CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Seed of Chucky

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Don Mancini

Producere:
David Kirschner
Corey Sienega

Fotograf:
Vernon Layton

Klipper:
Chris Dickens

Komponist:
Pino Donaggio

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(27 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
14-07-05:
A Dirty Shame
26-11-02:
Wes Cravens New Nightmare
06-12-00:
Scream 3
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, dokumentar, dagbog, fotos, interviews, biografier
Seed of Chucky

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Gyser, Komedie
Varighed:87 minutter
Instruktør:Don Mancini
 
Anmeldelsesdato:14-07-2005
Medvirkende:Som:
Jennifer TillyTiffanys stemme/sig selv
Billy BoydGlen/Glendas stemme
Brad DourifChuckys stemme
John WatersPete Peters
Redmansig selv
Jason FlemyngSanta

Dæmonisk avl
 
Chucky er en slem fyr. Han startede ellers som en sød, fin dukke, men da seriemorderen Charles Lee Ray tilbage i 1988 smeltede sin sjæl ind i Chuckys lille plastikhjerte, tog en legende form. En legende, som nu skal afsluttes.

Et langt træk
Serien om dræberdukken Chucky startede tilbage i slut-80’erne, da slasherfilm med sære væsner havde været populære på videobutikkernes B-hylder i en lille årrække. Den lille dukke blev med ét populær og kastede hele tre film af sig indenfor tre år, inden Chucky blev lagt i graven. Men i 1998 blev han hentet frem igen af manskriptforfatter Don Mancini, hvis karriere indtil nu har drejet sig udelukkende om den lille plastik-psykopat. Med en uventet komisk drejning og den barmfagre Jennifer Tilly i hovedrollen, blev Bride of Chucky en umiddelbar kultklassiker. Seks år senere er det tid til at genoplive ham en sidste gang.

Djævlens sæd
I denne omgang tager serien et lille spring og efteraber Wes Cravens efterhånden meget populære trick med at blande virkelighed og film – som vi så det i Wes Cravens New Nightmare. En levende og kønsløs dukke, Glen/Glenda (med stemme lagt på af Billy Boyd, undslipper sit fangenskab hos en ond, lettere ny-nazistisk bugtaler og forsøger at finde sine forældre. De viser sig naturligvis at være Chucky og kæresten Tiffany, som Chucky samlede op i forrige film. Glen/Glenda kommer ved et uheld til at genoplive sine forældre i et filmstudie, hvor man er i færd med at lave en film om Chuckys morderiske tendenser – en film, der har Jennifer Tilly i hovedrollen. Det skal ikke vare længe, før Chucky, Tiffany og lille Glen/Glenda, der trods sin pacifistiske natur gemmer på en interessant hemmelighed, får gjort kort process med hele molevitten, og før vi ved af det, blander virkelighed og fantasi sig i en lettere forvirrende, men stort set underholdende pærevælling.

Letbenet
Don Mancini har selv kastet sig i instruktørstolen i denne omgang, og det klarer han nogenlunde. Filmen er ikke helt så veldrejet som Bride of Chucky, ligesom at manuskriptet ikke er så snævert og sprælsk, som man havde håbet på. Seed of Chucky er lidt mere af en letbenet komedie, der laver sjov med den opfattelse af Jennifer Tilly, som pressen har formået at skabe af hende, og som samtidig forsøger at være meget indforstået og sjov. Det ender lidt plat lidt for mange gange, og selvom Jennifer Tilly og rapperen Redman skaber fine parodi på dem selv (og kultinstruktør John Waters har en underholdende cameo), så kan man ikke helt undlade at vrænge ansigt og krumme tæer, når det ikke lykkes. Som Chucky-film er den bedre en både Child's Play 2 og Child's Play 3, men den er knap så god som både den første Child's Play og knap så sjov som Bride of Chucky. Ikke desto mindre kan fans af gyserkult-genren godt more sig fint over både platte og vellykkede jokes samt filmens opfindsomme aflivninger af hovedpersonerne.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet på DVD’en er temmelig omfangsrigt. Til at begynde med kan man sætte sig i stue med familien Chucky og se på feriebilleder, naturligvis med kommentarer fra alle tre dukker, fra steder som New York og San Francisco.

Så kommer der et ganske underholdende kommentarspor med forfatter/instruktør Mancini og Jennifer Tilly, som sidder og hyggesnakker lidt om Tillys trusseløse optagelser og den slags.

'Conceiving the Seed of Chucky' er en omkring 20 minutter lang dokumentar, som fortæller lidt om Chuckys fortid og ser nærmere på konstruktionen af den nye film, som man godt kan bruge lidt tid på.

Anderledes er det med 'Jennifer Tilly’s Diary', som er et uinteressant tekststykke, vi ikke gider at spilde tid på at nævne mere om.

'Fuzion Up Close Mun2 with the Seed of Chucky Stars' er en håndfuld småinterviews med stjernerne, inklusive dukkerne, fra filmen produceret til amerikansk ungdoms-tv og lidt vel overgearet til at være rigtig spændende.

Endlig er der en oversigt og små biografier over filmens stjerner og skabere.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Micwiz
20-9-2005 23:58
Jeg syntes ikke der er nogle af dem der er uhygelige men de er da sjove de to første etteren hvor han bare bliver hved med at komme i slutningen ``g´´ men denne er bare pervers syntes jeg ideen i at bruge sin fredag med sin kæreste og sidde og se en dukke donore sæd til jennifer tilly er bare alt for landt ude og på ingen måde sjovt.

Det samme med hende pigen fra tidligere sclub7 hvad laver hun i denne film.

man kunne måske sige det er meget sjovt de laver sjov med Jennifer´s karriere men det er set før.

2/6

goggly
31-8-2005 20:38
Vi venter spændt på den næste

Johnny Pepperoni
31-8-2005 16:43
1'eren og 2'eren er da fede? Den første er bare en god historie med gode gys og mest vigtigt... dejlig start 90'er i stemning. 2'eren er ironisk på alle planer og langt mere gennemført end Bride og Seed, som prøver at genoptage den humor 2'eren har... det går bare overbord, og det er nok mest instruktøren og budgettets skyld.

Dane
31-8-2005 16:40
Enig, skodfilm allesammen i serien.
Bare ideen med at en dukke skal rende rundt og lege Jason Vorhees, rent til grin. Men okay, der må jo være et marked for den, eftersom den har holdt i x antal år.

Rico
30-8-2005 23:43
Helt klart den fedeste og mest uhyggelige film NOG-EN-SIND-E!!!!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af disse filmfolk har ikke et familiemedlem i branchen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google