CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Longest Yard

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Albert S. Ruddy, Tracy Keenan Wynn, Sheldon Turner

Producere:
Jack Giarraputo
Adam Sandler

Fotograf:
Dean Semler

Klipper:
Jeff Gourson

Komponist:
Teddy Castellucci

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(75 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
02-06-05:
Sandler & Rock fortsætter samarbejdet
18-10-04:
Burt Reynolds i Dukes of Hazzard
28-05-04:
Oldman i Sandlers nye komedie
28-01-04:
Nyt om kommende remakes
 
Anmeldelser:
06-02-08:
Jeg erklærer jer nu Chuck og Larry
20-03-06:
The Dukes of Hazzard
07-10-05:
The Dukes of Hazzard
03-11-04:
50 First Dates
02-12-03:
Anger Management
29-10-03:
Adam Sandler's 8 Crazy Nights
09-09-03:
Punch-Drunk Love
19-03-03:
Mr. Deeds
23-10-02:
Mean Machine
19-06-01:
Little Nicky
13-06-00:
The Wedding Singer
 
Artikler:
07-03-03:
Premiereportræt: Adam Sandler
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, Anamorphic Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Musikvideo
The Longest Yard

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie, Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Peter Segal
 
Anmeldelsesdato:17-01-2006
Medvirkende:Som:
Adam SandlerPaul 'Wrecking' Crewe
Chris RockCaretaker
Burt ReynoldsCoach Scarborough
James CromwellWarden Hazen
William FichtnerCaptain Knauer
Walter WilliamsonErrol Dandridge
Se komplet creditliste her

Fra sportsdrama til MTV-komedie
 
I rækken af mindeværdige fængselsfilm finder man The Longest Yard fra 1974, hvor en Burt Reynolds i topform spillede den eksprofessionelle quarterback Paul Crewe, der ryger bag tremmer og i kløerne på en sadistisk fængselsforstander, der arrangerer en kamp mellem de indsatte og fængselsbetjentene – og samtidig garanterer Crewe, at opholdet i fængslet kan blive et sandt helvede, hvis han ikke taber kampen med vilje.


Copyright:
Sony Pictures International
Sandler på udebane
Nu kan sportsdramaet om de elskelige vaneforbrydere opleves igen – for tredje gang, efter England i 2002 gav Vinnie Jones muligheden for at lege lidt med fodbolden i genindspilningen Mean Machine. Denne gang er det overraskende det alt andet end fysiske pragteksemplar Adam Sandler, der skal prøve at mænge sig med voldtægtsforbrydere, mordere og pyromaner i sportens hellige navn og få publikum til at elske samfundets sorte får i en film om kammerateri, hvor de rigtige skurke er på den anden side af tremmerne.

MTV-style
Opbygningen fra den oprindelige film er fulgt scene for scene, kameravinkel efter kameravinkel – og alligevel er The Longest Yard anno 2005 en helt anden størrelse end det tunge sportsdrama med et glimt i øjet. MTV Productions har været med som produktionsselskab, hvilket giver filmen masser af rumlende bas og tidstypiske toner afviklet i et tempo, fans af den oprindelige film ville opfatte som intet mindre end hæsblæsende. Målgruppen er ganske enkelt en anden i denne tredje udgave, hvor Adam Sandler i samarbejde med hans faste instruktør Peter SegalAnger Management og 50 First Dates – skruer ned for dramaet og forvandler glimtet i øjet til en typisk Adam Sandler-komedie i højt gear med masser af grin.


Copyright:
Sony Pictures International
Svag sejr
Det klæder et noget tyndt manuskript, hvis eneste formål filmen igennem er at manipulere tilskueren i at holde med de stakkels, søde små fanger mod de onde, grusomme fængselsvagter. Derfor skæmmer de mange scener, der prøver at være tro mod originalen, alvorligt filmens tempo. Ikke mindst tilstedeværelsen af en afdanket Burt Reynolds virker malplaceret og må i sandhed flyve i raketfart hen over hovederne på det teenagepublikum, der højst sandsynligt vil udgøre flertallet af biografgængerne. En sand dinosaur fra fortiden blandt en hurtigtalende Chris Rock, toptunet Nelly og ikke mindst en Adam Sandler, der efterhånden kan skære disse letbenede komedier i søvne.
 
DVD-vurdering
Blot en musikvideo.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
My Mother Frank
30-5-2006 10:51
Vi syntes filmen er helt i top, filmen er sådan en man kan se igen og igen, for humoren er fantastisk. Skuespillerne er bare perfekte til rollerne,filmen ville ikke være den samme uden dem. Den skal ejes!!!

Maja Frederiksen
27-1-2006 15:26
En fed film, som jeg gerne vil have stående på min reol. Adam Sandler når han er bedst.

kim
13-9-2005 15:21
kan kun sige alt for fed film... helt klart et besøg i bio værd og et must på dvd...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Mud31/3
Lovelace28/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film har Keanu Reeves spillet overfor Uma Thurman, Glenn Close og Michelle Pfeiffer?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ