Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Dear Wendy

Produktionsland:
Danmark

Produktionsr:
2004

Manuskript:
Lars von Trier

Producere:
Sisse Graum Jørgensen

Fotograf:
Anthony Dod Mantle

Klipper:
Mikkel E.G. Nielsen

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributr:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(83 stemmer)

Links
The Picture of Dorian Gray
Filmens website

L�s ogs�...
Nyheder:
18-05-06:
Thomas Bo Larsen synger opera for Vinterberg
23-09-05:
Vinterberg tilbage i dogmeform
19-05-05:
Roskilde Festival klar med filmprogram
13-05-05:
von Trier tilbage til dogme?
11-03-05:
Filmland-prisen til Thomas Vinterberg
17-02-05:
Britisk kortfilm vinder Guldbjørn i Berlin
07-02-05:
Lars von Trier inviterer til Advance Party
31-01-05:
Dansk succes på Sundance
01-12-04:
Dear Wendy udtaget til Sundance
20-10-04:
Von Trier kaster sig over Antichrist
07-06-04:
Von Trier dropper Wagner
07-01-04:
Festen fortsætter på scenen
12-05-03:
Dear Wendy – her er din synopsis
31-03-03:
Millionstøtte til Vinterbergs Trier-projekt
08-01-03:
“It’s All About…
25-11-02:
Festen – baseret på en opdigtet historie?
29-08-02:
Vinterberg instruerer von Trier-manuskript
 
Anmeldelser:
07-05-13:
Jagten
25-03-10:
Submarino
10-06-08:
Hallam Foe
08-04-08:
En mand kommer hjem
26-09-07:
Direktøren for det hele
14-09-07:
En mand kommer hjem
13-12-05:
Manderlay
05-05-04:
De fem benspænd
02-07-03:
It's All About Love
 
Artikler:
01-07-05:
Europa-trilogien på dvd
04-02-05:
Premiereinterview: Thomas Vinterberg
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 anamorphic widescreen, 1.66:1 full-frame

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Kommentarspor, bag om filmen, interview med Lars von Trier og Thomas Vinterberg, slettede scener, poster artwork, trailers
Dear Wendy

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama
Varighed:100 minutter
Instruktr:Thomas Vinterberg
 
Anmeldelsesdato:29-08-2005
Medvirkende:Som:
Jamie BellDick
Bill PullmanKrugsby
Michael AngaranoFreddie
Danso GordonSebastian
Novella NelsonClarabelle
Chris OwenHuey
Se komplet creditliste her

Dick og Dandierne
 
Han har haft den liggende længe. Da den unge pacifist og outsider Dick i sin tid købte den i butikken i den lille amerikanske mineby Etherslope, troede han det var en legetøjspistol. Det skulle have været en fødselsdagsgave til en dreng, han synes var en idiot. Han bestemte sig imidlertid for at give drengen en bog i stedet, Oscar Wildes: 'The Picture of Dorian Gray', hvor de sidste tyve sider er revet ud. Da han finder den igen nogle år efter, går det op for ham at det er en rigtig pistol.


Copyright:
Nordisk Film, Foto: Astrid Wirth
Simpelt og komplekst
Thomas Vinterbergs seneste film, Dear Wendy er på en gang en simpel historie, og så alligevel på alle måder en udfordrende størrelse. Manuskript er skrevet af Lars von Trier, der stadig synes at være fast besluttet på at få skovlen under amerikanerne og deres dobbeltmoral, og den højæstetiske iscenesættelse af Vinterberg bærer præg af hans stadige søgen efter et nyt, komplekst filmsprog, som vi oplevede det første eksempel på med forgængeren It's All About Love.

Pacifisme og pistoler
Da Dick forliger sig med tanken om at kombinere sin pacifisme med det at bære pistol, sker der pludseligt noget. Han bliver stærkere. Snart finder han sammen med vennen og våbeneksperten Stevie, og de danner den hemmelige klub, Dandierne, på baggrund af Dicks filosofiske overvejelser, om at man med det rette moralske overblik selvfølgelig godt kan gå med pistol - man må bare ikke vise den. Efter kort tid bliver også den fladbrystede pige fra butikken, den benløse Huey og hans splejsede lillebror Freddie indlemmet. De fem outsidere oplever fællesskabets styrke og våbnenes beskyttelse, og mærker at de pludselig kan bevæge sig gennem byen med respekt.


Copyright:
Nordisk Film, Foto: Astrid Wirth
Arrogance
Filosofien bliver imidlertid hurtigt en besættelse. I deres skjul, som nu hedder Templet, kæler de med deres 'partnere', som nu er blevet den korrekte betegnelse for pistolerne. I det hele taget udvikler Dandiernes forhold til deres våben til det ekstreme, samtidig med at deres forhold til omverdenen udvikler sig til ren og skær arrogance. Hvor Grace i von Triers Dogville havde problemer med at hæve sig moralsk og dømme pøblen, der misbrugte hende, har Dick og Dandierne ingen problemer med at føle sig bedre end andre.

Verden omkring
Men så en dag banker omgivelserne på. Det er Sebastian, drengen Dick tidligere syntes var en idiot. Han er på prøveløsladelse efter et skuddrab, og overlades af byens sherif under Dicks opsyn. Han har læst bogen, Dick gav ham i sin tid (der handler om dekadente engelske kunstnerkredse i 1890'erne, der hæver den sande kunstner over samfundets vedtagne love). Men han forstår overhovedet ingenting. Fra starten bryder han gruppens fasttømrede regler og skaber splid mellem Dick og hans partner. I sidste ende er det da også ham, der initierer det endelige opgør med det omkringliggende samfund, som de efterhånden har trukket sig helt tilbage fra: De skal hjælpe en gammel dame over vejen.

En 'magic bullet' i et virtuelt USA
Von Triers tankevækkende naivisme går hånd i hånd med Vinterbergs stærkt stiliserede instruktion og fotografen Anthony Dod Mantles optimale, stemningsfulde udnyttelse af mørket omkring ansigterne, de tyske minelocations og de bekostelige udendørs kulisser, der blev indrettet ved Filmbyen i Avedøre. Vinterberg fører tilskueren rundt som en 'magic bullet' i von Triers virtuelle USA, hvor karaktererne og situationerne konstant synes at spejle den mægtige nations mentale udvikling, mens det dvælende kamera, i tætte beskæringer, men alligevel nøgternt afsøgende, registrerer Dick og hans gruppe og deres mindste bevægelser. Skuespillerne gør, hvad de skal, men psykologien ligger helt og aldeles udenpå, mimikken er som låst fast af film over huden.

Fortælling og fortolkning
Fascinerende ja, men også køligt distanceret i en nærmest ekstrem grad. Ikke i ét sekund får vi lov til at føle med karaktererne. Vi kan kun betragte dem, se, hvad de gør, og lade det være fortællingens omdrejningspunkt, og når det ikke er nok, lade voice-overen løfte det sidste på plads. Alligevel er man konstant i tvivl, om hvad det egentlig handler om. Hvor bevægelserne i von Triers egne senere film, Dancer in the Dark og Dogville, er meget svære at tage fejl af, lader Vinterberg konstant tilskueren hænge i næsten konstant forvirring over, hvad der er fortællingen og hvad der er meningen med den. Fortolkningen må nødvendigvis være fortløbende for at give mening til fortællingen. Bortset fra, at Bill Pulmann får lov til at smile et enkelt halvskummelt smil, afslører karaktererne selv intet undervejs.

Et distinkt værk
Medfølelse og indlevelse eller ej, så er den udfordrende iscenesættelse et distinkt værk fra Thomas Vinterbergs hånd. Med fire så vidt forskellige film som road-movie-røverhistorien De største helte, familiedramaet Festen, den romantiske sci-fi-thriller It's All About Love og denne her, er det meget, meget svært at se, hvor han er på vej hen. Bortset fra den sædvanlige Thomas Bo Larsen-cameo, synes personligheden på ingen måde at træde frem i denne film. Til gengæld er den på en gang mere håndgribelig og mere åben end>It's All About Love, og Vinterberg viser endnu engang, at han mestrer sin metier.
 
DVD-vurdering
En temmelig træg bag kameraet-feature 'Letter to Dear Wendy' introducerer filmen, karaktererne og deres våben. Lidt løftes de 25 minutter dog ved, at man kan se den bid for bid og selv vælge mellem den enkelte skuespillere og Vinterbergs kommentarer (gå ind under 'Set up'). Mere fokuseret og spændende er dobbelt-interviewet med Lars von Trier og Thomas Vinterberg, over forskellige emner, eksempelvis forholdet mellem manuskript og film og arbejdsfordelingen mellem de to, forholdet til skydevåben og tematikken forbundet med dem. Også fotografen Anthony Dod Mantle og Vinterbergs afbalancerede kommentarspor er uddybende og inspirerende. Og på samme vis uddyber klipperen Mikkel E.G. Nielsen og Vinterberg de slettede scener, der er med på dvd'en.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (244 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
michael kors laptop bag
9-5-2014 09:07
Scene Report : michael kors bags uk Looked as A Must In the present day
michael kors laptop bag http://www.fss.ulaval.ca/pages.php

http://borderhomes.com/blck1.html
1-12-2013 08:21
Bieber branded 'disgusting' immediately after fourth spitting incident this yearJustin Bieber may be branded "disgusting" for spitting at enthusiasts.
http://borderhomes.com/blck1.html http://borderhomes.com/blck1.html

http://www.olivair.co.uk/pngbeh.html
1-12-2013 08:21
The administration announcements on Friday seem to be the bank's try to restore the investors' trust inside of the bank.
http://www.olivair.co.uk/pngbeh.html http://www.olivair.co.uk/pngbeh.html

http://www.emilyquilts.com/awstats/awstets.asp
30-11-2013 22:28
Container page views because of the port grew 8 for each cent, environment a completely new record of 2.7 million containers transported. have been also dealt with and Silvester says which is a credit score to ongoing initiatives to generate handling containers and hauling them because of the Lower Mainland additional efficient.
http://www.emilyquilts.com/awstats/awstets.asp http://www.emilyquilts.com/awstats/awstets.asp

http://www.helenmarshalldesigns.com/images/waterlilie.asp
30-11-2013 21:39
Glamorgan's announcement was pleasantly complemented by activities in the field on what turned out to get the last day from the period at Cardiff. For another thing, the county's bowlers and fielders showed the sort of enthusiasm and persistence which are required to acquire important cricket matches towards teams chasing honours. Their defeat of Kent confirmed that Derbyshire and Yorkshire can be promoted from Division Two. Much more tremendously for cricket followers inside of the principality, this third Championship acquire from the period usually means that Glamorgan will stay away from the wood spoon and may complete at a minimum seventh inside of the next division.
http://www.helenmarshalldesigns.com/images/waterlilie.asp http://www.helenmarshalldesigns.com/images/waterlilie.asp


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Selma26/3
Hjem26/3
Mod naturen26/3
Skammerens datter26/3
Into the Woods26/3
Korsvejen19/3
The Gunman19/3
The Second Best Exotic Marigold Hotel19/3
Insurgent18/3
9. april12/3
Flere bio-anmeldelser
 
The Hunger Games: Mockingjay - Part 120/3
Nightcrawler17/3
Den usynlige kvinde16/3
The Captive13/3
Dracula Untold9/3
Før vinterkulden6/3
Kvinden der forsvandt3/3
John Wick2/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Jerry Lewis-dramaet The Day the Clown Cried (1972) blev af pressen dømt så stødende, at filmen aldrig blev udgivet i biograferne – hvad handlede filmen om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2015 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google