CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Criminal

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Gregory Jacobs, Steven Soderbergh

Producere:
George Clooney
Gregory Jacobs
Steven Soderbergh

Fotograf:
Chris Menges

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
Alex Wurman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
14-11-05:
Bacon krydser veje med Gellar, Watanabe & Luna
02-03-05:
Æsel-slagtning klippet ud af Manderlay
02-04-04:
Soderbergh får Che tilbage
05-05-03:
Gyllenhaal bedrages af Reilly
 
Anmeldelser:
03-04-09:
Boy A
04-09-07:
Sherrybaby
06-04-05:
Terminalen
18-10-04:
Secretary
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
01-09-03:
The Hours
30-04-03:
Full Frontal
14-04-03:
Cecil B. DeMented
09-04-03:
The Good Girl
10-03-03:
...Og din mor!
27-11-02:
Donnie Darko
10-01-01:
Ordinary Criminals
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Criminal

Anmeldt af:Pernille Flensted-Jensen
Genre:Drama, Krimi
Varighed:84 minutter
Instruktør:Gregory Jacobs
 
Anmeldelsesdato:17-06-2005
Medvirkende:Som:
John C. ReillyRichard Gaddis
Diego LunaRodrigo
Maggie GyllenhaalValerie
Peter MullanWiliam Hannigan
Zitto KazannOchoa
Jonathan TuckerMichael

Let's twist again
 
I 2002 vakte argentineren Fabián Bielinsky med rette opmærksomhed med Nine Queens, en veloplagt film om svindlere og snydepelse i Buenos Aires. Nu foreligger filmen i en amerikansk og stort set identisk version med manuskript af Steven Soderbergh. Man kan undre sig lidt over, at så mange film skal igennem Hollywoods remake-maskine, men i dette tilfælde er resultatet absolut gedigent og ikke et, der på nogen måde er en ringere version af originalen.

Skinnet bedrager...
Filmen foregår ikke længere i Buenos Aires, men i Los Angeles, og de to hovedpersoner spilles af John C. Reilly og Diego Luna. I første scene observerer John C. Reillys figur, Richard Gaddis, at den troskyldigt udseende Rodrigo (Diego Luna) forsøger at narre sig til et par ekstra håndører i et casino. Han giver sig ud for at være en betjent, der anholder Rodrigo, men da de er kommet ud af casinoet, afslører han, at han også er en plattenslager, og de bliver enige om, at de kan få noget ud af et samarbejde.

Det store kup
Snart har den erfarne Richard oplært Rodrigo i alskens snyd og bedrag. Men så viser der sig en enestående mulighed for at tjene rigtig store penge. De får kendskab til en ekstremt sjælden gammel pengeseddel, og hvis de kan få fremstillet en kopi og videresolgt den til den stenrige samler – og lidet sympatiske pengemand – William Hannigan (Peter Mullan), er deres lykke gjort. Mere præcist vil de med ét slag blive $750.000 rigere. Dette kræver imidlertid, at de udnytter deres evner fuldt og helt, og Rodrigo viser sig at være en særdeles lærenem elev...
Mere skal ikke afsløres her, for sandt at sige er det bedst at vide så lidt som muligt om filmens plot for ikke at få ødelagt fornøjelsen ved de mange drejninger, som sagen tager. Ganske som i forlæggets tilfælde bygger plottet på en række mere – og ofte mindre – sandsynlige tilfælde, som det måske ikke er alle, der er villige til at acceptere.

Første gang er undertiden den bedste
John C. Reilly spiller som regel tøffelhelte (se f.eks. Chicago eller The Good Girl) og det er derfor ganske forfriskende at se ham i rollen som uhæderlig læremester. Man sender uundgåeligt en tanke til en af hans tidligste filmroller, nemlig rollen som Philip Baker Halls 'elev' i Paul Thomas Andersons Hard Eight, en film, som Criminal er beslægtet med. I det hele taget leverer skuespillerne, der – ud over Reilly, Luna og Mullan – også tæller Maggie Gyllenhaal, meget overbevisende præstationer. Man må trøste sig med dem, hvis man allerede er bekendt med filmens forlæg, for i så tilfælde er der ikke mange tricks tilbage i ærmet. Filmen kan med andre ord især anbefales til dem, der ikke har set Nine Queens.
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (246 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Whitney
26-11-2015 05:11
What do you want to do when you've finished? http://www.pharafina.com/innovation purchase albenza "I am shaken by the event," said Public Order Minister Nikos Dendias, who cancelled a visit to Rome scheduled for Thursday. The killing and other recent violent incidents "show in the clearest possible way the intentions of the neo-Nazi creation."

Freddy
26-11-2015 05:11
Best Site Good Work http://www.optimum.ie/momentum/prism-international-sales-and-marketing-lmx14/ where to buy albendazole â??Catherine is great. She is doing wonderful, talked to her today [and] just got a lovely note from her,â? he told Access Hollywood at the award show. â??Iâ??m very hopeful that weâ??re going to work things out.â?

Andrew
26-11-2015 05:11
Have you got a current driving licence? http://www.pharafina.com/innovation mebendazole albendazole over counter Merck does not disclose sales data related to Zilmax. ButKevin Kedra, an animal health analyst for Gabelli & Co, saidMerck has little to lose financially from the Zilmax controversyand the loss of Tyson's business because it is a niche productcompared with the company's array of human pharmaceuticals thatbring in more than $36 billion a year.

Manual
26-11-2015 05:11
I'm a trainee http://www.optimum.ie/momentum/prism-international-sales-and-marketing-lmx14/ albendazole without prescriptions Another way to leave the decisions to others is to use ready-made portfolios constructed by services such as Nutmeg and Rplan. Here you specify how much risk you are prepared to take and are offered a portfolio designed for that level of risk tolerance.

Mike
26-11-2015 05:11
Can I take your number? http://www.acrissul.com.br/noticias fluticasone online The real quarterback issue for the Jets is when Rex Ryan â?? perhaps even with some input from Idzik, who really wants to be known as a football expert and not just a cap expert â?? finally turns his back on Sanchez and switches to Smith in an attempt to buy time and save his job.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Ex Machina4/2
Brødre [2015]3/2
1864 - brødre i krig1/2
The Big Short28/1
Tordenskjold & Kold28/1
Motley's Law27/1
The Revenant21/1
Krop & sjæl21/1
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad handler Lucky Number Slevin om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google