CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Die Fetten Jahre sind vorbei

Produktionsland:
Tyskland, Østrig

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Katharina Held, Hans Weingartner

Producere:
Antonin Svoboda
Hans Weingartner

Fotograf:
Daniela Knapp
Matthias Schellenberg

Klipper:
Dirk Oetelshoven
Andreas Wodraschke

Komponist:
Andreas Wodraschke

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(30 stemmer)

Links

Læs også...
Nyheder:
24-02-05:
Daniel Brühl siger goodbye Lenin og halløj Barcelona
 
Anmeldelser:
07-03-06:
Sophie Scholl - De sidste dage
08-03-04:
Goodbye, Lenin!
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Edukators

Anmeldt af:Christian Hansen
Genre:Krimi, Komedie
Varighed:127 minutter
Instruktør:Hans Weingartner
 
Anmeldelsesdato:24-01-2006
Medvirkende:Som:
Daniel BrühlJan
Julia JentschJule
Stipe ErcegPeter
Burghart KlaußnerHardenberg
Peer MartinyVillenbesitzer
Petra ZieserVillenbesitzerin
Se komplet creditliste her

Morsom og rørende politisk komedie
 
To generationer af politiske aktivister hudflettes i østrigske Hans Weingartners anden spillefilm, The Edukators. Dels 68-generationen, der engang flyttede grænser, men som nu sidder på flæsket, og tilsyneladende ikke aner, hvad de skal bruge magten til. Og dels 90’er-generationen, der udviser et voldsomt politisk engagement, men leder i blinde efter gode sager at kæmpe for. Med afsæt i denne generationskløft har Weingartner skabt en yderst charmerende film om venskab, idealer og politisk engagement i dagens Tyskland.


Copyright:
Angel/Scanbox
Politisk aktive uden mål og med
Berlinerne Jan (Daniel Brühl fra Goodbye, Lenin!) og Peter (Stipe Erceg) udgør verdens mindste politiske aktionsgruppe, The Edukators. De bryder ind i overklassens villaer og flytter rundt på møblementet. Stereoanlægget ind i køleskabet, og pyramider af møbler i stuen er en fast del af gruppens repertoire. ”I har for mange penge” eller ”De fede år er forbi” står der på sedlerne, de efterlader, og som ofrene finder, når de vender hjem fra ferie. Effekten af gruppens aktioner står hen i det uvisse.

Kvindelig katalysator
Under elefanthuerne gemmer der sig to vidt forskellige personer. Jan er hidsig og idealistisk, mens Peter er afslappet og pragmatisk. Sammen drømmer de om en mere retfærdig fordeling af verdens goder, når de ikke går i byen eller hænger ud i Prenzlauer Berg-lejligheden med Peters kæreste Jule (Julia Jentsch). Jule bliver - sammen med forretningsmanden Hardenberg (Burghart Klaussner) med 1968-fortiden - katalysator for en række begivenheder, der udfordrer Jan og Peters venskab og politiske ståsted. Mere skal der ikke røbes om denne finurlige, morsomme og velturnerede film, men der er både kidnapning, trekantsdrama og vedkommende politiske diskussioner i vente for dén, der løser billet.

Indfølt generationsportræt
Filmens styrke er, at den tager det politiske aspekt seriøst. Nok formulerer Jan, Peter og Jule sig i venstrefløjsparoler, der flere steder tangerer det komiske, men klangbunden er realistisk og troværdig. Man er i godt selskab og bærer derfor over med de passager, hvor handlingen føles mildt fortænkt og hvor filmen tager sig lidt for god tid. Portrættet af de søgende unge rebeller er indfølt og rørende. Enhver der har snuset til venstrefløjsmiljøer i 90’erne vil føle sig genkendt.
Skuespillet er formidabelt hele vejen rundt. Filmen er rytmisk klippet og Berlin er en yderst levende kulisse i de farvemættede og kornede DV-billeder. Det er ikke hvert år vi får en politisk komedie af denne kaliber forærende.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
dallas cowboys super bowls-Has most perfectly deduced the classic
27-10-2013 19:13
thanks for share!
dallas cowboys super bowls-Has most perfectly deduced the classic http://www.ywnfs.com/images/digk.php?/dallas-cowboys-super-bowls-has-most-perfectly-deduced-the-classic.html

Jesper
21-4-2007 00:57
Anmelderen skriver komedie i sin overskrift. Er jeg den eneste, der ikke kan se, at den her film intet som helst har med en komedie at gøre....? Eller...? Hvad siger i andre?

jkcarlo
11-10-2006 01:12
the edukators (de tre hovedpersoner) vil uddanne verden men er mindst selv lige så meget under uddannelse!
filmen er god og formår ikke at falde fra hinanden, selvom der til tider indfinder sig lidt for urealistiske scener og lidt for meget tysk jargon.
en film om idealer, kærlighed og ikke mindst venskab
**** (fire af seks stjerner)

jens
30-1-2006 09:11
rigtig god film, men jeg er lidt i tvivl om slutningen. melder Hardenberg de unge til politiet? det ser nemlig lidt ud til, han financerer deres tur sydpå? hilsen Jens

mads
10-1-2006 18:30
super film.... ærgeligt at den aldrig slog så hårdt igennem som f.eks. Goodbye Lenin


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Mud31/3
Lovelace28/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ