CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Birth

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Milo Addica, Jean-Claude Carrière, Jonathan Glazer

Producere:
Lizie Gower
Nick Morris
Jean-Louis Piel
Wang Wei

Fotograf:
Harris Savides

Klipper:
Sam Sneade
Claus Wehlisch

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(23 stemmer)

Links
Filmens website

Læs også...
Nyheder:
10-01-08:
Winslet erstatter Kidman
26-08-05:
Opdatering fra Hollywood: fra Bullock til Sevigny
29-07-05:
Kidman samarbejder med asiatisk mesterinstruktør
13-06-05:
Kidman vil være nuttet pingvin
25-05-05:
Nye musikvideo-dvd’er på vej
06-05-05:
Luhrmann sværmer for Crowe & Kidman
23-12-04:
Nicole ude - Uma inde
14-12-04:
Kidman bakker ud af the Producers
 
Anmeldelser:
17-04-08:
Margot at the Wedding
20-11-02:
Sexy Beast
 
Artikler:
06-09-01:
Kidman på Catwalk
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 anamorphic 1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1 / Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
trailer
Birth

Anmeldt af:Christian Hansen
Genre:Drama
Varighed:96 minutter
Instruktør:Jonathan Glazer
 
Anmeldelsesdato:11-07-2005
Medvirkende:Som:
Nicole KidmanAnna
Cameron Brightunge Sean
Danny HustonJoseph
Lauren BacallEleanor
Alison ElliottLaura
Arliss HowardBob
Se komplet creditliste her

Genfødsel
 
Vi følger en mand på en løbetur i en park. Under en bro synker han sammen og dør. Ti år efter står mandens enke Anna overfor at gifte sig igen. Under en familiesammenkomst før brylluppet dukker en dreng op og påstår, at han er Annas afdøde mand Sean. Anna og familien afviser ham med et smil, men han vender tilbage, og drengen ved tilsyneladende alt om Sean og Anna og deres respektive familier.

Stil og stemning
Et handlingsreferat giver imidlertid ikke et reelt indtryk af denne film, hvor Jonathan Glazer arbejder med subtile antydninger og knugende stemninger, der som Harris Savides’ smukke brune billedkompositioner appellerer til følelserne i højere grad end til intellektet. Som tilskuer suges man ind i dette mareridtslignende univers og forstår godt, hvorfor Anna fatter interesse for den insisterende dreng. Nicole Kidman leverer en pragtpræstation som den fortvivlede og uudgrundelige Anna. I flere scener har vi kun hendes ordløse reaktioner at holde os til.
Der er referencer til Rosemary’s Baby, Den sjette sans og flere Hitchcock-film, men Birth besidder en stil og tone, der er filmens helt egen. Der er langt imellem psykologiske thrillers af denne dybde og billedstyrke. Glazer har udviklet sig betydeligt siden det mørke gangsterstykke Sexy Beast (2000).

Bluffnummer eller…?
Nogen vil utvivlsomt mene, at filmen er et fortænkt og effektivt bluffnummer, der fanger sin tilskuer ind med billige effekter, for så at sætte det hele over styr til sidst i et virvar af løse ender og tvivlsomme forklaringer. Men man kan med ligeså god ret hævde, at filmen netop hylder det uforklarlige og irrationelle, og det er derfor den lever videre i tilskueren som en nagende tvivl og en ubehagelig måske-fornemmelse.
Denne anmelder hælder så afgjort til det sidste.
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale, udover traileren

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
28-12-2006 14:08
En virkelig god psykologisk historie der fungere virkelig godt og gode skuespiller præstationer gør filmen seværdig specielt Nicole Kidmans præstation er værd at nævne.
Fire stjerner.

Pia
21-10-2005 12:02
Dødsyg film, glem den

Jake
21-10-2005 02:07
God filmen har set den for tid tilbage;).
jkcarlo det amerikanerne blev harme over var en film sex scene mellem drengen og Nicole som aldrig kom med i filmen af samme grund.

jkcarlo
20-10-2005 23:39
jeg er dybt uenig. filmen er psykologisk virkelig godt skildret, og om man tror på det okkulte eller ej, så kan birth ses af alle
tilgengæld er de meget omdiskuterede scener med kidman og den 11 årige dreng i bad sammen totalt harmløse, de rør knap hinanden. typisk amerikansk at flippe ud over absolut ingenting.
**** (fire af seks stjerner)

MFT
18-8-2005 10:04
To ord: Prætentiøst pladder.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad kalder Prinsesse Leah Chewbacca i et vrissent øjeblik?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ