CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Happy Feet

Produktionsland:
USA, Australien

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Warren Coleman, John Collee, George Miller, Judy Morris

Producere:
Bill Miller
George Miller
Doug Mitchell

Fotograf:


Klipper:


Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(73 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Anmeldelser:
30-03-12:
Happy Feet 2
20-05-08:
Det gyldne kompas
 

Læs også...
I temaet Oscar 2007:
 
Det gyldne kompas
Pans labyrint
Oscar-vinderne 2007
The Good Shepherd
Notes on a Scandal
Letters from Iwo Jima
Oscar nomineringerne 2007
Little Children
En ubekvem sandhed
Dreamgirls
Jagten på lykke
The Last King of Scotland
Blood Diamond
Apocalypto
Children of Men
The Prestige
Biler
United 93
Illusionisten ['06]
Superman Returns
Flags of Our Fathers
Poseidon
Pirates of the Caribbean: Død mands kiste
The Black Dahlia
Marie Antoinette
Little Miss Sunshine
The Departed
Borat
The Queen
Babel
De andres liv
Click
The Devil Wears Prada
Monsterhuset
Volver
Efter brylluppet

Happy Feet

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie, Musical
Varighed:108 minutter
Instruktør:George Miller
 
Premieredato:08-12-2006
Medvirkende:Som:
Elijah Woodori.stemme, Mumble
Brittany Murphyori.stemme, Gloria
Hugh Jackmanori.stemme, Memphis
Nicole Kidmanori.stemme, Norma Jean
Robin Williamsori.stemme, Ramone
Laus HæybyeMumle, dk. stemme
Se komplet creditliste her

Pingeling ding dong
 
De har marcheret tværs over indlandsisen i en rørende dokumentar og med en uimodståelig gangsterattitude spredt latterkramper fra de afrikanske kyster. Men selvom pingviner, i hvert fald i filmens underfundige verden, lever et ret fantastisk liv for tiden, har vi aldrig set dem stepdanse i tusindtal, mens de fortolker alt fra Stevie Wonders ”I Wish” til Queens ”Somebody to Love”. Hvis man med Pingvinmarchen og Madagascar tror, man har set alt, hvad pingviner har at tilbyde, får Happy Feet én på andre tanker. En computeranimeret musical med pingviner i hovedrollen kan lyde en kende for skørt, men manden bag projektet er George Miller, som efter gennembruddet med Mad Max gjorde det umulige og lavede en af 90ernes bedste film ud af en historie om den talende gris Babe.


Copyright:
Sandrew Metronome
Dans fra hjertet
Kejserpingvinerne på Antarktis er så romantiske sjæle, at de finder deres mage ved at lytte til hinandens såkaldte hjertesang. Men til stor fortrydelse for hans velsyngende forældre ejer den lille vildbasse Mumle ikke en tone i livet. I stedet vil han hellere steppe med sine uregerlige fødder, også selvom det i stedet for at charmere den dejlige Gloria får ham udstødt fra flokken. Blandt de majestætiske pingviner er der ikke plads til særlinge i den daglige kamp for at finde føde. På sin ensomme færd ud i verden møder Mumle dog nogle mere frisindede venner, og med hjælp fra dem indser han, at det til tider kan være livsnødvendigt at være noget for sig selv.

Friskt pust fra Sydpolen
Efter et år med forbløffende mange visionsløse animationsfilm er Happy Feet først og fremmest et friskt og tiltrængt originalt pust i den overbegroede jungle af gennemsnitlige familiefilm. Det lykkes fra start George Miller at få publikum til at forelske sig i konceptet om syngende og dansende pingviner, og den på overfladen gennemskuelige dannelseshistorie viser sig at rumme overraskende dybde. Ydermere er animationen forrygende flot og tempofuld, og når Mumle eksempelvis jages af en sulten søko, får man lyst til at se den smukke sekvens igen bagefter i langsom gengivelse for at nyde de mange detaljer.


Copyright:
Sandrew Metronome
Spildt potentiale
Det lykkes dog til trods for dette ikke Happy Feet at komme helt ud over rampen, og man forlader biografen med en følelse af, at man har set en film, der kunne have været helt oppe i Find Nemo-klassen, men ikke til fulde udnytter sit potentiale. Der er så mange tillokkende ideer i projektet, at det eksempelvis er overraskende, hvor få decideret sjove øjeblikke filmen kan tilbyde. Den sprælske latino-pingvin Ramon (skønt stemmelagt af Preben Kristensen/Robin Williams) er eksempelvis en helt og aldeles uimodståelig skikkelse, men han har for få morsomme optrin at folde sig ud i og for lidt funktion i historien, som i det hele taget har problemer med at få integreret og engageret alle sine karakterer.

Manglende magi
Alligevel er Happy Feet årets mest originale familiefilm og ualmindeligt svær ikke at holde af, og foruden skønne sange og mindeværdige danseoptrin indeholder den nogle nydelige, implicitte økologiske moraler. Men lige så meget som man kan mærke, at George Miller og co. har lagt hjerte og sjæl i det særegne projekt, er det tydeligt, at den bagvedliggende ide for filmen måske har været dem en kende for ambitiøs. Happy Feet kan anbefales for dens nytænkende vovemod og smittende glæde, men manglen på morskab, sammenhæng og den simple, universelle magi – som Miller tidligere har mestret - trækker ned i helhedsvurderingen.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (11 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Smukke Keego
17-8-2007 20:59
Århhhhh....!
To good to be true....!!!!!!!
<'3333 4-EVER

Søren Langelund
17-8-2007 13:34
Søleopard eller søko: Nej, jeg må indrømme jeg ikke kan huske den detalje længere. det er noget tid siden jeg har set den :-).. men jeg mindes da det var en søko.. ellers havde jeg ikke skrevet det, selvom jeg sagtens kan have taget fejl...

Pictura
24-4-2007 23:33
"Ydermere er animationen forrygende flot og tempofuld, og når Mumle eksempelvis jages af en sulten søko, får man lyst til at se den smukke sekvens igen bagefter i langsom gengivelse for at nyde de mange detaljer."

Hvad Søren, ved manden ikke, at det er en dødsensfarlig søleopard, der jagter Mumle??

Chris
25-1-2007 22:22
Bedste animerede film længe...

Arbejder i en biograf og har i lang tid set det ene barn efter det andet komme dansene ud af biografen på steppende fødder... det er rigtig sødt når der står en 6-9 årig og stepper mens de venter på at deres mor (eller hvem de nu har med) bliver færdig på toilettet eller lign.

Cille
12-1-2007 23:43
hihi XD den er da for fed, den film :p jeg vil dog sige, det ikke er nogen film for de yngste børn som sådan.. den havde et par elementer i, som jeg ikke synes er noget, som små børn skal sidde og se på, men det kan godt være det bare er mig, der er ved at blive gammel, eller whatever :S men jeg elsker den film ^_____^


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Foxtrot9/5
Tully9/5
Just Getting Started3/5
Utøya 22. juli3/5
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket dyr slipper løs i Dinner-scenen i Drengen og jernkæmpen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google