Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Kirikou et la Sorciere

Produktionsland:
Belgien, Frankrig, Luxembourg

Produktionsr:
1998

Manuskript:
Michel Ocelot

Producere:
Didier Brunner

Fotograf:
Rija Studio
Exists Studio

Klipper:
Dominique Lefèvre

Komponist:
Youssou N'Dour

Censur:
Tilladt for alle

Distributr:
Angel Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(44 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
23-02-05:
Salaam DK er festivalklar
02-02-04:
Kirikou vender tilbage
 
Anmeldelser:
04-12-06:
Kirikou og de vilde dyr
 


Kirikou og troldkvinden

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation, Børnefilm
Varighed:72 minutter
Instruktr:Michel Ocelot
 
Anmeldelsesdato:31-10-2000
Medvirkende:Som:
Sidse Babett KnudsenKirikou
Paprika Steentroldkvinden
Lars BomKirikous onkel

Det magiske barn
 
En ganske fremmed verden folder sig ud i Kirikou og troldkvinden, en stiliseret verden som både rummer den store fortællings tidløse univers og barneportrættets naive opfattelse af rumlig frihed. Ved at tage udgangspunkt i folkesagn og fabler fra vestafrikanske kulturer har den franske instruktør Michel Ocelot valgt et helt frit univers at placere sin historie om den selvstændige dreng, Kirikou, og hans mange oplevelser i. Kirikou føder sig selv en tidlig morgen, moderen gider ikke gøre arbejdet, når drengen højlydt selv beder om at komme til verden inde fra livmoderens varme og trange omgivelser. Knægten kravler selv ud, piller navlestrengen af som et andet elektrisk stik og er straks klar til at møde den store verden.

Ondskaben er løs
Gennem en nærmest rituel samtale med sin mor, konstaterer Kirikou, at den onde troldkvinde Karaba har spist alle landsbyens mænd på nær en, som samme morgen har begivet sig ud på den obligatoriske selvmordsmission. Kirikou spæner efter sin intetanende onkel, og som en anden ånd vejleder den timegamle baby den stolte kriger gennem Karabas farer. Derefter tager Kirikou situationen i egen hånd og i en vidunderlig blanding af årtusindgammel visdom og barnets absolutte naivitet får den rendyrket gode bugt med den inkarnerede ondskab – men naturligvis først efter en mytisk rejse over land og vand til riget på den anden side.

Myte og fantasi
Kirikou og troldkvinden er et absolut anbefalelsesværdigt alternativ til de mange animerede film, som plager om børnenes opmærksomhed fra videoforretningernes hylder. I den umiddelbare nærhed rent handlingsmæssigt ligger naturligvis Disneys hidtil største succes, Løvernes konge, som med succes flyttede en traditionel vestlig myte til Afrika, og i et sandt bombardement af Disney-koncernens mest effektive virkemidler henrykkede publikum kloden over. Sammenlignet med den er Kirikou og troldkvinden en afdæmpet og næsten diskret film. Men intellektuelt ligger der langt mere gods gemt i de franske streger. Udover en basalt spændende historie får børn og voksne (og dem er der brug for undervejs) en interessant og bestemt ikke dårlig introduktion til en anden kulturs tankegang og historie. Vi kender på mange måder godt historien om Kirikou, men her kommer den med en ny vinkel, der klart kan lægge op til en god snak i de små hjem.

Fremmed , velsmagende og lidt besværligt
Der er altså ikke megen idé i at leje Kirikou og troldkvinden for at parkere børnene i et par timer foran fjernsynet. Den kræver voksen ledsagelse, men man behøver ikke frygte for sin tålmodighed, for selvom tempoet ikke er skruet i vejret af, at filmen smidigt afvikles på lidt over en time, så er der både flotte billeder og inciterende musik af Youssou N'Dour (især kendt for sit singlehit sammen med Neneh Cherry, 7 Seconds). Og det skulle såmænd ikke undre mig om det endte med at være forældrene, der sad tilbage med den største oplevelse. Kirikou og troldkvinden er animationsfilmen Max Havelaar. Kvalitet for feinschmekere med global omtanke.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (130 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
supra shoes for girls
4-7-2014 14:07
good articles
supra shoes for girls http://supraforgirls.org

jimmy choos
28-6-2014 21:04
good articles
jimmy choos http://jimmychooacanada.com

nike dunk high sale
25-6-2014 14:26
nice articles
nike dunk high sale http://nikedunksforsaleonline.com

manolo blahnik australia
16-6-2014 17:31
nice articles
manolo blahnik australia http://manoloblahnikk-australia.com

louis vuitton belt
11-5-2014 00:01
nice articles
louis vuitton belt http://louisvuittonebelt.com


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken kærlig betegnelse har Jay aldrig brugt om Silent Bob?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android