CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Underworld: Evolution

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Danny McBride

Producere:
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg

Fotograf:
Simon Duggan

Klipper:
Nicolas De Toth

Komponist:
Marco Beltrami

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(55 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-02-05:
Tegneserie-update: Nye helte og skurke
17-11-04:
Jacobi genopstår som vampyr
27-05-04:
Beckinsale er Englands smukkeste
26-02-04:
Beckinsale gentager vampyrrolle
 
Anmeldelser:
09-08-12:
Total Recall
24-04-09:
Underworld: Rise of the Lycans
19-05-04:
Underworld
 
Artikler:
09-01-03:
Nattens børn
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, mange features og featuretter
Underworld: Evolution

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Drama
Varighed:102 minutter
Instruktør:Len Wiseman
 
Anmeldelsesdato:29-08-2006
Medvirkende:Som:
Kate BeckinsaleSelene
Scott SpeedmanMichael Corvin
Bill NighyViktor
Shane BrollyKraven
Michael SheenLucian
Derek JacobiAlexander Corvinus
Se komplet creditliste her

Den dag mytologien døde
 
Både vampyrer og varulve havde i flere årtier, flere århundreder eksisteret som mytiske væsner, da de pludselig i 2003 optrådte sammen side om side i en film. Men derfor var overraskelsen alligevel stor. Endnu mere overraskende var det, at Len Wisemans dels Blade-inspirerede, dels Alan Moore-arvtagende fantasi ligefrem blev en succes. Den leverede simpelthen varen: Blod, afrevne lemmer og forvrøvlet mytologi pakket ind i Kate Beckinsales tætsiddende læderuniform.


Copyright:
Nordisk Film
De to moralske musketerer
Den moralske, retskafne vampyr Selene (Kate Beckinsale) og vampyr/varulv/menneske-hybriden Michael (Scott Speedman) dræbte i forgængeren den forræderiske vampyrleder Viktor og er derfor denne gang jaget af deres egne. Alt bliver dog meget, meget værre, da vampyrernes alfader Marcus (Tony Curran) vågner op fra flere hundrede års hvile og erklærer, at han vil befri sin bror, varulvenes alfader William (Brian Steele) og sammen med denne styre jorden. Kun Selene og Michael står mellem Marcus og Williams terrorregime, og de to jagtede må nu pludselig selv træde i karakter som jægere.

Uden nerve, uden substans
Originalens konflikt mellem vampyrer og varulve er denne gang erstattet af en mere kompleks situation, hvor alle fra über-varulven Marcus til den snedige informant Tanis (Steven Mackintosh) har sin egen dagsorden. Det burde give en mere gribende historie, men i Underworld: Evolution giver det desværre blot anledning til meningsløse underfortællinger, figurer helt uden charme og en masse lommefilosofisk vrøvl. Den potentielt spændende (for)historie om vampyrer og varulve reduceres til små, uinteressante flashbacks og Selene-monologer, der diskuterer etik, ansvar og moral. Uden nerve, uden substans. Hvordan forholder Selene sig mere konkret til omverdenen? Hvordan ser omverdenen overhovedet ud? Og hvordan ser fremtiden ud for hybrider som Michael? Dét kunne alt sammen være interessant at vide, men frem for at besvare disse, rejser Wiseman blot flere spørgsmål, hvoraf kun de færreste besvares – og selv da dårligt.


Copyright:
Nordisk Film
Øredøvende CGI-masturbation
Desværre er Underworld: Evolution ikke blot skuffende som forvrøvlet fortælling, men også som adrenalinaction. De grå, metalliske og smådystopiske Transsylvanske huler danner en fin kulisse, men desværre er kampene – trods overdrevne mængder kugler, blod og afrevne lemmer – en noget tam affære. Slagene mellem vampyrerne og varulvene er nemlig én stor, uvedkommende CGI-masturbation, der virker omtrent lige så realistisk som Beckinsales stramme læderdragt, rene hud og perfekte bryster (ja – dér overgår den i det mindste originalen). Den gode fantasy-mytologisering er en hybrid mellem virkelighed og fantasi; den dårlige er en fragmentering mellem de to, hvor virkeligheden og fantasien skiftevis træder frem, men også eliminerer modparten. Underworld: Evolution tilhører – ikke overraskende - den sidste kategori.
 
DVD-vurdering
Filmen er dårlig, men indpakningen her på dvd'en er på alle måder i orden. Det er altid trist, når en mislykket film i virkeligheden er bygget på store mængder entusiasme - og det fornemmer man er tilfældet her, hvor instruktøren Les Wiseman følger os gennem de fleste led i produktionen med en tydelig kærlighed til stoffet.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Underworld the best movie ever
3-6-2007 20:15
Great movie........ i think its better then Star wars and all that kind of movies.... its simple the best movie ever...............


ps. Selene (Kate Beckinsale) HOT!!!!!!!!!!!!!!!!

Moviegoer
21-3-2006 19:18
"CGI-masturbation"!! Dér lærte jeg et nyt ord *GG*

Devil
12-3-2006 00:39
Nej ikke noget galt i det ;)
nok bare mig der ikke er vantil at kvinder siger sådan om andre hunkøn :)

HeavenZanny
12-3-2006 00:12
Må man som kvinde ikke synes at andre kvinder er hotte uden at skulle være til kvinder ? :)
Ikke at der er noget galt i at være lesbisk, men jeg er nu til mænd - det forhindrer mig dog ikke i at mene at kvinder som Nicole Kidman, Audery Hepburn, Audery Tatou, Scarlett Johansson med flere er smukke og talentfulde... er der noget galt i det ? Jeg må da gerne nyde dem på filmlærredet præsis ligesom med de mandlige skuespillere...

Devil
11-3-2006 00:52
HeavenZanny jeg troede du var hunkøn men du er måske lesbisk?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hollywood laver ofte film om samme emne med kort tids mellemrum. Hvilket filmpar passer i denne sammenhæng ikke ind?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ