CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ant Bully

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
John A. Davis

Producere:
John A. Davis
Gary Goetzman
Tom Hanks

Fotograf:
Ken Mitchroney
Michael A. Wallace
Shane L. Wapskineh

Klipper:
Jon Price

Komponist:
John Debney

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(9 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmesideMyremobberen

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Animation, Adventure
Varighed:88 minutter
Instruktør:John A. Davis
 
Premieredato:13-10-2006
Medvirkende:Som:
Anne O. PaghHova, dk. stemme
Jesper LohmannZoc, dk. stemme
Jamie MortonLucas, dk. stemme
Jette Sievertsendronningen, dk. stemme

Mekanisk myretue
 
2006 har budt på den ene skuffende 3D-animationsfilm efter den anden. I kølvandet på de senere års linde strøm af storværker synes de kreative ideer at have skrumpet ind, mens filmselskabernes grådighed efter en bid af kagen forståeligt ikke er blevet tilsvarende mindre. Mens den frembrusende teknologiske udvikling sørger for den ene billedskønne film efter den anden, halter det mere med manuskripterne, hvilket senest illustreredes med DreamWorks’ Over hækken og danske A.Films Den grimme ælling og mig. Spørgsmålet er så nu, om John A. Davis’ nye Myremobberen bekræfter denne sørgelige tendens, eller varsler en kvalitetsmæssig genkomst for den herlige genre.


Copyright:
Sandrew Metronome
Stort eventyr i lille verden
Den 10-årige Lucas moppes dagligt af de store drenge på vejen, fordi han er mindre end de andre. Så de aggressioner, der forståeligt ophober sig over denne triste skæbne, lader han gå ud over en stakkels myrekoloni i baghaven. For myrerne er jo endnu mindre end ham selv. Græsplænens bittesmå indbyggere får dog fremstillet en magisk bryg, der skrumper Lucas ned til myrestørrelse, og nu venter der knægten en nådesløs domsafsigelse under jorden. Men måske det frustrerede menneskebarn og den sammentømrende dyreflok kan lære noget af hinanden? Et storstilet eventyr i mikrokosmos kan begynde.

Anders Ands arv
Myrer har været populære figurer i tegnefilm, fra de tidligste Anders And-kortfilm til 3D-nyklassikerne Antz og Græsrødderne. Der er noget besnærende over skabninger, der arbejder så godt sammen, kan løfte sin vægt ti gange og på alle måder ser verden fra et helt andet perspektiv end mennesker. Denne grad af fascination lever Myremobberen også højt på, uden dog kvalitetsmæssigt at komme i nærheden af nogle af de førnævnte værker. Det er spændende at blive introduceret til en helt anden verden få meter fra havelågen, og filmens velmenende, tilforladelige humanistiske moraler om at man løfter bedst i flok, er også vedkommende, selvom de er så tykke, at de under den kolde krig sandsynligvis var blevet stemplet som kommunistisk propaganderende.


Copyright:
Sandrew Metronome
Eventyr på autopilot
Fra start til slut er der også tilpas med kul under kedlerne til, at man aldrig keder sig over dette fine eventyr, som tilmed er flot og farverigt animeret. Specielt action-sekvenserne leverer varen, og på musiksiden sørger John Debneys orkestrering for at sætte den rigtige stemning. Men alle disse kvaliteter til trods formår Myremobberen aldrig for alvor at efterlade et varigt indtryk. Efter en fin start går historien på forudsigelig autopilot, og man begynder forgæves at lede efter en oprigtig charme i det noget mekaniske udtryk, der også er bemærkelsesværdigt støvsuget for humoristiske indslag.

For godt bevendt?
Så desværre kan heller ikke Myremobberen få 3D-skuden tilbage på ret kurs, selvom John A. Davis kan sit håndværk så godt, at underholdningen aldrig sættes over styr. Men sammenlignet med den mere intelligente og kække Niels Neutron har Davis denne gang lavet en mere gennemsnitlig og uoriginal film, som kun for alvor vil tilfredsstille de allermindste. Måske er man som animationsivrig tilskuer blevet for godt bevendt det sidste tiår, men er det vitterligt kun få år siden De utroliges heltemod og Shreks vanvittige eventyr fortryllede os alle? Det virker så længe siden…
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller stuepigen og den senere systueleder i TV-serien Matador fra 1978-1982?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google