CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Dirty Dancing: Havana Nights

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Boaz Yakin, Victoria Arch efter historie af Kate Gunzinger, Peter Sagal

Producere:
Lawrence Bender
Sarah Green

Fotograf:
Anthony B. Richmond

Klipper:
Luis Colina
Scott Richter

Komponist:
Eliseo Grenet
Heitor Pereira

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(124 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
14-11-05:
Bacon krydser veje med Gellar, Watanabe & Luna
14-10-02:
Diego Luna dirty dancer på Cuba
 
Anmeldelser:
06-05-08:
Dirty Dancing
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9

Lyd:
Dolby digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Slettede scener, multi-angle dansesekevenser, Baila build the dance, inside Dirty Dancing, trailer
Dirty Dancing 2

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Musical
Varighed:83 minutter
Instruktør:Guy Ferland
 
Anmeldelsesdato:15-02-2005
Medvirkende:Som:
Diego LunaJavier Suarez
Romola GaraiKatey Miller
Sela WardJeannie Miller
John SlatteryBert Miller
Jonathan JacksonJames Phelps
January JonesEve
Se komplet creditliste her

The time of your life – igen?
 
“Have the time of your life… all over again”, lyder filmens internationale tag-line. Patrick Swayze og Jennifer Greys Dirty Dancing talte ganske rigtigt sit eget tydelige sprog, såvel ved biograflugerne som i mangt en pige-videoaften i slutningen af firserne. For andre, såsom undertegnede - det indrømmes gerne, er det sværere at mønstre tilsvarende begejstring. Nu som dengang.

Ikke en 2’er
Dirty Dancing 2: Havana Nights er ikke nogen fortsættelse af Emile Ardolinos firserikon, hvor sippethed og store briller bliver til stram kjole og hede trin, da Baby møder Johnny. I stedet er nogenlunde identiske begivenheder flyttet til Cuba anno 1958. Den 18-årige amerikaner Katey (Romola Garai) flytter til Havana med sine forældre. Katey er hende den fornuftige blondine, der er til Jane Austen, gode karakterer og foxtrot i de rige forældres country-club. Men det er selvfølgelig, før hun møder Javier (Diego Luna).

Amerikansk disciplin og latinsk passion
Kateys forældre er af den gamle danseskole, men har efter flere års ægteskab glemt de forførende trin, og her på Cuba i 1958 har de mere travlt med at sørge for deres datters dyd og passende bekendtskaber. Men selvfølgelig bjergtages den unge Katey af de eksotiske cubanere (”Look at the way they feel the music…”, som hun kommer til at udbryde) og ikke mindst af hotellets unge tjener Javier. Da han en dag fyres fra arbejdet på grund af deres bekendtskab - ak ja, segregationens grimme ansigt - kommer Katey på det geniale oprør, at de melder sig til den lokale dansekonkurrence. Så blandes det latinske blod og den amerikanske disciplin, men i verden udenfor er en mand ved navn Fidel Castro ved at gennemføre en helt anden slags revolution.

Skabelonfilm
Her er selvfølgelig tale om en skabelonfilm af den gamle skuffe, hvor vores hovedpersoner møder hinanden over en væltet bakke, og hvor A altid fører til B. Har man for eksempel set den omtalte DR-dokumentar Ingen slinger i valsen, hvor far Freddie pisker sin unge Sonny-dreng frem til guldmedaljer, kan det godt være lidt svært at tro helhjertet på, at den indre musik leder dig til tops i dansens konkurrenceverden. Men når alle dens slags kameler er slugt, kan man såmænd godt læne sig tilbage og lade sig underholde af det svingende soundtrack, den pæne produktion og instruktørens anstrengelser for ikke at bryde rytmen og træde hverken fans eller nytilkomne over tæerne. Hvad Havana Nights nok vil mangle for de forventningsfulde, er den samme gnist som Swayze og Jennifer Grey, guderne må vide hvordan, etablerede helt ud i fingerspidserne dengang i 1987. Diego Luna (…Og din mor!, The Terminal) er nok det nye latino-ikon, men det er næppe som danser, han vil – eller har lyst til – at blive husket.

Patrick!!
Det uundgåelige spørgsmål er selvfølgelig, om man ikke hellere skulle danse en tur i arkiverne og finde sit vhs-bånd frem med den gamle film, hvis man vil genopleve sin ’time of your life’. For selvom Patrick Swayze er tildelt en lille cameo-lignende rolle som danseinstruktør i varmen, brænder Havana Nights aldrig helt igennem. 2004-udgaven fik vældig opmærksomhed, da den var under forberedelse, men efter resultatet og en tiendedel af den oprindelige films indtjening i den amerikanske box-office, er det ikke overraskende, at titlen luskes ud på dvd herhjemme. Især manglen på ironisk distance, som de fleste nok vil se tilbage på originalen med, kommer til at overdøve alle de svedige krumspring og cementerer Baz Luhrmans Strictly Ballroom - De forbudte trin som den sjoveste partner i dvd’en, hvis der skal danses hot.
 
DVD-vurdering
Der er produceret ekstra-materiale til denne produktion med de tydelige forventninger om det skulle blive til noget stort. Men det gjorde det altså ikke, og det smitter unægtelig lidt af på alle anekdoterne, der ellers er præsenteret ganske lødigt. Eneste alvorlige problem er de manglende præsentationstekster af de mange talende hoveder. Hovedattraktionen er den 30-minutter lange ’dokumentar’, der fortæller lidt løst og fast om god musik, stramme balder og om det med at være ung også er en slags revolution. Det er light og heldigvis for det. Herudover finder man en 10-minutters lignende film kun om dansen – men det er jo altid smart at klippe materialet op, så man kan prale af mere fyld på coveret. Endelig er der 10 slettede scener og lidt leg til den ikke så slidte angle-knap på din dvd-remote. Rimeligt nok.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (15 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Elisabeth
13-6-2011 17:49
Jeg elsker både Dirty Dancing og Havana Nights, for begge er altså unikke, selvom deres plot er meget ens. Trods det at det skal være en to'er, så er det synd at man skal sammenligner filmene så meget, for det ER ikke muligt at overgå 1'eren, men det betyder ikke at to'eren ikke er god og har en superlækker herre ved navn Diego Luna som den mandlige hovedrolle.

KarinaSkath<33
27-3-2008 22:14
Jeg elsker Dirty dancing 2!!!!
Det er bare den bedste film, jeg længe har set. De danser bare så mega godt, og så elsker jeg ellers bare at kikke på søde Diego Luna.


Jeanette
1-9-2007 21:31
Det er en virkelig kanon film. Diego luna er bare mums. han spiller så godt og er bare så charmerende. Deres danse er helt vidunderlige og har virkelig gjort at jeg også vil lære at danse som dem. og de er bare forførende

simone
1-9-2007 20:44
Jeg synes bare det er verdens bedste film den er bare så god

Maii
22-11-2006 20:52
den er uden tvilv et af de mest musikalske film jeg har set.
Diego Luna, er meget charmerende, og han spiller utrolig godt!
Den minder mig om ferier hvor man møder sådan nogle mennesker, som dem i cuba! og den minder mig om alt det gode og de varme lande, hvor de virkelig kan danse!
Det er også en rigtig god `blandet`` film, om kærlighed til deres das og tilsidst hinanden, men heller ikke for meget af det søde, der overdækker filmens titel ``Dirty Dancing.``


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad driller de kvikke elever Kent med at have spist en nat, mens han var nøgen, i Martha Coolidges komedie Geniskolen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google