CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Last Shot

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Jeff Nathanson

Producere:
Larry Brezner
David Hoberman
David Permut

Fotograf:
John Lindley

Klipper:
David Rosenbloom

Komponist:
Rolfe Kent

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
14-12-04:
Kidman bakker ud af the Producers
28-10-04:
Ny forfatter genopliver Indiana Jones
09-08-04:
Collette dropper filmen for musikken
04-06-04:
Mamet instruerer Ferrell
 
Anmeldelser:
17-03-08:
The Dead Girl
08-02-05:
Connie & Carla
26-01-05:
The Stepford Wives
24-11-04:
The Cooler
15-09-04:
Men så kom Polly
03-12-03:
Narc
17-09-03:
Catch Me If You Can
19-02-03:
About a Boy
10-04-02:
Dinner with Friends
08-01-02:
State and Main
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolbt Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktør Jeff Nathanson og Matthew Broderick
4 slettede scener, fraklip med Joan Cusack og Robert Evans, 12 minutters interview med FBI-agent og to filmskabere.
The Last Shot

Anmeldt af:Mia Brygger
Genre:Komedie
Varighed:90 minutter
Instruktør:Jeff Nathanson
 
Anmeldelsesdato:07-06-2005
Medvirkende:Som:
Matthew BroderickSteven Schats
Alec BaldwinJoe Devine
Toni ColletteEmily French
Tony ShalhoubTommy Sanz
Calista FlockhartValerie Weston
Tim Blake NelsonMarshal Paris
Se komplet creditliste her

Humoristisk Hollywood hurlumhej
 
I december måned tilbage i 1985 blev to mænd pløjet ned på åben gade i New York. FBI ledte hurtigt mistanken hen på mafiaen, nærmere betegnet den berygtede John Gotti. Filmen her er baseret på den sande historie om FBIs forsøg på at optrævle mafiaen ved at gå undercover i filmbranchen. Det lyder måske forvirrende – og det er det også – for forfatter og instruktør Jeff Nathanson har godt nok gjort et ihærdigt forsøg på lave en rapmundet Hollywood/G-Men komedie, men den er kun sporadisk vellykket.

Afklippede fingre og døde hunde
The Last Shot starter fortrinsvist sort. Den dedikerede FBI-agent, Joe Wells, får under en tophemmelig mission afklippet sin pegefinger af to 'småfisk' indenfor mafiaen, og efterfølgende kommer han hjem og får at vide af hushjælpen, at hans elskede hund har begået selvmord ved at drukne sig i jacuzzien. Efter begravelsen bliver han mødt af sin chef, der sender ham til Providence for at få større mafiafisk i nettet. Under dække af at være Hollywood-producer, møder han den sølle billetkontrollør Steven Schats, hvis drøm, det er, at instruere sin egen film, og med FBIs greenlight, går filmproduktionen i gang.
Filmens humor og den komiske timing virker lovende for de næste 90 min, men så skrider det for Hr. Nathanson. Han formår aldrig helt at forklare sammenhængen mellem de to mord i New York og hvad helt præcis mafiaens involvering med filmindustrien er. Det efterlader lidt af et plothul, idet han hastigt bevæger sig videre til andet akt af historien.

Get Shorty er set på hjørnet af State and Main
Resten af filmen holder sig oprejst ved hjælp af en flok pudsige karakterer, der mildest talt er filmen. Makkerparret Matthew Broderick og Alec Baldwin som Schats og Wells fungerer ypperligt som filmens akse, hvorom Calista Flockhart som Stevens frustrerede skuespillerkæreste Valerie, Toni Collette som den berømte, men noget ucharmerende skuespillerinde Emily French, Ray Liotta som Wells chef og Tony Shalhoub som den vansirede mafioso Tommy Sanz, roterer. De mange forskelligartede skikkelser kunne nemt spænde ben for hinanden, men takket være de meget David Mamet-agtige relationer, virker figurerne godt sammenflettede med masser af bid og skæv charme, der trods filmens meningsforstyrrende elementer, redder den fra at gå totalt i glemsel.
 
DVD-vurdering
Meget er der ikke at komme efter. De slettede scener og fraklip gør som sædvanlig ingen forskel fra eller til, og er tilmed ikke engang interessante eller morsomme, så hvorfor blive ved med at proppe dem ind på disse ekstramateriale-forumer?

Interviewet er nu meget pudsigt at opleve, hvis man har nogen interesse i den sande historie bag filmen. De to filmskabere, Gary Levy og Dan Lewk konfronterer efter ti år FBI-agenten, Garland Schweickhardt, som dengang gik undercover som filmproducer uden selvfølgelig at fortælle de to, at deres store drøm aldrig ville blive realiseret. De 12 minutter er værd at ofre.

Til slut skal det nævnes eller ynkes, at det åbenbart kun er instruktør Jeff Nathanson og Matthew Broderick, der har haft tid eller lyst til at optage et kommentarspor og jo mindre sagt om det, jo bedre. Som Matthew Broderick selv siger i starten: "Jeg ved ikke helt hvad jeg skal sige" og det er ikke engang løgn. De to herrer er nu meget vittige, men det er ligesom ikke nok til at få folk til at investere endnu 90 minutter på filmen, så lad være!

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
En du elsker24/4
My Sweet Pepper Land24/4
The Selfish Giant24/4
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem passer ikke ind?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ