Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Demonlover

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsr:
2002

Manuskript:
Olivier Assayas

Producere:
Xavier Giannoli

Fotograf:
Denis Lenoir

Klipper:
Luc Barnier

Komponist:
Sonic Youth
Jim O'Rourke

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(7 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
09-08-05:
Hvem ville ikke falde for Gershon?
15-03-05:
Connie Nielsen i spidsen for HCA-show
28-02-05:
Grand Teatret viser fransk
21-01-05:
Bodil-nomineringerne 2005
25-05-02:
Polanski, Connie Nielsen og skandalesex på Cannes
30-04-02:
Connie Nielsen i Cannes-film
24-02-01:
Pris til Connie Nielsen
 
Artikler:
22-01-05:
Bangkok IFF: Lige før lukketid
10-11-04:
CPH:DOX '04: Enjoy your darlings, kill your idols
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
ukendt

Lyd:
ukendt

Ekstra materiale:
Ni trailere til andre film
Demonlover

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:
Varighed:123 minutter
Instruktr:Olivier Assayas
 
Anmeldelsesdato:07-02-2005
Medvirkende:Som:
Connie NielsenDiane de Monx
Charles BerlingHervé Le Millinec
Chloë SevignyElise Lipsky
Gina GershonElaine Si Gibril
Jean-Baptiste MalartreHenri-Pierre Volf
Dominique ReymondKaren

Sex, løgn og websites
 
Connie Nielsen smyger sig som en killing igennem franske Olivier Assayas' techno-thriller Demonlover. Hun er på en gang kold og effektiv, graciøs og følsom. I hovedrollen som agenten Diane de Monx, der arbejder for et fransk investeringsfirma, starter hun med at forgifte sin overordnede, så hun kan overtage hendes plads. Det handler om handel med pornografi, fra japansk hentai og banebrydende 3D-animationer over mere eller mindre uskyldige amerikanske pornowebsites til ren og skær snuff i cyberspace.

Oser af coolness
Med sin hypermoderne historie, der griber fat i både teknologiske landvindinger, nye medier, industrispionage og moral i en globaliseret og kapitaliseret virkelighed, og fortæller den på en måde, der ikke i et sekund giver sig hen til at overoplyse sit publikum, oser Demonlover langt væk af coolness. Støjkongerne Sonic Youth og Jim O'Rourke står bag det brusende kantede og stemningsmættede soundtrack, Denis Lenoir leverer følsomt afslappede og sanselige kamera-ture imellem den stærke anvendelse af overvågningskameraer, eksempler på de omtalte animationer, tv og hjemmevideokameraer, mens Luc Barniers klipning på én gang er ekspressiv og pirrende.

Eksperimenterende auteur
Alligevel formår Olivier Assayas, en auteur i klassisk forstand, ikke at invitere publikum med indenfor i sin fortælling. Trods udgangspunktet i thrilleren, udvikler historien sig i noget der ligner et eskalerende system af lag. Frem for at prioritere et konsistent plot leverer Assayas utænkelige vendepunkter, hvor man som publikum må starte forfra ved hvert et hjørne, og hvor mystikken fortaber sig i mellemregningerne. Først er det Diane de Monx, der har fat i lange ende. Så får man at vide, at en bagmand trækker i trådende. Så er det hendes kollega, der tager over. Og da forgiftningen af hendes overordnede fortager sig, ved man ikke helt, om hun er imod hende eller med hende. Da er der nemlig kommet endnu stærkere kræfter med i billedet. Den store sammenhæng fortaber sig flere gange undervejs, så man aldrig får reel mulighed for selv at deltage i fortællingen og nyde spændingsopbygningen. Og trods den følelses- og stemningsmæssige sammenhæng mellem filmens kapitler lykkes det ikke for Assayas at afvikle sin udfordrende, komplekse fortælling på en måde, så også publikum bliver udfordret til at følge med.

Fiks femme-fatale
Det største problem er, at vi aldrig får mulighed for at lære Diane de Monx og hendes motiver at kende. Og det er også det, der bliver Connie Nielsens problem i filmen. Nok er hun ganske fiks som 'femme fatale', afbalanceret med Amelie-frisure og følsomme øjne, men Assayas insisterer på at bevare mystikken omkring hendes karakter, så hun aldrig får lov til at overbevise ret længe ad gangen.
Med de Monx' ageren i en moderne virksomhedsvirkelighed, hvor magt og afgørende økonomiske interesserer er i spil, ens egen karriere er det første og sidste man forholder sig til, og hvor intriger og manipulationer er de væsentligste kræfter, der er i spil mellem kolleger, leveres en ikke uinteressant skildring af og et markant bud på tidens livsvilkår, men i sidste ende bliver det utilfredsstillende, at filmen hellere vil udfordre med sin narrative struktur end levere en spændende filmfortælling.
 
DVD-vurdering
Der er intet reelt ekstra materiale på dvd-udgivelsen, blot ni trailere til andre film.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Sarah
24-2-2006 22:04
Vild med Connie, men jeg kan ikke følge med i filmen. Man bliver ikke ordentligt præsenteret for den, og når man er ved at fatte hvad der foregår taber man tråden igen. Æv !
1 stjerne for Connie*

Micwiz
3-9-2005 17:16
Super god film garanteret en som flere har set og bagefter ledt efter hjemmesiden connie nielsen spiller godt samt chloe sevigny, faktisk en rigtig god historie vis man kan kigge bort fra det klamme hentai
4/6

jkcarlo
1-9-2005 00:28
fantastisk fransk horror fabel. suveræne billeder, top professionel filmteknik og en gribende connie nielsen
***** (fem af seks stjerner)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film har følgende tag-line: "Violence is a way of life"?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android