4
Eden4/4
Den tabte verden1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken 3'er-film har dette slogan: "Great trilogies come in three's"?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google