CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Elektra

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Zak Penn

Producere:
Avi Arad
Gary Foster
Mark Steven Johnson

Fotograf:
Bill Roe

Klipper:
Kevin Stitt

Komponist:
Christophe Beck

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(30 stemmer)

L�s ogs�...
Nyheder:
17-01-05:
Box Office uge 2: Fockers tabte kampen
11-05-04:
Electra-skurk fundet
27-04-04:
Visnjic ønskes til Elektra
04-03-04:
Spider-Man 3 & Hulk 2 på vej
21-03-03:
Garner vil ikke være voksen
17-02-03:
Daredevil indtager toppen
 
Anmeldelser:
16-08-07:
Ghost Rider
21-12-04:
13 snart 30
15-07-03:
Daredevil
11-03-03:
Dragejægerne
12-09-01:
Committed
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2,35-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Bag kameraet, slettede scener, featuretter, preview
Elektra

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Action, Adventure
Varighed:93 minutter
Instruktør:Rob Bowman
 
Anmeldelsesdato:14-09-2005
Medvirkende:Som:
Jennifer GarnerElektra Natchios
Terence StampStick
Will Yun LeeKirigi
Goran VisnjicMark Miller
Cary-Hiroyuki TagawaRoshi
Kirsten ProutAbby

Knapt så elektrisk....
 
Superhelte, ninjaer, mørke kræfter og et opgør med barndommens traumer udgør essensen i det seneste skud på stammen af Marvel-filmatiseringer, der desværre fortaber sig i en alt for langtrukken sødsuppe.

Med blafrende hår, rødt læder og trutmund er Elektra klar til kamp.

Copyright:
Fox Film
Den kvindelige Daredevil
En af de store skuffelser på superheltefilm-fronten var filmen Daredevil fra 2003. Filmen var en klassisk stort anlagt Hollywoodfilm med Ben Affleck i hovedrollen som den blinde superhelt Daredevil, men den skuffede fælt med middelmådige præstationer, overordnet uambitiøse actionscener og et kedsommeligt plot. Den kvindelige hovedrolle, Elektra, blev spillet af Jennifer Garner, og hendes figur blev åbenbart så populær, at superhelteproducenten Avi Arad besluttede sig for, at hun skulle have sin egen chance på det hvide lærred. Nogle mennesker lærer det bare aldrig.

At dø er at leve
Efter sin nærdødsoplevelse i Daredevil er Elektra en forandret person. Hendes livssyn er præget af heftige barndomstraumer, hvis rod er at finde i hendes mors drab, da Elektra var barn. Hun ernærer sig nu som en af verdens bedste lejemordere takket været hendes træning som ninja, og hendes eksistens som mørkets engel bliver kontant præsenteret allerede fra filmens første øjeblik. Elektra fremstilles som en voldelig, knivstikkende hunulv, der slagter al modstand brutalt men dog elegant, og til at begynde med frydes man over den måde, som Elektra præsenteres på. Men efter ti minutter præsenteres man for filmens (i øvrigt skræmmende forudsigelige) hovedplot, og snart efter kører filmen ned i en meget gammel og meget kedelig rille på Hollywood-pladen.

Terence Stamp gæsteoptræder som Elektras læremester Stick. Stick er blind, hvilket nok har gjort oplevelsen mere udholdelig for ham end for os andre.

Copyright:
Fox Film
Døden klæder hende
Elektra hyres til et lejemord på to personer, som hun ved opgavens begyndelse ikke kender identiteten på. Hun flytter op i et sommerhus, hvor hun (og filmens publikum) afventer afsløringen af de to stakler, der skal falde offer for hende. Under sit ophold møder hun den 13-årige pige Abby (Kirsten Prout), som bryder ind i hendes hus. Elektra sender hende væk men møder snart efter Abbys far, Mark, som spilles rutineret og en anelse forpint af Goran Visnjic (som er ret langt væk fra sin rolle i Welcome to Sarajevo). Modvilligt udvikler Elektra et perifært forhold til de to, og da det (tadaaa!) afsløres, at de naturligvis er hendes ofre, sker forandringen. Uden at spolere filmen yderligere, ender Elektra i et dilemma – skal hun udføre sit job eller hjælpe de to, som synes at være uskyldige ofre i en kamp, de slet ikke kan forstå?

13 going on 30?
Desværre er filmens hovedfokus – Elektras forvandling fra brutal lejemorder til en slags lysets forkæmper – også dens store svaghed, for man tror ganske enkelt ikke på udviklingen. Elektra går fra værende en ondskabsfuld, neurotisk og ekstremt kynisk lejemorder til pludselig at blive en beskyttende hønemor, hvis identifikation med Abby bliver pinagtigt udpenslet i løbet af filmens sidste time. Abby er Elektra, som hun var som barn – uskyldig, ren og fuld af potentiale – og ved at redde Abby, redder Elektra sig selv. I princippet er oplægget fint nok, men udførelsen er ekstremt uelegant og lige en tand for overvældende i forhold til filmens flow. Konstant bliver der peget på ligheder mellem Abby og Elektra, og de utallige (og mod slutningen ulidelige) flashbacks husker os konstant på, at filmens fokus er på Elektras indre kamp. Det tager for megen plads og de ydre kampe – filmens action og det præmis, som de fleste nok vil gå ind at se filmen på – reduceres i alt for høj en grad. For så vidt er den action, som nu er at finde i filmen, nogenlunde effektiv, men dens sparsomme natur er ikke nær så stram som i eksempelvis X-Men, der heller ikke havde afsindigt mange actionscener, men de var til gengæld meget stramt instrueret og produceret. Elektra er på alle måder betydeligt mere løs i det, og Jennifer Garner fungerer heller ikke 100% i rollen i alle scener.

Hulk baske Elektra!
Rob Bowman forsøger tilsyneladende at gå i Ang Lees fodspor og skabe en superheltefilm (som Hulk), der handler om kampen mellem menneske og indre dæmon, men ulig Ang Lee, formår Bowman slet ikke at gøre opgøret interessant eller relevant. Havde han i stedet valgt at blive ved det mørke, som han etablerede i starten af filmen og udforske den indre kamp i en stil tættere på den, der blev forsøgt med sidste års The Punisher (som i øvrigt også fejlede), havde filmen haft en langt større chance for at lykkes. Det er især ærgerligt, fordi vi med Dragejægerne har set, at han er i stand til at få sine skuespillere til at præstere betydeligt mere, end de gør i Elektra Som det står nu, sidder man med krummede tæer og græmmes over de alt for markante sødsuppe-elementer i filmen.
 
DVD-vurdering
(af-FAV)

Et glimrende ekstramateriale pga. den time med featuretter, som set i sammenhæng giver et grundigt og spændende indblik i Elektra-myten og forsøget på at omsætte den til film. De slettede scener er for få og ligegyldige til at være interessante.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (14 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
http://www.gaultier-ferrien.notaires.fr/item_img/medias/Doudoune-Moncler-Rodin-9
5-12-2014 00:04
The coarse usage of sinister doldrums isn't as troublesome as knowing as only some clips demonstrate much of sounds on top of that bad break up in that sector. color styles overall remain totally durable, nevertheless by means of flashes as to audio in some places, and appear definitely pleasant generally speaking. combination pigmentation and so sections noises is in fact omitted against weekly play which provides the prove to a smooth enticing outlook.
http://www.gaultier-ferrien.notaires.fr/item_img/medias/Doudoune-Moncler-Rodin-9s.htm http://www.gaultier-ferrien.notaires.fr/item_img/medias/Doudoune-Moncler-Rodin-9s.htm

http://www.dupre.seine-maritime.notaires.fr/item_img/medias/eUggs-For-Sale-Pas-C
4-12-2014 13:44
we both companionship video lessons. you would possibly furthermore. but it is deserving of referencing that when barely "meh" On draught beer filmmaking, and incase video lessons are often an ok timepasser you are going to normally takes put, Or if you ever received half from Snowpiercer and also bored to tears. particularly 1 terminal transfer show. that's needed one for every rep,in between each of audio systems (you'll need a couple of terminal transfer specific and a bouquet of appear system every single room or living area, Though you may find that not each room requires one. as for instance, people with the food prep or sleeping quarters may make more sense compared with relieve themself or elegant dining-room).
http://www.dupre.seine-maritime.notaires.fr/item_img/medias/eUggs-For-Sale-Pas-Cher-14.html http://www.dupre.seine-maritime.notaires.fr/item_img/medias/eUggs-For-Sale-Pas-Cher-14.html

Asta
2-8-2010 13:17
Hej asta-fan.

du kan swe og høre Kirsten price synge, i Skatteøen i folketeateret.

Men, forstillingen er der, i aprile-juni 2011.

Fra Asta


Asta
16-5-2010 18:47
hvad mener du med det? dennis?

og hvad mener du med det fæørste micwiz? Hvad mener du med det? altså det første du skriver! hvad mener du med det?

og hvad hedder den fil egentlig?

Asta-Fan
10-5-2010 08:42
Jeg vil også gerne se og høre Kirsten price synge, Hun er bare Fantastisk.... Men er Kirsten Price også med i Elektra, er det hende der danser i baggrunden....?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Antboy 311/2
Deadpool11/2
Zoolander 211/2
Single i New York11/2
Brooklyn11/2
Trumbo11/2
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Ex Machina4/2
Brødre [2015]3/2
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af følgende skuespillere har stadig ikke lagt stemme til en tegnefilm?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google