CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Stealth

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Rob Cohen, W.D. Richter

Producere:
Mike Medavoy
Neal H. Moritz
Laura Ziskin

Fotograf:
Dean Semler

Klipper:
Stephen E. Rivkin

Komponist:
BT
Randy Edelman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(15 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
01-08-05:
Box Office uge 30: Wedding Crashers stjæler toppen
30-03-05:
Jessica Biel bliver østrigsk prinsesse
07-02-05:
SAG: Sejr til Swank & Foxx
15-10-04:
Nyt om Dallas & Miami Vice-filmene
12-02-04:
Roxburgh scorer nyt Hollywood-job
27-08-03:
Biel the Vampire Slayer
08-05-02:
Jamie Foxx som Ray Charles
 
Anmeldelser:
06-02-08:
Jeg erklærer jer nu Chuck og Larry
03-12-07:
Home of the Brave
28-12-06:
Miami Vice
24-05-05:
Blade - Trinity
21-03-05:
Collateral
12-11-03:
Hulk
18-12-00:
Skulls
21-11-00:
Any Given Sunday
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic, Widescreen 2.40:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 multi-angle scener, featurette om musikken bag filmen, musikvideo med Incubus, trailers
Stealth

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Adventure
Varighed:116 minutter
Instruktør:Rob Cohen
 
Anmeldelsesdato:28-12-2005
Medvirkende:Som:
Josh LucasLt. Ben Gannon
Jessica BielLt. Kara Wade
Jamie FoxxLt. Henry Purcell
Sam ShepardCapt. George Cummings
Joe MortonCapt. Dick Marshfield
Richard RoxburghKeith Orbit
Se komplet creditliste her

 
Instruktør Rob Cohen er tydeligvis en rigtig drengerøv. Hans cv tæller film som Daylight, The Fast and the Furious og xXx. Derfor virkede han som den oplagte mand til jobbet som kreativ leder for jægerflyseskapaden Stealth – om et intelligent fly og tre unge piloter, der skal kæmpe først med og senere imod det. Teorien holder dog kun nogenlunde. Hvilket er mere end hvad man kan sige om manuskriptet.

Menage a trois
Vi befinder os i den nærmeste fremtid, hvor det amerikanske forsvar har udviklet et nyt terrorbekæmpende program med tre af verdens skrappeste piloter (de smukke Josh Lucas, Jessica Biel og Jamie Foxx) i front. Det lille trekløver er dog ikke specielt begejstrede, da deres overordnede informerer dem om, at de nu får selskab af en fjerde pilot – faktisk et fjerde, ubemandet fly med en så rasende avanceret computer, at de til sammenligning fremstår som nogle simple amatører.

Fra HAL til EDI
Naturligvis går det snart helt galt. Det fjerde fly – kaldet EDI (Extreme Deep Invader) – får svitset hjernen i et slemt tordenvejr og bliver pludselig lettere sindssygt, men så er det jo godt, at vores tre piloter er nogle handlekraftige unge mennesker. Actionløjerne skal man selv opleve, og det skal siges med det samme, at selvom handlingen er ualmindelig dum og fyldt med adskillige forcerede situationer, der kun er skabt for at udfylde de gigantiske plothuller, så er Stealth alligevel en herlig uforpligtende og spas film.

Fuld skrue
For selv om Cohen ikke er stærk i de romantiske scener – og dem er der unødigt mange af – så er han samtidig ferm, når der kommer til tempo og manøvrer med vores helte. Historien spænder sig desværre lige lovligt langt ud, men der er hele tiden fuld fart over himlen. Filmen blev faktisk indspillet for nogle årsiden, men kom først ud i biograferne i USA denne sommer. Det skyldes ikke tøven fra filmselskabet, men det simple faktum, at filmen er proppet med computereffekter. Ikke lige som dens alt for tydelige forbillede Top Gun, der blev lavet med rigtige fly og rigtige piloter.
 
DVD-vurdering
Der er ikke meget at sige om ekstramaterialet til udgivelsen: Det er noget sparsomt. Den 25 minutter lange featurette, der går bag om musikken til filmen, er ganske fin, men egentlig også ret uinteressant - det samme kan siges om de to scener, man kan se med to forskellige vinkler.
Man savner et kommentarspor, og dem er Rob Cohen normalt helt god til.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lance
11-3-2006 01:14
En af de værste film jeg nogen
sinde har set!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken popstjerne lægger stemme til Arthur i Shrek 3?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ