CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Lydanmeldelse
Hør anmeldelsen her

Ekstra credits
Originaltitel:
Dodgeball: A True Underdog Story

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Rawson Marshall Thurber

Producere:
Stuart Cornfeld
Ben Stiller

Fotograf:
Jerzy Zielinski

Klipper:
Alan Baumgarten

Komponist:
Theodore Shapiro

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(66 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
15-06-05:
Stiller har problemer med sit spejlbillede
07-06-05:
Vinderne af MTV Movie Awards 2005
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
03-01-05:
Anden omgang Dodgeball?
16-09-04:
Plageånden Vaughn
21-06-04:
Box Office - uge 25: Underdog indtager toppen
16-01-04:
Ben Stillers Focker-forældre
 
Anmeldelser:
24-06-16:
Zoolander 2
18-12-13:
Familien Miller - langt over grænsen
15-08-13:
Familien Miller - langt over grænsen
23-08-12:
The Watch
26-04-10:
Parterapi i Paradis
10-12-09:
Four Christmases
19-06-07:
Nat på museet
29-12-06:
The Break-Up
04-04-06:
Wedding Crashers
12-09-05:
Be Cool
25-04-05:
Anchorman
12-01-05:
Envy
29-09-04:
Starsky & Hutch
15-09-04:
Men så kom Polly
21-08-02:
Zoolander
31-07-01:
Meet the Parents
17-04-01:
Imellem venner
 
Artikler:
18-01-02:
NAC: Vince Vaughn
01-08-01:
Ben Stiller
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med Ben Stiller, Vince Vaughn og Rawsom Marshall Thurber, slettede scener, alternativ slutning, fraklip, featuretter, trailer.
Dodgeball

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie
Varighed:89 minutter
Instruktør:Rawson Marshall Thurber
 
Anmeldelsesdato:11-01-2005
Medvirkende:Som:
Vince VaughnPeter La Fleur
Christine TaylorKate Veatch
Ben StillerWhite Goodman
Rip TornPatches O'Houlihan
Justin LongJustin
Stephen RootGordon

Fladpandet komik i den gode ende
 
I det ene ringhjørne har vi den klassiske screwball-komedie med dens hang til sære optrin, lemfældig omgang med en konsistent plotlinje og alt andet end træfsikre vitser leveret i et maskinpistolstempo. Her finder vi tåbelige, romantiske sammenstød og forudsigelige hændelser, realiseret af endimensionelle figurer bragt til live af skuespillere, der burde kende betydningen af at 'overspille'.
I det andet ringhjørne finder vi en ny Ben Stiller-komedie, der med højt momentum gennem samtlige halvanden time formår at gøre en absurditet som en sportsfilm om høvdingebold underholdende. Fyldt med satire, fjollet humor og - som genren efterhånden har for vane - et væld af gæsteoptrædender fra folk så forskellige som William Shatner, Chuck Norris, Lance Armstrong og ikke mindst David Hasselhoff som sadistisk sportstræner for en gruppe bodybuilder-tyskere..

Mr. Globo Gym vs. Avarage Joe

Copyright:
Fox Film
Taberhelten
Dodgeball tager ganske klogt udgangspunkt i den lettere distræte Peter La Fleur og hans kamp for at bevare sit træningscenter – "Average Joe's". Klogt, fordi resten af filmens figurer er en samling dybt sære stakler, der kun ville blende ind på Enhedslistens årsmøde. Værst er ejeren af Globo Gym, White Goodman, der iført spandex, en stor fed snegl på overlæben og et rablende storhedsvanvid spankulerer rundt som en helseguru med mottoet "We're better than you – and we know it!".
Bankkvinden Kate skal hjælpe White i at overtage det konkurstruende "Average Joe's", men takket være hans herligt frastødende selvtillid og replikker som: "Let's mate – I mean DATE!", hopper hun over til fjenden for at hjælpe La Fleur.

Stillers film
Historien og dens grundpræmisser betyder ikke alverden i en film som Dodgeball, hvor der først og fremmest er fokuseret på de komiske optrin og hvordan de kan følge hinanden som perler på en snor. Inden længe har vi fået etableret, at "Average Joe's" kun kan reddes, hvis Peter La Fleur og hans hold af vatarmede særlinge kan vinde den årlige Dodgeball-turnering, og således bevæger de sig ud på en klassisk rejse mod det uundgåelige David mod Goliat-klimaks.
I dette tilfælde helliger midlerne dog målet – ikke mindst på grund af en hyperaktiv Ben Stiller, der i rollen som skurk glimrer i et tempo, selv ikke 10 klovne kunne matche. Som masochistisk bøf er det urkomisk at følge hans himmelråbende håbløse scoringsforsøg på sin egen kone, Christine Taylor, og det desperate behov for selviscenesættelse. Han overskygger med flere længder Vince Vaughn, der i rollen som La Fleur ser ud til at have taget mindst 10 sovepiller inden optagelserne. Rollen som den nedslåede, konfliktsky og sløsede figur har især skuespillere som Bill Murray udødeliggjort – men Vaughn formår at dræbe ethvert antrit til komik med sin døde mimik.

Ben Stiller + kæmpe skovsnegl = White Goodman

Copyright:
Fox Film
Idioti – når det er godt
Dodgeball er både vulgær, banal og fladpandet – men samtidig en af de bedre, amerikanske mainstream-komedier i år. Debutinstruktøren Rawson Marshall Thurber – der ganske indlysende MÅ have været sjov for at have overlevet skoletiden med det navn – har også skrevet manuskriptet, og forhåbentlig er han leveringsdygtig i flere gode grin fremover.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

En fin og veludrustet dvd-udgivelse med årets skæveste kommentarspor. Som annonceret på coveret samles Vince Vaughn, Ben Stiller og instruktøren Rawson Marshall Thurber om mikrofonerne, men intet går efter planerne på kommentarsporet, der skal opleves som en selvstændig forestilling.

Det starter med, at Ben Stiller er slemt forsinket, og Vince Vaughn samt Thurber må starte selv. Thurber er nervøs, det er trods alt hans første film, men Vaughn er passende overlegen og lover den rystende debutant, at han nok skal føre ham sikkert gennem. Vaughn knapper en øl og en pose chips op og knaser løs over hele lydsiden. Lydmanden blander sig fra sin boks og Thurber nærmer sig et nervøst sammenbrud, for hver gang han prøver at tale om filmen, afbryder Vaughn ham.

Hurtigt finder de sammen om at svine Ben Stiller til - lige indtil han ankommer, krukket og kun interesseret i at få en biscotti så hurtigt som muligt. Han skælder og smælder, indtil Thurber har fået nok og skrider fra lydboksen. Hvad der herefter sker, skal ikke afsløres, men det er faktisk afsindigt morsomt, når man først har indstillet sig på, at der ikke er skyggen af seriøse kommentarer om selve Dodgeball.

Det øvrige ekstramateriale er ganske rimeligt, men som altid er der en grænse for, hvor seriøs man kan være, når det handler om en hyggekomedie i denne kaliber. Thurbers oprindelige slutning, som Fox Film forbød ham at beholde, er dog et modigt bud på en blockbuster-finale.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (16 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Thomas
1-9-2006 21:11
Mega fed film gir den fire for det er ik den bedste jeg har set
:-)

jkcarlo
31-3-2005 01:18
filmen underholder uden at imponere ud over det sædvanlige
**** (fire af seks)

Ole
3-2-2005 14:16
Filmen er da sjov nok. Men det er ikek en film man anbefaler når en ven spørger hvilken komedie han skal låne i blockbuster...

Breon
1-2-2005 12:12
DVD'en indeholder også et seriøst kommentar spor med Vince Vaughn, Ben Stiller og instruktøren Rawson Marshall Thurber. Det ligger dog lidt skjult. Det er ok, men det grænser også til det kedelige.

Micwiz
27-1-2005 14:42
Kanon grinet film er jeg den enste der syntes at skruenøglerne ser ægte ud og når de rammer forskellige ømme dele ser det meget meget realstisk ud, men det bedste ved filmen er dog ben stiller han er bare genial selvom jeg syntes han laver for mange film selvom han har ramt plet med denne skulle nok have overvejet The flat.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke baseret på et værk af Philip K. Dick?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google