CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Imaginary Heroes

Produktionsland:
USA, Tyskland, Belgien

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Dan Harris

Producere:
Illana Diamant
Moshe Diamant
Frank Hübner
Gina Resnick
Denise Shaw

Fotograf:
Tim Orr

Klipper:
James Lyons

Komponist:
Deborah Lurie
John Ottman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-08-05:
Molina og Daniels i spansk animationsfilm
13-04-05:
Stjernebesat canadisk film på vej
21-02-05:
Box Office uge 7: Constantine taber til Hitch
 
Anmeldelser:
12-12-13:
Prince Avalanche
03-06-09:
Milk
29-02-08:
Ind i vildmarken
09-10-07:
Alpha Dog
10-04-07:
Snow Cake
27-02-06:
Lords of Dogtown
09-05-05:
The Girl Next Door
19-01-04:
Igby Goes Down
28-04-03:
The Dangerous Lives of Altar Boys
20-08-01:
The Virgin Suicides
01-08-00:
American Beauty
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Imaginary Heroes

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama, Komedie
Varighed:106 minutter
Instruktør:Dan Harris
 
Anmeldelsesdato:07-11-2005
Medvirkende:Som:
Sigourney WeaverSandy Travis
Emile HirschTim Travis
Jeff DanielsBen Travis
Michelle WilliamsPenny Travis
Kip PardueMatt Travis
Deirdre O'ConnellMarge Dwyer
Se komplet creditliste her

American hverdag
 
I Danmark har tendensen til forstadsskildringerne af almindelige mennesker fået drøje hug. ”De er alle ens”, skreg pressen pludselig efter i en årrække ellers at have skamrost udviklingen. Kigger man på Hollywood, kan det næppe overraske, at deres film virkelig kan ligne hinanden til forveksling. Og US independent? Er de på samme vej? Imaginary Heroes foreslår det. Vi skal igen på American Beauty-lignende antropologisk studie i forstaden, hvor små dramaer ender i store tragedier. Og det virker stadig – på sådan en OKAY måde.

Emile Hirsch kryber ind under huden på sin karakter af den indestængte lillebror Tim. Der er masser af præstationer at glæde sig til fra ham.
Copyright:
Angel/Scanbox
Familieportrættet falder ned
Travis-familien rammes af en tragedie. Den ældste bror Matt, en succesfuld elitesvømmer, begår pludselig selvmord. Tilsyneladende uden grund. Det er oplagt at tro, at resten af filmen vil afsløre hans motiver. Men i stedet bruger Imaginary Heroes anledningen til at tegne portræt af familiens resterende medlemmer. Faren Ben (Jeff Daniels), der havde olympiske planer med sin øjesten, sendes ud på sidespor, der om muligt fører ham endnu et stykke længere væk fra resten af familien. Ben har svært ved at skjule sin foragt for broren Tim, der endnu ikke har fundet ud af, hvilket ben han skal stå på. Moren Sandy (Weaver) skulle være den samlende kraft, og kæmper mod distraktioner af nabofejde og dulmende joints for at mande sig op til rollen.

Genetableringen
Men filmens fokus lægges på den indestængte Tim, der af Emile Hirsch (The Dangerous Lives of Altar Boys) smukt forvandles til den fremmedgjorte naboknægt med et godt hjerte og ingen steder at lægge det. Igennem ham bliver Imaginary Heroes mest af alt til et coming of age-drama, hvor eksperimenter med seksualitet og stoffer danner rammen om fortællingen om at etablere sig selv. Og netop i denne situation er genetablering noget, hele familien må igennem.

Weaver er tilbage i storform!
Copyright:
Angel/Scanbox
Igen helte i virkeligheden
Alle medlemmerne bruger stoffer, hvad enten det er på pille eller i røgform, til at dulme chokket, hverdagen og det at skulle leve med sig selv 24 timer i døgnet. Og formentlig bærer de også alle en lille del af skylden for Matts selvmord. Men det fine ved Imaginary Heroes er netop, at den ikke søger at udpege hverken forbryder eller helt. For vi bærer som bekendt alle en del af ansvaret for vores omgivelser. Et ansvar som vi ikke altid er stærke nok til påtage os. Især ikke, hvis vi vælger at bære det i ensomhed. Det kan lyde banalt, og havde også været det, hvis ikke skuespillet var så brillant, og instruktør Dan Harris ikke altid havde valgt den tredje udvej, når klicheerne trænger sig på. Den kun 25-årige Harris er også manuskriptforfatter til X-Men 2 og den kommende Superman-film. Hans X-men var måske helte, men de er også marginaliserede mutanter med skeletter i skabene. Og sådan føler de Imaginary Heroes sig sikkert også i den grå hverdag.

Ingen milepæl
Der er tider, hvor man kan synes, at instruktøren sætter lovlig mange underplots, hemmeligheder og konfrontationer på banen. Men med sit solide stjernehold formår han alligevel at holde dramaet i spil, uden fokuset går tabt. Sigorney Weaver er tilbage i storformen fra The Ice Storm. Hun tackler rollen som på en gang hønemor og rottweiler med bidende troværdighed, og Emile Hirsch konfirmerer sin status som himmelstormer i stjernebilledet af independent-teens. Jeff Daniels får ikke meget mere end skægstubbe og frustration at spille med, men sætter alligevel sin karakter på rette hylde med erfaringens underspil. Imaginary Heroes falder ud som nok en lille film, der aldrig bliver nogen milepæl i sin genre, men ligesom sine søskende Igby Goes Down og The Virgin Suicides er den stærkt eksekveret og formår at grave så ualmindeligt meget godt frem i almindelighederne, at man på dansk må udbryde: en OKAY film!
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
camilla :D
30-5-2007 13:27
.. ii, det er bare så meget min ynglingsfilm <3 den er så god! . virkelig rørende & ikke som alle andre film.

Jean-Newt
11-4-2007 19:40
NICE!

Rigtig god film. Dejligt at se en film der ikke er som andre:) Godt spillet af dem alle, især Sigourney Weaver og Emile Hirsch. 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder George Clooneys onkel, der i 1950 havde sit livs rolle som Cyrano de Bergerac?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google