CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mean Girls

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2004

Manuskript:
Tina Fey

Producere:
Lorne Michaels

Fotograf:
Daryn Okada

Klipper:
Wendy Greene Bricmont

Komponist:
Rolfe Kent

Censur:
Tilladt for alle

Distributr:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(198 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
28-10-05:
Unge stjerner med i Estevez Bobby
07-06-05:
Vinderne af MTV Movie Awards 2005
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
14-01-05:
WGA: gamle navne og friskt blod
01-12-04:
We're going to Vegas, baby!
02-07-04:
Mark Waters satser dobbelt
03-06-04:
Lohan junglerer to jobs
 
Anmeldelser:
15-03-10:
Jennifer's Body
11-07-08:
Mamma Mia!
20-11-06:
Just My Luck
16-01-06:
Herbie - for fuld udblæsning!
13-06-05:
Elephant
16-03-05:
The Notebook
02-06-04:
Freaky Friday
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideSCreen, 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Mark S. Waters, Tina Fey og Lorne Michaels, 3 featuretter, slettede scener, fraklip, internetreklamer, trailer.
Mean Girls

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:97 minutter
Instruktr:Mark S. Waters
 
Anmeldelsesdato:15-12-2004
Medvirkende:Som:
Lindsay LohanCady Heron
Rachel McAdamsRegina George
Lacey ChabertGretchen Wieners
Amanda SeyfriedKaren Smith
Lizzy CaplanJanis Ian
Daniel FranzeseDamian
Se komplet creditliste her

Highschool of Evil
 
Hvad gør man, når man er filmens absolutte nørd, blot fordi ens forældre valgte at tilbringe de første 15 år af ens opvækst i Afrika? Det problem finder Lindsay Lohan en løsning på i Mean Girls, hvor hun efter mange års tilværelse med undervisning i hjemmet kommer på high school og for alvor finder ud af, hvor slemme nutidens unge kan være mod hinanden.


Copyright:
UIP
Hierarki af plastic
For første skoledag afslører med skræmmende tydelighed, hvordan klikehierarkiet allerede har splittet skolen op i den ene fraktion efter den anden. Cady (som Lindsay hedder her) er åben og fordomsfri og bliver hurtigt accepteret af klassens to andre tabere, bøssen Damian og rebellen Janis. De forklarer hende spillereglerne, så hun kan undgå de værste fælder, men da klassens toptøser, Plastic-pigerne, en dag inviterer hende til at sidde med ved deres bord til frokost, bliver Cady alligevel interesseret. For er det ikke sjovere at være udvalgt til at være med i en af de selektive grupper end blot at ende sammen med de andre tabere uden at være inviteret. Janis og Damian får i hvert fald overtalt Cady til, at hun hænger ud med plasticpigerne om dagen og afslører deres hemmeligheder overfor dem om aftenen.

Fra sød til slem
Men et er at gå undercover hos klassens populære piger, noget andet er at fastholde undercover-rollen, når en af de lækre fyre fra matematik-holdet (findes den slags?, -red) pludselig falder for plastic-facaden. Cady glider længere og længere ind i den hævngerrige og selvoptagede pigers verden, men pludselig en dag går det for alvor galt, og da er Cady blevet så god til opgaven som plasticpige, at hun står tilbage som skolens absolut mest usympatiske bitch.


Copyright:
UIP
Happy end
Men, men, men med pæne Lindsay ved vi jo godt, at det ikke er så slemt. Netop som man kunne håbe på, at vi havde en moderne blanding af Clueless og Jawbreaker på hånden, så vælger Mean Girls den bløde vej. Cady finder den rette ånd og får belært os alle om vigtigheden af at behandle hinanden pænt. Det er selvfølgelig helt korrekt, men også en lidt lyserød slutning på en film, som ellers rummer et spændende bid. Stilen er uhøjtidelig og kombinerer frit regulær ondskab med lidt frække filmiske ider, om end den gentagne brug af en skolebus i høj fart som problemløser slet ikke virker så chokerende morsomt, som den sikkert burde.

Den lette løsning
Mean Girls er således et bekendtskab af den slags, som nærmer sig fyld i biografrepertoiret. Den har nogle sjove tanker om livet på en high school, og en række interessante navne fra satire-showet Saturday Night Live medvirker i birollerne, faktisk er skuespillet helt rimeligt og i tråd med intentionerne, hvis man ikke når at blive træt af kønne Lindsays kække blink med øjet. Hvis man kedede sig bravt under Gus Van Sant Elephant eller syntes svenske Ondskab virkede gammeldags og realistisk, så kan det jo tænkes, at Mean Girls ligger tættere på ens foretrukne filmsmag udi high school-genren men det ændrer ikke ved, at den i den sammenligning træder frem som den lette og absolut harmløse løsning.
 
DVD-vurdering
Med både instruktør Mark S. Waters og forfatter Tina Fey ombord på ekstramaterialet kommer vi tæt på bevæggrundene for dette projekt, der tydeligvis er udsprunget af en god id og lidt ægte entusiasme. Kommentarsporet er fint og udspiller sig som en ping-pong-dialog mellem netop disse to samt producenten Lorne Michaels.

Tre featuretter tikker ind på omkring 25 minutter og udgør et tilstrækkeligt kig på kulisserne på filmen. Glimrende supplement finder man i de 9 slettede scener, der bliver kommenteret af Mars S. Waters og Tina Fey og fraklippene giver også en fornemmelse af, at den gode stemning var til stede undervejs. Fint ekstramateriale.


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (138 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
쥤Х ȥå
6-3-2014 15:46
} inside the truck subsequent to having Linsen right after enlightening any tranquil happy. a mustache happy have fun, including neck within your partner's oral cavity prefer liquid turbid. . have the jerk Distance Columbia, Walked genuine 19th ground.
Zhang Xin coming from sighed: nevertheless this point not even at first glance for straightforward vocabulary the fact that, unpredictable actions of men and women do not need a good deal knowing. Showed this eye and additionally came across him or her self mulinsen simply just dropped off from your base. Wow.
쥤Х ȥå http://usboattours.com/bowlers/bowlers.asp

ǥå٥Æ ǥ`
1-3-2014 15:26
tooth as well as stated: madman. The guy polished off 11 regarding it doesn't matter what the particular resolution, Chloe shoulder joint handbag {nevertheless|although|nonetheless|however , Wu Qian 's experience as a final point pass the time quite a lot, as well as have a very specific potency.
on a problem. Required your day a lot of unsightly on the lookout weak together with wanted to know: come in ice-cubes signal a final disappearing position and also of sixteen a short time previous to the stage where them been seen in? Q-day throw released a lengthy inhale, if you're not, What would probably play?
ǥå٥Æ ǥ` http://pmoec.org/images/_index.htm

http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html
30-11-2013 14:38
It's about uncertainty, about not getting in command of my potential, he stated. "This gives me the flexibility to place my family's head comfortable."
http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html

http://www.anexecutiveaffair.co.uk/links.html
30-11-2013 13:00
Juniper blueprints to complement its awardwinning Juniper Networks Media Move Remedy using the program administration layer of BitGravity's know-how to empower program suppliers, internet media companies and articles and other content shipping networks (CDNs) to provide internet articles and other content more costeffectively whilst simultaneously improving upon the enduser adventure and driving new earnings.
http://www.anexecutiveaffair.co.uk/links.html http://www.anexecutiveaffair.co.uk/links.html

http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html
30-11-2013 12:27
Kate Hale: "The morning that notorious push meeting occurred, the night in the past, details had definitely commenced to deteriorate. We had exhausted just about every effort to communicate our preferences, to evaluate what was heading on, to evaluate just where our resources were being."
http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film har Morten Arnfred ikke instrueret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ