Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Anchorman: The Legend of Ron Burgandy

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2004

Manuskript:
Adam McKay, Will Ferrell

Producere:
Judd Apatow

Fotograf:
Thomas E. Ackerman

Klipper:
Brent White

Komponist:
Alex Wurman

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(31 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
17-11-05:
Heder & Ferrell som skøjteprinser!
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
27-04-05:
Will Ferrell vil ikke ud af kopimaskinen
12-07-04:
Box Office – uge 28: Spider-Man 2 hitter igen
04-06-04:
Mamet instruerer Ferrell
16-04-04:
Ferrell er flue på væggen
17-11-03:
Box Office uge 46: Crowe overrendes af nisse
 
Anmeldelser:
17-06-14:
Anchorman: Fortsat flimmer på skærmen
22-01-13:
The Campaign
26-01-11:
Dinner for Schmucks
25-11-10:
The Other Guys
17-08-10:
Date Night
10-03-10:
Land of the Lost
26-01-10:
I Love You, Man
07-09-09:
Role Models
28-10-08:
Semi-Pro
02-12-07:
Du Almægtige, Evan
05-11-07:
Blades of Glory
07-03-06:
The 40 Year-Old Virgin
11-11-05:
Surviving Christmas
03-05-05:
Nu rabler det
11-01-05:
Dodgeball
23-11-04:
Alf
29-09-04:
Starsky & Hutch
01-09-04:
The School of Rock
26-11-03:
View From the Top
29-10-03:
Old School
21-08-02:
Zoolander
20-09-00:
The Suburbans
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideScreen, 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, fraklip, making of, musikvideo, trailer
Anchorman

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie
Varighed:90 minutter
Instruktr:Adam McKay
 
Anmeldelsesdato:25-04-2005
Medvirkende:Som:
Will FerrellRon Burgundy
Christina ApplegateVeronica Corningstone
Paul RuddBrian Fantana
Steve CarellBrick Tamland
David KoechnerChamp Kind
Fred WillardEd Harken
Se komplet creditliste her

Med teleprompteren som ens bedste ven...
 
Will Ferrell er en af de mange amerikanske komikere, der har bevæget sig fra det amerikanske tv-show Saturday Night Live til det store hvide lærred. Til at begynde med i mindeværdige biroller som f.eks. Zoolander og Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, men de senere par år har han valgt at betræde hovedrollen selv – med stor succes til følge i de amerikanske biografer.

Bare vi havde den slags nyhedsoplæsere herhjemme...

Copyright:
UIP
Den dynamiske kvintet
Anchorman er det danske publikums første møde med Will Ferrell i en hovedrolle; en film skrevet af manden selv i samarbejde med debutanten Adam McKay. Og den amerikanske nyhedsdækning og forkærlighed for ikonisering af nyhedsoplæsere er et ideelt kødben, der er masser af komisk saft og kraft i.
I centrum har vi Ron Burgundy, elsket og populær nyhedsoplæser i 70’ernes San Diego – dum som en dør og sygeligt selvoptaget, og sammen med sit hold af tro væbnere, sportsjournalisten Champ, reporteren Brian Fantana og den debile vejrmand Brick, lever han et liv med masser af fester, villige damer og tilbedende fans.

Kvinden i midten
Alt dette er selvfølgelig kun det status quo, der uomtvisteligt må rykkes ved for at skabe lidt fremdrift i fortællingen. Brikken, der ikke passer til puslespillet, er Christina Applegate, der dukker op som den sexede og ikke mindst kvindelige nyhedsoplæser, der uanfægtet træder ind i den chauvinistiske og mandsdominerede tv-verden med brændende ambitioner om at blive landets første "anchorman" – eller rettere "anchorwoman".

Ferrell viser sine talenter.

Copyright:
UIP
Forceret humor
Satiren er udtalt for hver scene, der med en højtråbende og lidt skabagtig Will Ferrell altid i billedet, prøver at vride humoristiske optrin ud af forlægget. Desværre virker det alt for forceret; Ferrell & co. formår ikke meget andet end at gumle apatisk i det gode kildemateriale, og kun de efterhånden traditionelle gæsteoptrædender fra folk som Jack Black, Ben Stiller og sågar Tim Robbins liver lidt op.
Kombinationen af overdreven vulgaritet og bizar surrealisme er Adam Sandler og især Ben Stiller langt bedre til at håndtere – måske især fordi de som komikere formår at underholde i halvanden time uden problemer, hvor Will Ferrell virker langt bedre i små doser i sekundære biroller.
 
DVD-vurdering
(af - FAV)

Omfattende, men også standardiseret ekstramateriale, hvor de hele 21 slettede scener står mest markant. Man kunne godt have brugt lidt forklaring på, hvorfor de var skåret ud, men de præsenteres dog, så man klart fornemmer, hvor i filmen, de er skåret fra.

Musikvideoen til nyhedsredaktionens lille barbershop-moment, "Afternoon Delight", er et veloplagt studie i 70'er-charme, mens bag kameraet-featuren er obligatorisk og uengageret som forventet.

Kommentarsporet præsenterer hele 8 personer, skuespillere og filmfolk i en skøn forvirring, og hvis man overhovedet skal have noget ud af den adspredte small-talk om alt mellem himmel og jord er undertekster en nødvendighed, så man kan få fordelt stemmerne på de forskellige deltagere. Desværre er den danske tekstning faldet ud til fordel for en nordisk variant, som kan forstås, men stadig ikke har meget med vort modersmål at gøre. Egentlig et meget godt udtryk for prioriteringen af ekstramaterialet. Det starter sjovt nok med, at de ikke er klar over, at indspilningen er i fuld gang - så det er først efter et kvarters tid, at de under megen råben og skrigen bliver klar over, at vi er i fuld gang. Joken har været praktiseret før og virker derfor også kun delvist her.

Endelig er skærmmenuerne præget af enten et ekstremt ringe oversættelsesarbejde eller et mislykket forsøg på at fastholde en skævstil. Aldrig før er "Special Features" blevet set oversat til "Hovedtræk" (som altså er det sted, man skal finde ekstramaterialet). Der er flere andre tilfælde, som ikke havde fået lov til at passere en grundskoleeksamen i engelsk oversættelse - og man er aldrig helt overbevist om, at det ikke er den reelle kvalitet af oversætteren, som afspejles her.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (10 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Fnughatten
3-8-2011 14:29
Uden tvivl én af mine yndlingskomedier - og min absolut yndlings Will Ferrell film!
Er klar over at ikke alle kan lide Will Ferrells stil, men jeg synes simpelthen manden er genial!
Og denne film har så mange geniale citater!

Jeremy
22-1-2008 00:06
Anchorman rammer plet hos mig...humoren er dejlig befriende plat på den fede måde! hvem kan ik holde af vejrmanden Brick??
men det er tilgengæld den eneste virkelig sjove film, hvor Will Ferrel har hovedrollen...

Stef
27-4-2005 13:43
For engangs skyld vil jeg gi' anmelderen ret. Sikke en gang dumhed...opgav at se hele filmen! Jeg var simpelthen noedt til at stryge skjorter, goere rent, vaske haar og andre, i sammenlining, muntre sysler.

Johnny Pepperoni
31-1-2005 17:37
Jeg grinte da et par gange, men sjoveste film i 2004 er den næppe... jeg havde dog frygtet at den var meget værre end den var.

Kim
31-1-2005 15:18
Den er uden tvivl den sjoveste film i 2004!!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor mange Alien film har Sigourney Weaver spillet med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android