Delete Duplicates in iTunes, How to get album artwork on iTunes? , How to clean up iTunes library , recover deleted notes on iPhone 5, How to recover deleted text messages on iphone 5 .
CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik p en region for at lse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Me and You and Everyone We Know

Produktionsland:
USA

Produktionsr:
2005

Manuskript:
Miranda July

Producere:
Gina Kwon

Fotograf:
Chuy Chávez

Klipper:
Andrew Dickler
Charles Ireland

Komponist:
Michael Andrews

Censur:
Tilladt for alle

Distributr:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(24 stemmer)

Ls ogs...
Nyheder:
01-12-05:
Indie Spirits-nomineringerne for 2006
31-01-05:
Dansk succes på Sundance
 
Anmeldelser:
28-06-12:
Martha Marcy May Marlene
03-05-11:
Winter's Bone
21-01-04:
Identity
10-06-02:
Hardball
 
Artikler:
10-01-06:
Chicago Film Critics - vinderne
23-12-05:
Oscar 2006: Utah Film Critics - vinderne
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Me and You and Everyone We Know

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Drama
Varighed:9788 minutter
Instruktr:Miranda July
 
Anmeldelsesdato:10-09-2006
Medvirkende:Som:
John HawkesRichard Swersey
Miranda JulyChristine Jesperson
Miles ThompsonPeter
Brandon RatcliffRobby
Carlie WestermanSylvie
Natasha SlaytonHeather
Se komplet creditliste her

Hverdagens poesi
 
Miranda July er kunstner med et cv, der demonstrerer en bred palet. Den udvides nu med spillefilmen som medium, og det resulterede i stor opmærksom i januar 2005 på Sundance og fire priser fra samme års filmfestival i Cannes.


Copyright:
Camera film
I bund og grund er Me and You and Everyone We Know bygget over en genkendelig skabelon, som det amerikanske independent-filmmiljø snart har slidt op. To skæve eksistenser mødes, sær musik opstår og gemt bag en finurlig titel og en billedside, hvis opfindsomhed aldrig havde gået an i en mainstream-produktion, fortælles en alligevel helt traditionel fortælling. Det er sådan set også tilfældet med Miranda Julys debutfilm, der handler om kunstneren Christine (spillet af Miranda July selv), som kæmper for at slå igennem og få sine værker optaget på et museum. Over for Christine står Richard (stærkt spillet af John Hawkes), som netop er blevet deltidsfar for to sønner efter en skilsmisse. To personer, der udadtil giver indtryk af at være i bevægelse, men i virkeligheden står solidt plantet i den jord, som de egentlig ikke selv har valgt. Det er næppe et tilfælde, at Christine tjener sine penge som chauffør for ældre, mens Richard sælger sko.

Ud over Christine og Richard følger vi også en række andre personer, men primært Richards to sønner, som efter skilsmissen i høj grad selv må ud og opleve livet i dets både forførende og farlige øjeblikke. Det ligner realisme, men ganske som den konstant sansende Christine, formår July at finde åndehullerne i den virkelighed, der kun består af afvisninger og nederlag, og som dagligt byder på situationer, hvor alle moralske og etiske grænser udfordres. I disse åndehuller leves der med en særlig intensitet og fornemmelse af øjeblikket. Et fremragende eksempel kommer tidligt i filmen, hvor en glemt guldfisk udvikler sig til en nervepirrende redningsaktion, men evnen til at se dramaet i det udramatiske og poesien i det trøstesløse fastholdes hele vejen igennem, og det giver filmen en helt særlig kvalitet, som man godt forstår udløser priser for originalitet og bedste debutfilm på festivaler kloden over. Så på trods af den skæve titel, de sære personer og den i bund og grund slemt traditionelle historie, skal Me and You and Everyone We Know have en klar anbefaling for sin helt særlige evne til at kigge bag om virkeligheden og genfinde magien på en måde, så livet, trods alle dets genvordigheder, alligevel kommer til at handle om begivenheder og øjeblikke mennesker imellem.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
My Life Directed by Nicolas Winding Refn17/7
Abernes Planet - Revolutionen17/7
Sommersøndag17/7
Bad Neighbors17/7
Transformers: Age of Extinction10/7
Minisekterne10/7
Ung og smuk10/7
Kraftidioten3/7
Sådan træner du din drage 23/7
Enough Said26/6
Flere bio-anmeldelser
 
Saving Mr. Banks21/7
Nebraska18/7
Monumenternes mænd15/7
300: Rise of an Empire14/7
Klokkeblomst og piratfeen4/7
Kartellet2/7
LEGO-filmen - et klodset eventyr1/7
Lone Survivor30/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem lagde i originalversionen stemme til unge Cody Maverick i Surf's Up?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google
シャネル バッグ; シャネル バッグ
How to Transfer Photos from PC to iPhone How to Recover Deleted Notes on iPhone retrieve deleted text messages from iphone How to Recover iPhone Data Without iTunes Backup? How to Extract files from iPhone Backup? transferring music from ipod to computer blu ray ripper transfer contacts from iphone to android