CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Lydanmeldelse
Hør anmeldelsen her

Ekstra credits
Originaltitel:
Bridget Jones: The Edge of Reason

Produktionsland:
England

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Helen Fielding, Richard Curtis, Andrew Davies, Adam Brooks

Producere:
Eric Fellner
Jonathan Cavendish
Tim Bevan

Fotograf:
Adrian Biddle

Klipper:
Greg Hayden

Komponist:
Harry Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(89 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
09-12-04:
Alle elsker stadig Julia!
16-11-04:
Box Office uge 46: De Utrolige stadig på toppen
20-06-03:
Zellweger på fedekur
21-01-03:
Zellweger er klart til Bridget igen
05-05-02:
Bridget Jones instruktør remaker tysk film
23-04-02:
Grant tvivler på Bridget 2
13-02-02:
Tilbage til Bridget
 
Anmeldelser:
30-05-08:
Helt sikkert....Måske
28-04-05:
Wimbledon
07-01-04:
Hope Springs [2002]
30-01-02:
Bridget Jones' Dagbog
 
Artikler:
25-07-02:
Premiereportræt: Hugh Grant
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, quiz, bag kameraet-featuretter, trailers
Bridget Jones - på randen af fornuft

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:103 minutter
Instruktør:Beeban Kidron
 
Anmeldelsesdato:21-03-2005
Medvirkende:Som:
Renée ZellwegerBridget Jones
Colin FirthMark Darcy
Hugh GrantDaniel Cleaver
Gemma JonesBridgets mor
Jim BroadbentBridgets far
Jacinda BarrettRebecca
Se komplet creditliste her

Op og ned i Bridget-land
 
Bridget Jones er blevet en fiktiv livsstilsguru for unge kvinder, netop fordi hendes liv er præcis så kaotisk og umuligt at få til at gå op i den store ligning, som alle de trofaste læseres. Det er altid rart at have en at identificere sig med, en stille heltinde, som lider de samme kvaler og opfører sig tosset på samme fjollede, ulogiske facon, som man selv har lyst til. Det så Helen Fielding, da hun skrev den første dagbog for den kære Bridget og scorede kassen, og det så instruktøren Sharon Maguire med et mere nænsomt blik end mange bemærkede i den charmerende og elskelige filmatisering fra 2001, der havde Renée Zellweger i hovedrollen.


Copyright:
UIP
Nye tider
I Bridget Jones' Dagbog blev man forkælet med en veloplagt Zellweger (hun blev faktisk nomineret til en Oscar for den præstation) og de vel nok to mest eftersøgte filmungkarle i Storbritanien, Colin Firth og Hugh Grant. Nu har instruktøren Beeban Kidron overtaget rorpinden sammen med hele fire forskellige manuskriptforfattere, og det er ikke en god idé. Bridget Jones – på randen af fornuft er baseret på Helen Fieldings opfølger af samme navn, men trofaste fans skal indstille sig på, at Bridgets skriblerier har været en grundig tur gennem vridemaskinen på vej til lærredet. Hugh Grant-rollen Daniel Cleaver er tilbage på lige fod med Mark Darcy og væsentlige dele af romanens slutning er ændret markant. Det har nemlig været en bedre forretning at gentage den første films succesformel ned til mindste faktor end at tage chancen med romanens egentlige handling– og på den rent kommercielle plan skal Working Title og Miramax såmænd nok også blive godt tilfredse for den beslutning. Især fordi Hugh Grant er den eneste, som giver filmen et par friske pust af noget bedre.

Romantiske eventyr
Men forvandlingen går værst ud over Bridget. Vi griner og græder ikke længere med hende i hendes kvaler med at finde ud af, om det skal være stivstikkeren Mark Darcy eller charmetrolden Daniel Cleaver, der skal være manden i hendes liv. For godt nok traf hun den beslutning i den romantiske, snedækkede slutscene for to år siden ved at hoppe op i Darcys sikre arme, men der går ikke mange øjeblikke i denne omgang, før hun af et utålmodigt hold forfattere bliver tvunget ud i en parforholdskrise, som alene kommer til at hænge på hende skuldre. Bridget er nemlig mere hysterisk jaloux end nogensinde, og man efterlades derfor hurtigt med let hovedrysten, når hun piskes rundt i komiske falden-på-halen-optrin eller selvudleverende enetaler på de mest upassende steder. Hun beslutter sig for, at Mark Darcy ikke er den rette alligevel og kaster sig ud i et rent professionelt samarbejde med Cleaver om et rejseprogram, vel vidende at Weaver og hendes jumbotrusser fungerer som to modsat rettede magnetpoler, når de befinder sig i samme rum.


Copyright:
UIP
Den grimme steddatter
Hugh Grant scorer mange point på den sleske facon, som han er så god til, og Colin Firth er mere end nogensinde redningsplanken, når Bridget er svømmet ud på alt for dybt vand. Men to sympatiske førsteelskere gør desværre ingen god film, når alle insisterer på, at Bridget Jones blot skal være en enerverende plage for sine omgivelser. Hvor hun i den første film trods alt endte som prinsessen i eventyret, så forbliver hun her den grimme steddatter hele vejen igennem – og hvis Zellwegers naturlige udstråling er på nippet til at ødelægge dette, så skynder manuskriptet sig at indføre et makeup-uheld, en forbipasserende lastvogn og en vandpyt eller noget andet, der kan pille pynten af Bridget. Så hvis man formår at se udover den blinde forelskelse i alt, der på nogen måde relaterer til Bridget Jones-universet – og det skal såmænd nok knibe gevaldigt, fænomenets omfang taget i betragtning – så sidder vi tilbage med en ret uinspireret og kun periodisk underholdende komedie uden en hovedperson at holde med. Og det var med garanti ikke grundtanken, da Helen Fielding satte sig ved skrivemaskinen i sin tid.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er fordelt i tre kapitler, ét for hver af de tre centrale personer i filmen. Der er nu ikke nogen større sammenhæng at spore, når man klikker sig rundt i det varierede, men også overskuelige ekstramateriale.

Mest fremtrædende er den scene fra bogen, hvor Bridget Jones interviewer skuespilleren Colin Firth. Der havde været mange spekulationer omkring, hvordan filmholdet ville klare den udfordring, når Colin Firth selv medvirker i filmen i rollen som Mark Darcy, men for god ordens skyld, så optog de scenen en aften efter dagens optagelser, og den er selvfølgelig et must. Kommentarsporet med instruktøren Beeban Kidron afslører en begejstret instruktør og det skal nok vække jubel hos de mest trofaste fans.

Indslaget med slettede scener er godt præsenteret og rummer en ret lang og vellavet scene fra filmens midterdel, som blev klippet ud på grund af dens noget dystre tone. Godt at have den med her. Ellers rummer ekstramaterialet primært 5 minutters bag kameraet-klip, som er sjovt for dem, der skal have det hele med - samt en quiz for de tvivlere, der ikke helt har fundet ud af, om de er til Daniel Cleaver eller Mark Darcy.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (125 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nike Air Max Mujer Baratas
18-4-2014 07:18
Excellent weblog here! Also your web site a lot up very fast! What web host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink on your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol
Nike Air Max Mujer Baratas http://www.ceeh.es/includes/src/_notes/nike-air-max-mujer-baratas.cfm

Belstaff Panther
18-4-2014 06:55
Hello, i feel that i saw you visited my website so i got here to return the choose?.I'm trying to in finding issues to improve my website!I guess its ok to use some of your ideas!!
Belstaff Panther http://www.feclei.org/clausulas/word/obras/belstaff-panther.asp

http://www.olivair.co.uk/pngbeh.html
30-11-2013 18:47
JPMorgan executives reported around the convention call that they are seeing some stabilizing inside the delinquency pace in client loans like home loans, residence fairness and credit score playing cards, even though the sum of loan losses is expected to rise inside the in close proximity to term.
http://www.olivair.co.uk/pngbeh.html http://www.olivair.co.uk/pngbeh.html

http://www.securidor.ltd.uk/indexo.html
30-11-2013 18:06
Kenneth was a board member of your Countrywide Sunflower Association, and in 1997, he was chosen as the Gold Award Winner, designating him as Guy of your Year. He was energetic in the North Dakota/Manitoba NoTill Association and the North Dakota Durum Grower's Association. Also to his agriculture functions and management, Kenneth was energetic in his church and group. He was a previous member of your Grace Town Methodist Church, the place he had served like a Board Member and Sunday Faculty Superintendent for 25 yrs. He was a licensed Lay Preacher in the Methodist Church for a few years. In 1982, he was a Constitution Member of faith Bible Chapel in Grace Town. Kenneth had traveled to many international locations, doing work and furnishing money assistance to missions for your distribute of your Gospel of Jesus Christ. Ken was also a previous President of your Grace Town PTA, and also a member of your Eddy County Crop Enhancement Association. He had traveled extensively with Everyday people to Everyday people, a farmer's concept exchange course. He was energetic in management and evangelism with the Gideons Intercontinental. He was an everyday attendant in his native Gideon Bible Review. Kenneth was a member of your New Lifetime Fellowship. He was a passionate attendant of recent Lifetime Sunday Worship and Wednesday Night time Provider. His devout Christian Faith was epitomized by his examine of and sharing the Gospel. His spirituality was even further exemplified by his mission functions around the Steer, Inc. Board. As a result of this board he led others to join in sharing their bounty with others in need.
http://www.securidor.ltd.uk/indexo.html http://www.securidor.ltd.uk/indexo.html

http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html
30-11-2013 16:45
Kevin Stokes, main data officer for the town of Brookline, has correctly graduated with the 20102011 Countrywide Accredited Federal government Chief Information Officers Course in the University of North Carolina at Chapel Hill School of presidency, supplied together with GMIS Worldwide.
http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
En du elsker24/4
My Sweet Pepper Land24/4
The Selfish Giant24/4
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af følgende film er ikke instrueret af Russ Meyer?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ