CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Meet the Fockers

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
John Hamburg, James Herzfeld

Producere:
Robert De Niro
Jay Roach
Jane Rosenthal

Fotograf:
John Schwartzman

Klipper:
Jon Poll

Komponist:
Randy Newman

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(56 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
16-11-05:
Skrappe drenge i Kung Fu Panda
31-08-05:
Stiller lokker Carrey med til Mandeland
15-06-05:
Stiller har problemer med sit spejlbillede
07-06-05:
Vinderne af MTV Movie Awards 2005
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
17-01-05:
Box Office uge 2: Fockers tabte kampen
10-01-05:
Box Office uge 1 – Fockers holder toppen
03-01-05:
Box Office uge 53: Fockers til nytår
27-12-04:
Box Office uge 52: Top Focker
15-11-04:
De Niros instruktørprojekt røget i vasken
16-01-04:
Ben Stillers Focker-forældre
04-06-03:
De Niro hædres af AFI
04-11-02:
Fornem pris til De Niro
 
Anmeldelser:
08-06-11:
Little Fockers
04-11-09:
Nat på museet 2
20-05-09:
Nat på museet 2
15-10-08:
Den magiske legetøjsbutik
10-10-08:
Tropic Thunder
12-01-05:
Envy
29-09-04:
Starsky & Hutch
15-09-04:
Men så kom Polly
21-01-04:
Moonlight Mile
03-11-03:
Confidence
21-08-02:
Zoolander
16-01-02:
Tootsie
06-11-01:
Mænd af ære
04-09-01:
Rocky & Bullwinkle på eventyr
31-07-01:
Meet the Parents
17-04-01:
Imellem venner
27-11-00:
Midnight Cowboy
30-10-00:
Raging Bull
13-06-00:
Wag the Dog
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Meet the Fockers

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:110 minutter
Instruktør:Jay Roach
 
Anmeldelsesdato:08-06-2005
Medvirkende:Som:
Ben StillerGaylord 'Greg' M. Focker
Robert De NiroJack Byrnes
Dustin HoffmanBernie Focker
Barbra StreisandRoz Focker
Blythe DannerDina Byrnes
Teri PoloPamela Byrnes

Focker-ferie i Florida
 
Man skal være ualmindelig lattermild og overbærende for at se det morsomme i Meet the Fockers gennem samtlige 100 minutter. I det hele taget skal man væbne sig med en ikke ubetydelig filmisk tålmodighed, der kan bære at se en klasseskuespiller som Robert De Niro fjolle rundt med kunstige bryster, se en kåd hund sodomisere en CIA-agents kat og i al almindelighed være tolerant overfor rigtig mange gags af den type, som bare ikke rammer plet.


Copyright:
UIP
Den sidste eksamen
Hvis man til gengæld er frisk på den opgave, så gemmer der sig et par enkelte, forsonende elementer i Jay Roach’ hurtigt sammenflikkede fortsættelse til super-hittet Meet the Parents, som kan retfærdiggøre biografturen. Vigtigst er en Dustin Hoffmann i fin form sammen med Barbra Streisand, som vi ikke har set de sidste 8 år. De udgør Ben Stillers forældre, hele humlen i historen og grunden til, at vi overhovedet har en film at samles om. Efter det første pinlige møde med svigerfamilien er Greg Focker (Ben Stiller) og hans søde kæreste Pam (Teri Polo) klar til at blive gift. Der mangler dog lige det obligatoriske møde mellem de to forældrepar, for som svigerfar Jack med en fortid som CIA-agent forklarer Greg, så kan han ikke bruge i svigersøn, der ikke har baglandet i orden.

Frihed, lighed og klap i numsen
Bernie og Roz Focker har på papiret så fine titler som læge og advokat, men i virkeligheden er Greg et kærlighedsbarn skabt på den alternative Focker Island, hvor Bernie har gået hjemme de sidste mange år, mens mor Roz har en blomstrende praksis som sexterapeut for ældre. Det er Florida, det er solbeskinnet og Pams stramtandede forældre er på vej. Det bliver naturligvis en forfærdelig pinlig weekend, hvor alle tænkelige skeletter bliver hevet ud af skabene, mens de tre par skal vænne sig til tanken om at komme i familie med hinanden.


Copyright:
UIP
Suveræn Hoffman
Meet the Parents virkede, fordi det var klart definerede figurer, der stødte sammen. Robert De Niros Jack var i konstant opposition til datterens sygeplejske-kæreste – indbegrebet af en blød og dermed uværdig mand i hans øjne. Det var kampen mellem disse to mænd, der var drivkraften i komedien, og derfor er det trist, at den bryske Jack denne gang bliver reduceret til den lille i det frisindede Focker-hjem. Nu battles der mellem forældrene, men det er ikke nær så sjovt, og filmen forfalder derfor til fritstående indfald, der trækker på de enkelte skuespilleres store komiske potentiale. Og her vinder Hoffman med adskillige banelængder som Bernie Focker. Man får sporadisk motioneret lattermusklerne undervejs, men når man tænker på, at de tre skuespillere (her glemmer vi hurtigt Blythe Danner, som filmen heller ikke giver noget som helst at lave som Pams mor) deler 18 Oscar-nomineringer og 6 eksemplarer af den gyldne mand mellem sig, så er det foruroligende, at de er nødt til at tjene deres penge i et lystigt virvar mellem liderlige hunde, ditto køkkenpiger og en næsten uendelig mængde jokes baseret på Gregs efternavn. Vi er kun en hårsbredde fra den rene "fnis af det frække ord"-humor – og det skal man være forberedt på, hvis man har det med at vælge film ud fra navnene øverst på plakaten.
 
DVD-vurdering
Bliver ikke anmeldt

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
26-6-2007 22:28
Gennemtænkt humor og klasseskuespillere for fuld udblæsning. Til tider hylende morsom. Måske mangler der lige det sidste, men gå ikke glip af denne vanvittigt herlige opfølger på meet the parents
**** (fire af seks)

Henrik
18-6-2005 11:04
Man skal være en sur gammel mand eller en "seriøs filmanmelder"-wannabe for ikke at more sig over denne film, der ikke skal analyseres, men ses. Jeg lo højt flere gange, det er den bedste snbefaling herfra! Se den, og le!

Toxic
12-6-2005 13:09
Kanon film - Den SKAL ses :o))

charlotte
27-2-2005 15:23
Det er humor... klart *****

Top underholdning med en masse humor.

tille
18-2-2005 12:37
Ved ikke hva THOMAS mener i sit indlæg! Jeg mener i skal tage ind og se den. Hvis altså i kunne lide 1'eren? Man skal jo ikke tage filmen for mere end den er!
Den lægger jo heller ikke op til mere end en gang underholdning! Og hvis Thomas syntes det er den ringeste film han har set, så har han ikke set så mange? Thomas har du set stjerner uden hjerner?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder Peter Myginds mor?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ