CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Astronaut's Wife

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1999

Manuskript:
Rand Ravich

Producere:
Andrew Lazar

Fotograf:
Allen Daviau

Klipper:
Steve Mirkovich

Komponist:
George S. Clinton

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(38 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
10-06-02:
Depp, Disney & Bruckheimer?!
 
Anmeldelser:
09-09-06:
Aeon Flux
04-02-04:
Pirates of the Caribbean
23-07-02:
From Hell
19-12-01:
I'm a Cheerleader
30-10-01:
Sweet November
30-10-01:
Sweet November
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic, 1,85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Biografier, Original slutning
The Astronaut's Wife

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Sci-Fi/Thriller
Varighed:109 minutter
Instruktør:Rand Ravich
 
Anmeldelsesdato:07-11-2000
Medvirkende:Som:
Johnny DeppSpencer Armacost
Charlize TheronJillian Armacost
Joe MortonSherman Reese
Clea DuVallNan
Donna MurphyNatalie Streck
Nick CassavetesAlex Streck

I velsignede omstændigheder…
 
Efter et mystisk uheld i rummet begynder astronaut Spencer Armacost (Johnny Depp) at opføre sig underligt. Da hans kone, Jillian (Charlize Theron), bliver gravid, får hun den mistanke, at hendes mand og hendes ufødte tvillinger ikke er af denne verden.
Dette er kort opsummeret plottet i Rand Ravich’s debutfilm The Astronaut’s Wife; mellem de bærende handlingsforløb udfylder Ravich tomrummet med langsomme, udpenslende billeder af vores heltindes begyndende depression og rædsel. Fokus er lagt på hendes kamp for at forstå de usandsynlige omstændigheder uden at miste forstanden.

Spørgsmål…
Desværre formår Ravich aldrig at skabe en multifacetteret historie, hvor handlingens udvikling undgår det evidente. Muligheden for at Jill i virkeligheden kun forestiller sig sin mands ondskabsfulde planer er aldrig rigtig til stede – selv om filmen konstant prøver at balancere på kanten mellem hendes ligevægtige observationer og fordrejede visioner. Det psykologiske drama dør en langsom død mens detaljer på størrelse med højhuse bliver udpenslet – der er en overnaturlig kraft til stede – og den forløsende slutning bliver forrådt af sit eget oplæg.
Værre er det, at historien virker ligegyldig. Hvad skete der i virkeligheden med Spencer? Hvem er disse udefinerede snyltere? Hvad er deres plan? Spørgsmål, man i en vellykket film ville dø for at få besvaret – men i The Astronaut’s Wife er temaet så tydeligt ’hustru-frygter-mand’, at præmisserne lige så vel kunne have været nogle helt andre.

Gribende
Det problematiske oplæg får dog hjælp af en velspillende Charlize Theron (Æblemostreglementet), der en gang for alle beviser, at hun ikke kun er et kønt ansigt. Hun leverer en gribende præstation som en psykologisk tortureret, vordende mor.
Johnny Depp (The Ninth Gate) har til gengæld aldrig været mere ørkesløs i rollen som den selvglade sydstats-pilot. Ved at underspille sin rolle for at skabe rum for en snigende uvidenhed er han ikke engang nær en succes i at virke foruroligende eller skræmmende.

Gribende
Alligevel formår The Astronaut's Wife at hive et par point hjem, ikke mindst takket være George S. Clintons skælvende musik og de voyeuristiske kameravinkler. Filmen bygger sig langsomt op mod noget ukendt – men efter 2 timers spænding går gassen så grueligt af ballonen i en effektbaseret slutning af groteske dimensioner.
 
DVD-vurdering
I de flotte menuer der ledsager DVD-udgivelsen af The Astronaut's Wife gemmer der sig kun én guldklump - filmens originale slutning. Desværre er den hverken ledsaget af instruktørens forklaring eller nogen anden oplysende information om, hvorfor den blev vraget.
De tekniske aspekter fejler til gengæld ikke noget - en herlig bas i den digitale 5.1-lyd og gnistrende klare billeder, der yder den stilistiske scenografi fuld retfærdighed skaber gode vilkår for at lade sig gribe af den haltende thriller.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
ha ha. ..
30-10-2006 14:43
Filmen er en rigtig god. Men man kan altså godt være fan af johnny depp, selvom man ikke lige syntes at han spiller perfekt i alle hans film, er selv fan, men syntes alligevel at han har haft nogle smuttere. men men men . .. Filmen skal da bare ses. ...

Din største 'elsker'.,
3-3-2006 21:55
JEG ELSKER HAM !!

atronauten
17-6-2004 13:18
Nå her var ikke menge indlæg... det viser bare at pigerne ikke kan li Johnny Depp i alle hans film...kun dem hvor han uh og ih så pæn...hvis i er vilde med ham så se alle hans film og ikke kun dem der er vilde og hittede... den her film er sq god og ligeså god som de andre...tænk på det... I Love You Depp...men det gør alle de tøzer som skriver til dig ikke...you are my life...Mys´r... Astronauten

jk carlo
22-3-2004 02:00
filmen er et psykologisk gyser-mesterværk. se den, se den.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket klassisk græsk værk spiller en væsentlig rolle i Den engelske patient?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google