Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Cinderella Man

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2005

Manuskript:
Akiva Goldsman, Clifford N. Hollingsworth, Charlie Mitchell

Producere:
Brian Grazer
Ron Howard
Penny Marshall

Fotograf:
Salvatore Totino

Klipper:
Daniel P. Hanley
Mike Hill

Komponist:
Thomas Newman

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributr:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(45 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
30-01-06:
SAG: Hoffman og Giamatti vinder igen
14-12-05:
Golden Globes-nomineringer og vinderne af NYFCC
28-07-05:
Scott giver Crowe A Good Year
29-06-05:
Amerikansk biografkæde lover "pengene tilbage"
13-06-05:
Box Office uge 23: Sikker sejr til Mr. and Mrs. Smith
07-06-05:
Crowe arresteret i New York
06-06-05:
Box Office uge 22: Vild kamp om toppen
 
Anmeldelser:
09-08-13:
Les Misérables
04-04-10:
Min eneste ene
13-02-09:
Frost/Nixon
27-05-08:
3:10 to Yuma
07-05-08:
American Gangster
25-03-08:
Miss Potter
08-08-07:
A Good Year
11-06-07:
Illusionisten ['06]
12-12-06:
American Splendor
19-11-06:
Da Vinci mysteriet
07-09-04:
The Missing
04-08-04:
Paycheck
18-09-02:
Et smukt sind
20-12-00:
American Graffiti
22-11-00:
Gladiator
31-10-00:
The Insider
 
Artikler:
20-01-06:
Oscar 2006: BAFTA-nomineringerne
10-01-06:
Critics Choice Awards - vinderne
06-01-06:
WGA: 2005s bedste manuskripter
06-01-06:
SAG: 2005s bedste skuespillere
04-01-06:
Oscar 2006: Kansas City Film Critics - vinderne
27-12-05:
Oscar 2006: Florida Film Critics - vinderne
23-12-05:
Oscar 2006: Utah Film Critics - vinderne
22-12-05:
Oscar 2006: Toronto Film Critics - vinderne
20-12-05:
Oscar 2006: Southeastern Film Critics - vinderne
20-12-05:
Oscar 2006: Washington Area Film Critics - vinderne
13-12-05:
Oscar 2006: Boston Film Critics - vinderne
13-12-05:
Oscar 2006: Critics Choice Awards - de nominerede
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, gamle optagelser
Cinderella Man

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Drama
Varighed:138 minutter
Instruktr:Ron Howard
 
Anmeldelsesdato:26-01-2006
Medvirkende:Som:
Russell CroweJim Braddock
Renée ZellwegerMae Braddock
Paul GiamattiJoe Gould
Craig BierkoMax Baer
Paddy ConsidineMike Wilson
Bruce McGillJimmy Johnston
Se komplet creditliste her

Den blide bokser
 
Cinderella Man besidder hverken Raging Bulls fatalistiske storhed eller Million Dollar Babys stærke afbildninger af mellemmenneskelige forhold. Men det gør mindre, når den er så sikker i sin sag: Det er en virkelig historie serveret som et eventyr af drømmefabrikkens helt store mester.


Copyright:
UIP
I coulda been a contender!
New Jersey, foråret 1929. James J. Braddock (en strålende Russell Crowe) er en ung, irsk bokser på vej mod titelkampen i sværvægt, en ’contender’. Lige før titelkampen går det hele dog galt. Først taber han en kamp, dernæst bliver han skadet, og med børskrakket i 1929 taber Braddock og hans familie med ét sin formue investeret i aktier og fast ejendom.
Fem år senere – i 1934 – har Depressionen for alvor sat sine spor. Braddocks boksekarriere falder fra hinanden, og uden arbejde eller penge, tvinges han og konen (en tilpas betuttet Renee Zellweger) til at sende børnene væk og søge bistandshjælp. Det hele virker håbløst. Men bedst som den evigt positive Braddock er ved at smide håndklædet i ringen, dukker hans gamle træner (altid solide Paul Giamatti) op. Der er opstået en mulighed, en livsvigtig ’second chance’.

Den amerikanske drøm
Den autentiske fortælling om bokseren James J. Braddock er som maskulin askepothistorie (Braddock blev i pressen døbt Cinderella Man) skræddersyet til melodrama-mesteren Ron Howard. 1930’ernes USA er, med de få rige versus de mange forarmede, et perfekt skue for Howard, der ikke er sen til at skære engle og dæmoner ud i pap. Braddock er noget så sjældent som et helt igennem godt menneske: En far der sulter for sine børns skyld, bokser med en brækket hånd for at redde sin karriere og altid hjælper andre før sig selv. Ja, han havde helt sikkert været for god til at være sand, havde det ikke været for Russell Crowes kraftpræstation som afdæmpet irsk pater familias med næver af bly og et hjerte af guld. Griske pengemænd, deprimerede arbejdere og 1930’ernes barske realiteter truer med at stjæle billedet, men takket være Crowe – og Zellweger samt Giamatti på sidelinjen – bevares fokus. Cinderella Man er en autentisk allegori over menneskets ukuelige godhed, og fungerer som en sådan ved at holde fast i én mands enkle kamp for sine idealer og sin families eksistens. ”I’m all prayed out”, erklærer Braddock til sin kone, da det ser allerværst ud. Men det passer naturligvis ikke. For hos Howard gemmer der sig selv i det mørkeste mørke et lysglimt af håb.


Copyright:
UIP
Virkelighedens eventyrlige substans
Cinderella Man er hverken overraskende eller overrumplende. Det er til gengæld en solid ’feel good-film’, der veksler mellem melo- og boksedrama. Deprimerende billeder af Braddock-familien i deres lille, kolde kælderværelse veksler med billeder af den fysisk forkrøblede, men psykisk uovervindelige Braddock i bokseringen – og begge dele fungerer. Førstnævnte gør én blød om hjertet; sidstnævnte leverer det præcise uppercut. For selvom livet leves uden for bokseringen, dikteres det af resultaterne inden for ringen. Som Braddock siger: ”I’d rather take my beatings in the ring than outside.” Hvorfor? “I have to believe that when things are bad... I can change them.” Det handler om overlevelse, men også om hvordan man overlever.
Det er derfor, det er hårdt at se Braddock æde sin stolthed og tigge hos de boksepromotorer, der har dømt ham ubrugelig. Det er derfor, det er hjerteskærende at opleve hans kone forsøge at holde hus uden elektricitet eller mad. Og det er derfor den afsluttende kamp mellem Braddock og mesteren Max Baer føles så klimatisk. Det er overlevelseskamp i ordets bogstaveligste forstand – men det er også en visuel tour de force. Skiftevis rå nævekamp og yndig ballet, skiftevis smuk slowmotion og klipning med en lige højres kraft. Det er en film, som mange vil elske at fordømme udadtil, men alligevel vil huske i deres hjerter.
 
DVD-vurdering
Grundigt præsenterede slettede scener (desværre uden "play all"-funktion) og et glimrende indslag med den gamle kamp mellem Baer og Braddock, kommenteret af filmfolkene og en boksespecialist.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Ls alle)
 
ForfatterIndlg
Imperialisten
22-1-2006 22:33
Knaldgod præstation af Crowe ingen tvivl. Det er nok den bedste boksefilm jeg har det siden Million Dlloar Baby. Den er helt klart værd at se. Det overrasker mig faktisk at jeg er den første der kommentere den :-)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Don Fabijans Bekendelser24/7
Deliver Us from Evil24/7
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Flere bio-anmeldelser
 
The Lunchbox23/7
Marina Abramovic: The Artist Is Present22/7
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
No16/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad siger Arnie’s figur John Matrix i filmen Commando, da han gennemborer en ”baddie” med et dampende varmerør?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android