CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Store planer

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Kim Fupz Aakeson

Producere:
Helle Løvgreen
Peter Bech

Fotograf:
Erik Zappon

Klipper:
Morten Giese

Komponist:
Nikolaj Steen
Jacob Binzer

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(124 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
11-10-04:
Paw Henriksen og Bo Larsen i røverroller
07-04-03:
Fuld fart på OKAY-instruktør
 
Anmeldelser:
21-04-16:
Der kommer en dag
17-02-10:
Vanvittigt forelsket
10-10-05:
Den store dag
16-02-04:
Manden bag døren
27-09-02:
OKAY
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1,85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Trailer, teaser, tv-spot, musikvideo
Store planer

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Komedie
Varighed:89 minutter
Instruktør:Jesper W. Nielsen
 
Anmeldelsesdato:22-08-2005
Medvirkende:Som:
Thomas Bo LarsenWilly
Lene Maria ChristensenBettina
Jiang WenSvend
Jimmy JørgensenFlemming
Al AgamiJo Jo
Andrea Vagn JensenSusanne
Se komplet creditliste her

Musik og fis
 
Den ynkelige småkriminelle Willy er netop sluppet ud af fængslet, hvor han endnu engang har siddet inde for underskriftfalskneri. Omverdenen, ikke mindst moderen til hans 8-årige søn, har mere end så småt mistet troen på ham. Men med sig under armen har han en stabel nyskrevne rocksange. Nu skal han bare have samlet sit gamle band, det efterhånden godt rustne The Winstons, og så er kursen mod stjernerne og en dagligdag på ret køl ellers sat.


Copyright:
Angel/Scanbox
Dansk genbrug
Det kunne lyde som en nyklassisk britisk arbejderkomedie i en sen slipstrøm efter kassesucceser som bandhistorien The Commitments og stripperhistorien Det' bare mænd. De undertippede går sammen mod dagligdagens fortrædeligheder, sætter kulør på den grå tilværelse og knokler for at gøre drømmene til virkelighed. Det er da godt nok også svært at se filmen som andet end et forsøg på direkte at genbruge skabelonen og fylde den ud med danske elementer.

Willy og Betinna
Efter lidt hurlumhej er bandet i gang med at øve, og hurtigt bliver målet at komme med i et tv-show, der vil sikre deres succes. Og selvfølgelig er der knas undervejs. For nok er bandet begejstret for Willys nye sange, men der mangler ligesom noget. Og så kommer overraskelsen. I modsætning til Willy kan massagepigen Betinna fra nabolejligheden rent faktisk synge. Hun kommer med på vognen, og det udvikler sig selvfølgelig til mere end et rent professionelt samarbejde mellem hende og Willy.


Copyright:
Angel/Scanbox
Store planer på papiret
På papiret burde denne film simpelthen være blevet en succes. Den britiske skabelon er jo ikke dårlig, bare fordi den bliver genbrugt. Derudover burde også credit-listen borge for både publikumstække og et vist format over fortællingen. Dansk films manuskript-darling Kim Fupz Aakeson har forfattet historien, D:A:D's Jacob Binzer og Nikolaj Steen har skrevet sangene, som bliver sunget af Claus Hempler og Louise Hart, instruktøren er Jesper W. Nielsen, der tidligere har vist sig effektiv med OKAY, og skuespillerne er gode, gedigne ansigter, som man kender.

Blegfesen og ufarlig
Men nej desværre. Der er er meget få formildende omstændigheder ved resultatet af de store planer, der utvivlsomt har ligget bag.
Hjørnestenene i de britiske succeser er den kølige sorte humor, de skarpe karakterer og de grundlæggende effektive historier, hvor man får lov til at føle, at de rent faktisk burde lykkes med deres projekter. Disse elementer er her skiftet med én lang omgang blegfesen og aldeles ufarlig dialog, alt for groft skitserede karakterer, som man kun tror på i få sekunder ad gangen, og hvis projekt man kun med meget god vilje kan engagere sig i.

Mildt mareridt
Lene Maria Christensen er ikke ueffen i rollen som massagepigen, hvor både hendes små-krukkede og 'kort-for-hovedet' potentiale får lov til at vise sig, men helt vedkommende bliver hun ikke. Værre går det med Thomas Bo Larsen, der helt synes at tabe pusten i den store rolle som Willy, hvor der både savnes variation og skarphed i spillet. Det kunne være en drøm om at se ham tage sit temperament i retningen af rollen som sangeren Frank i Søren Faulis De Skrigende Halse, i stedet er det blevet et meget mildt mareridt, af den slags man heldigvis ryster meget hurtigt af sig.

En krølle på halen trods alt
Kim Fupz Aakeson og Jesper W. Nielsen, som må bære det overordnede ansvar, skal have ros for at lave deres egen krølle på den hale, der har logret og lokket millioner af mennesker til lærredet med de britiske forbilleder, men netop den mildt overraskende og moralsk korrekte afrunding, er også det eneste, der løfter filmen over det dynd, den hænger så grundigt fast i undervejs.
Hverken komikken eller dramaet fungerer, og tilbage står halvandens times blanding af tomgang og scener, der ikke i et øjeblik er gribende.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

Meget hurtigt overstået med blot et par tv-spots, en musikvideo og en reklame-trailer for den kommende Nynne-filmatisering. Det er tydeligt, at ingen af de medvirkende har orket at bruge mere tid på denne film.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (13 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
kasper
4-9-2008 21:07
Nogle der ved om man kan få musikken et sted? :D

jkcarlo
4-3-2006 20:03
filmen når ikke de helt store højder, men den byder på sublimt skuespil og en fin historie. Soundtracket er rimeligt, men det mangler, ligesom filmen, lige det sidste.
**** (fire af seks stjerner)

Jake
11-2-2006 12:58
Måske er det en fordel jeg ikke har set de film anmelderen nævner Commitments og Det er Bare Mænd.
Så jeg ikke samligner så meget som han gør ;)
.Jeg følte mig godt underholdt, filmen var ikke hyle skæg men den kunne nemt få et smil frem her flere gange :)

steffan
6-9-2005 19:04
nogen der ved hvad den sang hvor hun staar og synger med dildoerne hedder?

Benjamin
5-9-2005 15:07
Nogen der ved hvor man kan skaffe sådan en HAT, som Willy har på?

kontakt mig venligst på amokker6@hotmail.com

Mange tak!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem lægger stemme til den vise kung fu-mester Shifu i Kung Fu Panda?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google