CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Criminal

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Gregory Jacobs, Steven Soderbergh

Producere:
George Clooney
Gregory Jacobs
Steven Soderbergh

Fotograf:
Chris Menges

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
Alex Wurman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(5 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
14-11-05:
Bacon krydser veje med Gellar, Watanabe & Luna
02-03-05:
Æsel-slagtning klippet ud af Manderlay
02-04-04:
Soderbergh får Che tilbage
05-05-03:
Gyllenhaal bedrages af Reilly
 
Anmeldelser:
03-04-09:
Boy A
04-09-07:
Sherrybaby
06-04-05:
Terminalen
18-10-04:
Secretary
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
01-09-03:
The Hours
30-04-03:
Full Frontal
14-04-03:
Cecil B. DeMented
09-04-03:
The Good Girl
10-03-03:
...Og din mor!
27-11-02:
Donnie Darko
10-01-01:
Ordinary Criminals
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Criminal

Anmeldt af:Pernille Flensted-Jensen
Genre:Drama, Krimi
Varighed:84 minutter
Instruktør:Gregory Jacobs
 
Anmeldelsesdato:17-06-2005
Medvirkende:Som:
John C. ReillyRichard Gaddis
Diego LunaRodrigo
Maggie GyllenhaalValerie
Peter MullanWiliam Hannigan
Zitto KazannOchoa
Jonathan TuckerMichael

Let's twist again
 
I 2002 vakte argentineren Fabián Bielinsky med rette opmærksomhed med Nine Queens, en veloplagt film om svindlere og snydepelse i Buenos Aires. Nu foreligger filmen i en amerikansk og stort set identisk version med manuskript af Steven Soderbergh. Man kan undre sig lidt over, at så mange film skal igennem Hollywoods remake-maskine, men i dette tilfælde er resultatet absolut gedigent og ikke et, der på nogen måde er en ringere version af originalen.

Skinnet bedrager...
Filmen foregår ikke længere i Buenos Aires, men i Los Angeles, og de to hovedpersoner spilles af John C. Reilly og Diego Luna. I første scene observerer John C. Reillys figur, Richard Gaddis, at den troskyldigt udseende Rodrigo (Diego Luna) forsøger at narre sig til et par ekstra håndører i et casino. Han giver sig ud for at være en betjent, der anholder Rodrigo, men da de er kommet ud af casinoet, afslører han, at han også er en plattenslager, og de bliver enige om, at de kan få noget ud af et samarbejde.

Det store kup
Snart har den erfarne Richard oplært Rodrigo i alskens snyd og bedrag. Men så viser der sig en enestående mulighed for at tjene rigtig store penge. De får kendskab til en ekstremt sjælden gammel pengeseddel, og hvis de kan få fremstillet en kopi og videresolgt den til den stenrige samler – og lidet sympatiske pengemand – William Hannigan (Peter Mullan), er deres lykke gjort. Mere præcist vil de med ét slag blive $750.000 rigere. Dette kræver imidlertid, at de udnytter deres evner fuldt og helt, og Rodrigo viser sig at være en særdeles lærenem elev...
Mere skal ikke afsløres her, for sandt at sige er det bedst at vide så lidt som muligt om filmens plot for ikke at få ødelagt fornøjelsen ved de mange drejninger, som sagen tager. Ganske som i forlæggets tilfælde bygger plottet på en række mere – og ofte mindre – sandsynlige tilfælde, som det måske ikke er alle, der er villige til at acceptere.

Første gang er undertiden den bedste
John C. Reilly spiller som regel tøffelhelte (se f.eks. Chicago eller The Good Girl) og det er derfor ganske forfriskende at se ham i rollen som uhæderlig læremester. Man sender uundgåeligt en tanke til en af hans tidligste filmroller, nemlig rollen som Philip Baker Halls 'elev' i Paul Thomas Andersons Hard Eight, en film, som Criminal er beslægtet med. I det hele taget leverer skuespillerne, der – ud over Reilly, Luna og Mullan – også tæller Maggie Gyllenhaal, meget overbevisende præstationer. Man må trøste sig med dem, hvis man allerede er bekendt med filmens forlæg, for i så tilfælde er der ikke mange tricks tilbage i ærmet. Filmen kan med andre ord især anbefales til dem, der ikke har set Nine Queens.
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (80 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Lindsey
24-8-2015 16:47
Could I borrow your phone, please? http://cities-today.com//about/ entitle skilful doxycycline to buy vacant The government has banned gambling on Hengqin, but that hasnot deterred Macau's billion-dollar casino operators. GalaxyEntertainment is considering investing in sportsstadiums, golf courses and a marina on the island to complementits Macau casinos, Deputy Chairman Francis Lui told Reuters.

Fausto
24-8-2015 16:47
Sorry, you must have the wrong number http://michigansportscenter.com/about disbelief buy hydrochlorothiazide 50 mg rudely John Greaud, vice president of operations at Memphis-Shelby County Airport Authority, told the station the passengers were taken off the plane so officials could interview them and check the aircraft. He said the man, who was not identified, did not appear to be intoxicated.

Lincoln
24-8-2015 16:47
Insufficient funds http://www.theaccent.org//about/ along how to use nizagara tablets new â??I worked with Angie for several weeks, and she taught me the importance of making a difference,â? says Panjabi. â??Sheâ??s so down-to-earth, so grounded, just a woman of class. Sheâ??s an absolute sweetheart, and she really inspired me.â?

Carmen
24-8-2015 16:46
Wonderfull great site http://www.graphit.nl//marcom/ ordered intervention zoloft 25 mg to 50 mg satisfactorily err Mohamed Ali Bishr, a senior Brotherhood leader, said the movement was disappointed by Kerry's statement. "The United States is a country that speaks of democracy and human rights and they say something like that. I hope that they rethink their position and correct it," he told Reuters.

Lyman
24-8-2015 16:46
I wanted to live abroad http://www.chicsweets.net//about-us/ blizzard sunstroke 50 mg abilify uttered obedient Former 'Boston Legal' actor, Justin Mentell, was killed in an SUV crash in Wisconsin on Feb. 1. The 27-year-old Waukegan, Ill. native died when his vehicle went down an embankment off Highway 39 and hit two trees, says the Iowa County Sheriff's Department. The sheriff's department added that Mentell was not wearing a seat belt. The actor played attorney Garrett Wells on the hit TV show from 2005-2006. IMDb.com also says that Mentell was a former member of the U.S. Junior National Speedskating team.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Jeg er Ingrid27/8
Inderst inde27/8
Saint Laurent27/8
Hitman: Agent 4727/8
Sommeren '9227/8
Southpaw20/8
Phoenix20/8
Underdog20/8
Sinister 220/8
Self/less20/8
Flere bio-anmeldelser
 
The Giver26/8
9. april25/8
The DUFF24/8
Skammerens datter17/8
Insurgent14/8
Trash12/8
Det store museum11/8
Mommy10/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken instruktør står bag den kommende filmatisering af Marvel tegneserien The Hulk?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google