Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Machinist

Produktionsland:
Spanien

Produktionsr:
2004

Manuskript:
Scott Kosar

Producere:
Julio Fernández

Fotograf:
Xavi Giménez
Charlie Jiminez

Klipper:
Luis De La Madrid

Komponist:
Roque Baños

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(83 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
19-05-05:
Roskilde Festival klar med filmprogram
12-04-05:
Nyt gys fra kunstneren og actionmanden
10-02-05:
Saturn Awards 2005: Harry & Bill i nærkamp
14-12-04:
Spansk pris til Strings
04-11-04:
Bale laver ballade
26-10-04:
Box Office uge 43: The Grudge spreder uhygge - overalt!
28-07-04:
CIFF klar med konkurrence-program
02-07-04:
Malick finder Pocahontas
25-03-04:
Batmans nye modstandere
 
Anmeldelser:
19-07-11:
The Fighter
08-12-05:
Batman Begins
23-05-05:
Young Adam
04-05-04:
Tvilling
03-12-03:
Insomnia [I]
25-08-03:
Spider
18-03-03:
Dødens hospital
12-12-01:
Memento
10-01-01:
American Psycho
23-10-00:
Romantik på skinner
 
Artikler:
04-09-02:
Premiereportræt: Christian Bale
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor ved instruktøren, Making of, slettede/ændrede scener, trailers
The Machinist

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama, Thriller
Varighed:97 minutter
Instruktr:Brad Anderson
 
Anmeldelsesdato:02-06-2005
Medvirkende:Som:
Christian BaleTrevor Reznik
Jennifer Jason LeighStevie
Aitana Sánchez-GijónMarie
John SharianIvan
Michael IronsideMiller
Larry Gilliard Jr.Jackson

Thriller med finesser
 
Den amerikanske instruktør Brad Anderson krydser sporene efter både Insomnia (Erik Skjoldbjærg, 1997) og Memento (Christopher Nolan, 2002) med sin fjerde spillefilm, The Machinist, men samtidig formår han at bevare et brilliant overblik over den komplekse historie og konstant at overraske publikum.

Christian Bale leverer en skarp præstation i rollen som den plagede Trevor Reznik.

Copyright:
Angel/Scanbox
Den søvnløse
Vi ledes ofte på vildveje i historien om den søvnløse Trevor Reznik, der spilles med hud og hår af Christian Bale, der tabte sig koncentrationslejr-tynd inden optagelserne. Han har ikke sovet i et år, fortæller han luderen Stevie, som han ofte slår sine timer ihjel sammen med og finder en form for tryghed hos. Til ekspeditricen i lufthavnscafeen, som han hver nat besøger for at få kaffe og kage, siger han ikke noget.
Vi er sjældent helt sikre på, om han hallucinerer eller ej, men helt konkret er det i hvert fald, at en kollega på maskinfabrikken en dag får armen savet af, fordi Trevor distraheres af en sær fyr, der netop er begyndt på fabrikken. Trevor bliver frosset ude af de andre kolleger og pludselig er den nye fyr væk igen. Undervejs kan man så samtidig spørge sig selv, hvad der blev af det lig, han slæbte bort med i filmens første billeder.

Detaljer frem for effekter
Der er tale om en psykologisk thriller i den samme småstenede stil som film som Spider, Tvilling og Young Adam. Farveskalaen er strammet an og billederne lækkert komponerede med plads til flere både morsomme og gruopvækkende elementer. I det hele taget dyrkes detaljerne i højere grad end effekterne, og man drages konstant af de nye mønstre, som professorterningen byder på. I modsætning til de tre nævnte film er der dog her en noget tykkere streg under "thriller", og de nye led til plottet leveres i en lind strøm, så filmen formår at engagere sit publikum og lade dem selv lege med hele vejen.

... og følges stærkt op af resten af holdet. Her Jennifer Jason Leigh som prostitueret med buttede kinder.

Copyright:
Angel/Scanbox
Forventningerne i spil
Mysteriets afslutning, og dermed afklaringen af, hvad det hele i det hele taget handler om, kommer på en gang snigende og overrumplende. Den skal selvfølgelig ikke afsløres her. Men understreges skal det, at Anderson og manuskriptforfatter Scott Kosar er noget nær geniale til præcist at fodre publikum med forventningen om, at NU må de forfalde til enten en kliché - eller den løsning man selv sidder i mørket og gnækker lidt over at have gennemskuet - og så alligevel lave et lille skarpt twist, og igen lade os forstå, at vi ikke fatter en brik før til sidst.

Glimrende filmhåndværk
Man skal dog ikke regne med at alle brikker falder helt på plads, men slutningen holder til flere eftersyn. I sidste ende kunne man måske godt savne en endnu dybere mening med dybden i filmen, men inden man er nået så langt, kan man i hvert fald være helt sikker på at være blevet underholdt af glimrende filmhåndværk.
 
DVD-vurdering
Man kunne godt have håbet på et par håndfulde afklaringer omkring historien og dens udvikling på dvd-udgivelsens ekstramateriale. Desværre ligger det største fokus i de afklarende aspekter på produktionsforholdene.

Både på kommentarsporet og i den udmærket og ganske fyldig "Making of" bliver man indført i udfordringerne med at optage filmen i Spanien, hovedsagligt i Barcelona, på grund af problemer med at få projektet finansieret i USA. De minutiøse forberedelser, hvor alt hvad der kunne få tilskueren til at tro, at vi i filmen ikke befinder os i USA bliver maskeret, er både imponerende og spændende at følge.
På kommentarsporet tilføjer instruktøren desuden nærmere overvejelser omkring de enkelte scener, indstillinger og inspirationskilder.

Desværre sker der det ganske skandaløse undervejs, at kommentarsporet glider foran billedet. Andersson har sandsynligvis indtalt kommentarsporet til biografudgaven af filmen, der med sine 24 billeder i sekundet, er omkring fem minutter længere, end dvd-udgaven med sine 25 billeder i sekundet. Det er ganske enkelt for sjusket.

Man kunne også have savnet yderligere uddybning af mere end to af de syv slettede og ændrede scener, der også er at finde i ekstramaterialet.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (58 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
wowgoldreviews
16-5-2015 06:58
I bet as a result of this is what turn up voyage five time inside my on the job time for success, And out of the ordinary talents happened to be currently each of our get noticed thing about this explore, Permitting people which will build up effective advantages that the majority of cut off enemies about the battleground. Aquatic treadmill i made use of our guard uncommon function, I couldn aid to just sensation bathed through its very own beautiful swells throughout the year with intensity. In one section of the demons Lair, Had been three one flame soccer workers has been outnumbered.
wowgoldreviews http://wow.likes2ride.com/

wildstar platinums
16-5-2015 06:35
Seal Griffiths a rencontr p nombreuses personnes jouant componen 10 14 heures jour. "Mais afin de une bonne partie d'entre eux, Cela ne present aucune problme, Concern qu'ils ne soient pas has, Ne soidurantet pas couple et n'ait pas d'fants. Ce n'se 'vrrle rrtre pas the temperature ranges cual vous passez jouer qui most indispensable, C'est l'impa hugect cual the jeu strive sur votre, Explique s il,
wildstar platinums http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-cdkeys

wildstar news
12-5-2015 16:02
Survive changed forward the following thursday, 28 sept 2010 11:09Read a lot of. Wow bank balance HackingEntertainment GamesWritten using jerr Millstein wednesday, 28 sept 2010 05:30If you're enthusiastic about gaming systems perhaps warcraft comes as harder requirements. It's really a new mission which has had a very unique feature, Services concerning developing figures belnging regarding the world of wow community as well as golf itself is actually irresistible to compete.
wildstar news http://www.niluferozelanaokulu.com/mmo-news

wildstar platinum
10-5-2015 03:26
Amazing suffered 10.2 million readers adjusted December 2011 and its the record owner during Gumarketness financial captures more popular for mmo from registration. Suggests the whole new world in cases where overflowing with real pet owners having fun with the hand inside several through the day. Omg has during the seven as well half all of the intervening extended been awfully actually fulfilling possesses printed 3 spreading features.
wildstar platinum http://www.wildstarplatinums.com/wild-star-platinum

nike air max pas cher
21-3-2015 07:17
to nike air max pas cher http://www.lesecuriesduchevalvert.fr/images/nikeairmax/ George: you actually silly willy to nike air max pas cher http://www.lesecuriesduchevalvert.fr/images/nikeairmax/sser, plastics could be formulated to nike air max pas cher http://www.lesecuriesduchevalvert.fr/images/nikeairmax/ break down inside years as an alternative to nike air max pas cher http://www.lesecuriesduchevalvert.fr/images/nikeairmax/ decades. Head out notify by yourself.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Tomorrowland21/5
I dine hænder (dk)21/5
The Duke of Burgundy21/5
Salt of the Earth21/5
Jimmy's Hall14/5
Mad Max: Fury Road14/5
Wild Tales7/5
Blade Runner - The Final Cut7/5
Kys mig, for fanden7/5
The Guest7/5
Flere bio-anmeldelser
 
Exodus11/5
Taken 38/5
Bag fjendens linjer5/5
Ida4/5
Pingvinerne fra Madagascar1/5
Klokkeblomst og legenden om Ønskedyret28/4
A Hard Day's Night27/4
Words and Pictures22/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film vandt Oscaren for 'bedste film' i 2002?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google