CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Ring 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Ehren Kruger

Producere:
Laurie MacDonald
Walter F. Parkes

Fotograf:
Gabriel Beristain

Klipper:
Michael N. Knue

Komponist:
Henning Lohner
Martin Tillman
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(87 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
06-06-05:
Forbandelsesgys genindspilles
21-03-05:
Box Office uge 11: The Ring 2 overtager førstepladsen
17-03-05:
Nakata bag genindspilning af The Eye
10-08-04:
The Ring 2 udskudt
19-04-04:
2 nye folk til Ring 2
11-03-04:
Nakata laver US-Ring
 
Anmeldelser:
02-02-17:
Rings
15-12-05:
The Skeleton Key
30-05-05:
Ju-On Forbandelsen 2
15-12-03:
Dark Water
06-08-03:
The Ring [US]
04-02-02:
The Ring
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
The Ring 2 [US]

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Gyser
Varighed:105 minutter
Instruktør:Hideo Nakata
 
Anmeldelsesdato:18-10-2005
Medvirkende:Som:
Naomi WattsRachel Keller
Simon BakerDavid Rourke
David DorfmanAidan Keller
Elizabeth PerkinsDr. Emma Temple
Gary ColeMartin Savide
Sissy SpacekEvelyn
Se komplet creditliste her

Nakatas amerikaner-drøm
 
Historien om The Ring-filmene er blot endnu et af de kulørte kapitler i fortællingen om, hvordan J-Horror-bølgens hovedværker blev forvandlet til pengemaskiner i Hollywood. Fælles for flere af projekterne er, at deres oprindelige bagmænd er blevet inviteret til USA for at stå bag de nye versioner, og mens Takashi Shimizu slap ganske hæderligt fra at overføre Ju-On Forbandelsen til en amerikansk version, så er Hideo Nakata noget mere uafklaret i The Ring Two, som får simultanpremiere over stort set hele kloden – heriblandt Danmark.

Spøgelser hader et varmt karbad!

Copyright:
UIP
Første forsøg gik godt…
Gore Verbinski, en af Hollywoods mest pålidelige og behændige filmhåndværkere, stod for den første The Ring, der lagde sig tæt op af den japanske original. Den var, hvis man ser bort fra de værste puristers forargelse, en vellykket og faktisk meget uhyggelig omgang paranoia om det skræmmende videobånd og den forbandelse, som hviler over alle, der har set det. Originalhistorien er opfindsom og formåede i begge versioner at skabe skræmmende situationer ud af helt normale, dagligdags begivenheder. Indrømmet, selve historien om pigen Samara og hendes tragiske skæbne på bunden af en dyb brønd, var en anelse til den dramatiske side, men gysene blev for det meste hentet fra den grundlæggende mistro til alt i vores hverdag, som det skæbnesvangre telefonopkald udløste efter videobåndet var løbet ud.

Samara på besøg
Dengang reddede Rachel sig selv og sin søn ved at sende en kopi af båndet ud i verden, så forbandelsen blev givet videre. Vi møder Rachel og Aidan igen i deres nye liv i en lille kystby i Oregon, hvor hun ernærer sig som journalist ved lokalavisen. Filmens åbningsscene viser en ung teenageknægt, skræmt fra vid og sans, som kæmper for at lokke en kysseivrig tøs til at se et videobånd så hurtigt som muligt. Han har nemlig kun få minutter tilbage af de 7 dage, som forbandelsen har givet ham – og netop som han tror, at projektet er lykkedes, kommer Samara for fuld drøn op af sin brønd og henter ham. Rachel bliver sendt ud for at dække historien – og med et indser hun, at den onde barneånd er vendt tilbage.

Hvad med et raskt kapløb? Hvem kommer først op af brønden?

Copyright:
UIP
Heltinde i dilemma
Heldigvis udviser vores heltinde lidt handlekraft og bryder ind på gerningsstedet, stjæler båndet og brænder det af, så forbandelsen ikke skal terrorisere den lille familie igen. Desværre er det også her omkring, at historien hopper af sporet, for mens videobåndet skrigende?! går op i flammer, flyver Samaras ånd ud af kassetten (selv et spøgelse bør vel efterhånden også skifte til dvd) og direkte ind i Rachels hus, hvor Aidan ligger og sover. Den insisterende ånd begynder nu at besætte Aidan, og Rachel bringes nu i et dilemma, hvor hendes elskede søn langsomt er ved at forvandles til hendes værste mareridt.

Fjollerier med Samara
Det er pudsigt, hvor konsekvent Nakata smadrer hele den mytologi, der er bygget op om Ringu-universet. Videobåndet og forbandelsens natur ryger i skraldespanden, da den computeranimerede Samara flyver af sted og kalder på sin moar. Hun kan materialisere sig de mest mystiske steder, men for dog at give vores hovedpersoner en chance, så kan det talentfulde spøgelse ikke høre, hvad de taler om i søvne – og så må mor og søn jo ellers mødes i drømmeland og udveksle strategier. Manuskriptet er godt nok skrevet af Ehren Kruger, der også førte pennen til den første versionering, men man fornemmer, at han denne gang har haft egne ambitioner med projektet. Det er langt fra vellykket, og fortællingen hives ned på det niveau, hvor den almindelige metervare-gyser i forvejen ligger og roder. Manuskriptet er koncentreret om et par store effektscener, som overrasker, fordi de i denne sammenhæng føles ude af kontekst, som når en hel flok CGI-animerede rådyr går amok på Rachel og Aidan, eller når der leges med vand på den måde, som kun ånder kan, i badeværelset hos Rachels redaktør og potentielle kæreste. Bevares, det er flot og faktisk også overraskende nok, men man sidder hele tiden med fornemmelsen af, at Ehren Kruger hellere skulle have skrevet et andet gysermanuskript, uden de forventninger og krav, man stiller til en film om filmhistoriens mest forbandede videobånd.

Nakatas hemmelige drøm?
The Ring Two rummer trods alt stadig et par gode idéer og enkelte vellykkede scener, men de mange ændringer i tone og stil virker dikteret af en markedsføringsmaskine, som må have overset, hvor stort et hit den første film var. Måske har det hele tiden været Nakatas hemmelige drøm at lave en dårlig kopi af Exorcisten, og det først er nu, at han har haft budgettet til at udleve den? Man må næsten ikke håbe det, for i stedet for at føle, at ringen nu rent faktisk er sluttet i lykkelig harmoni på tværs af Stillehavet, så er vi endt med et bastard-produkt, som slet ikke er på højde med forgængerne, hverken originaler eller efterligninger. Faktisk er der flere steder, hvor man som bare en anelse rutineret gyser-tilskuer er slemt i tvivl om, hvorvidt man skal grine eller gyse - og det er sjældent intentionen med en gyser.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Dane
18-10-2005 14:36
Helt enig !
Filmen er ikke god som den første... en noget plat handling, som desværre ødelægger helhedsindtrykket af hele "the ring"-historien. Den første imponerede mig, den anden viser endnu en gang, at nogen gange er det bedst, ikke at lave nogen fortsættelse, uanset hvor populær den er.
Og kan nogen venligst forklare mig, hvorfor Rachel og hendes søn blir overfaldet af Rudolf og hans "homies" på vejen, for der sortner lidt af logikken for mig, må jeg tilstå.

justme
6-8-2005 11:39
Ærgeligt, at man absolut skal prøve og lave en nr. 2, på det mest vellykket film, og hovedsagelig, slår den som regel også fejl. *SUK*

Havde virkelig glædet mig til, at se nr. 2, og satte mig med sodavand popcorn og en pude, hvis jeg nu skulle gyse meget. Men nej nej, filmen er noget så utroværdig, og selv ikke det mindste billede af Samara, kunne chokere mig.

Hvor blev historien af, som det hele gjalt om, videoen, som folk døde af, og hvorfor går den hen og bliver sukkersød, bare fordi

SPOILERS SPOILERS

at Samara vil have en mor ??

Ærgeligt, for som anmelder skriver, at der bestemt nogle gode scener i den, men historien holder nix.

Dog giver jeg den 3 stjerne alligevel, da jeg syndes begge skuespillere (mor og søn) gør det rigtig godt.

SDFAD
20-3-2005 13:48
Den lever på ingen måde op til 1'eren, og hele ideen bygget op omkring videobåndet, bliver fuldstændig smadret i den her film, hvilket er ærgeligt, da det var det der gjorde den første film skræmmende.

-SPOILER-
Og nu hvor vi ved hvad det egentlig bare var Samara ville have (en mor), så giver alle mordene i 1'eren jo slet ingen mening mere
-SPOILER SLUT-

lea
19-3-2005 15:39
Klamt,2´ere ødelægger altid den første!

Filmelskeren
18-3-2005 09:28
Jeg så den til forpremieren i Cinemaxx i tirsdags og jeg er helt enig med anmelderen. Biografen var ikke en gang halvt fyldt op og man kunne også fornemme på de andre blandt publikum at de var slemt skuffede. Der er så mange huller i historien, at man til sidst bare ryster på hovedet og håber at både Rachel og hendes søn dør, så de stakkels skuespillere (som faktisk gør det meget godt) ikke skal udsættes for endnu en elendig fortsættelse. 1'eren holder, 2'eren stinker


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Jerry Lewis-dramaet The Day the Clown Cried (1972) blev af pressen dømt så stødende, at filmen aldrig blev udgivet i biograferne – hvad handlede filmen om?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google