CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Match Point

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Woody Allen

Producere:
Letty Aronson
Lucy Darwin
Gareth Wiley

Fotograf:
Remi Adefarasin

Klipper:
Alisa Lepselter

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(78 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-04-06:
Woodys comeback
30-06-04:
Allen hyrer Johansson
25-06-04:
Winslett trækker sig fra Allen-film
18-06-04:
Woody Allen i London med Winslet og Rhys-Meyers
 
Anmeldelser:
20-01-14:
Blue Jasmine
13-11-12:
Woody Allen: A Documentary
24-01-12:
Midnight in Paris
08-04-11:
You Will Meet a Tall Dark Stranger
17-03-09:
Vicky Cristina Barcelona
26-02-09:
Gensyn med Brideshead
04-06-07:
Scoop
19-08-05:
Melinda and Melinda
19-04-04:
Anything Else
22-09-03:
Hollywood Ending
09-12-02:
Skorpionens forbandelse
20-11-02:
Small Time Crooks
20-02-01:
Dur og mol
24-01-01:
Mig og Annie
24-01-01:
Manhattan
24-01-01:
Everything You Always Wanted To Know About Sex...
28-11-00:
Celebrity
 
Artikler:
31-01-06:
Oscar-nomineringerne 2006
23-12-05:
Oscar 2006: Utah Film Critics - vinderne
14-12-05:
Oscar 2006: Golden Globes - de nominerede
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Match Point

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Thriller
Varighed:119 minutter
Instruktør:Woody Allen
 
Anmeldelsesdato:28-09-2006
Medvirkende:Som:
Scarlett JohanssonNola Rice
Jonathan Rhys-MeyersChris Wilton
Emily MortimerChloe Hewett Wilton
Matthew GoodeTom Hewett
Brian CoxAlec Hewett
Penelope WiltonEleanor Hewett

Game, Set & Match
 
Woody Allen skifter gear og by i Match Point, hvor han genopfinder sin egen Små og store synder i den britiske overklasse. Det er blevet til to timers stiliseret eftertænksomhed over lykkens betydning for hvilken retning ens liv tager – to timer i selskab med en alvorlig Allen, som ser ud til at have fundet kreativ næring på europæisk grund.


Copyright:
Angel/Scanbox
Vi befinder os i et overklasse-London, hvor livet leves på overfladen. Ind i dette miljø placerer Allen vores to hovedpersoner, to outsidere, som på hver deres måde forsøger at opsøge lykken i en social sfære langt over deres egen. Nola Rice er amerikaner med en drøm om at slå igennem som skuespiller, Chris Wilton er tennisspiller fra en fattig, irsk baggrund, som var tæt på at slå helt igennem internationalt, men i stedet har valgt en mere rolig tilværelse som tennistræner i det centrale London. Chris er historiens fortæller, og allerede fra første øjeblik gør hans voice over os opmærksom på, at heldet ofte falder helt tilfældigt, som en ’netruller’ i tennis, der et kort øjeblik balancerer på kanten mellem sejr og nederlag. Dette er historien om en netruller på match point i Chris’ vigtigste kamp – single mandespiller mod en forførende kvindedouble.

Chris bliver træner for den rige og ubekymrede Tom Hewett, og han møder snart søsteren Chloe og resten af familien. Chloe og Chris bliver hurtigt et par, og farmand Hewett sørger for, at den nye svigersøn får plads i familiefirmaet. Klassesystemet virker upåklageligt, og Chris føres som en løbsk korkprop hurtigt og elegant op gennem det veldefinerede sociale hierarki og står, før han når at tænke over det, med penthouselejlighed ved Themsen, privatchauffør og en stadig lige hovedløst forelsket Chloe på sidelinjen. Men, og der er selvfølgelig et afgørende men, allerede tidligt i forløbet har han mødt Toms kæreste, amerikanske Nola med en erotisk udstråling, der nærmest dikterer problemer. Chris går direkte efter hende i deres første møde, hun udskyder den uundgåelige affære, men naturligvis kommer den – og her finder Chris den lidenskab, som ikke er at finde i fornuftsforholdet til Chloe.


Copyright:
Angel/Scanbox
Affæren fungerer fint for begge parter, indtil Nola bliver gravid og tvinger Chris til at tage stilling. Hun er i mellemtiden blevet droppet af Tom, der mest af alt har set hende som en dekorativ forbrugsting, og Chris skal derfor vælge mellem den sociale sikkerhed, som heldet og hans veludviklede timing har sikret ham, og den lystbetonede drift, der bliver ved med at drive ham tilbage til Nolas veldisponerede former og fugtige læber.

Efter en række svagere år er det velgørende at se Woody Allen på vej tilbage mod mere helstøbte tider. Det har tilsyneladende gjort ham godt at komme til friske omgivelser i London, hvor han da også allerede har indspillet sin næste film Scoop, der ganske som Match Point gør god brug af en Scarlett Johansson med stor sans for den blanding af småneurotisk og erotisk udstråling, som sikrer fundamentet for godt drama. Match Point skiller sig ud ved ikke at bringe os tæt på personerne, birollerne er faktisk ikke andet end skabeloner, hvilket er usædvanligt for Allen, der normalt er leveringsdygtig i fyldige roller på alle planer, men i stedet lægger han her vægt på en filosofisk debat, som fordrer, at aktørerne netop forbliver aktører, så vi uden at investere for meget kan betragte deres ofte ubehjælpsomme sprællen i følelsernes vold under den nøgterne Allenske lup. En overbevisende film, der kun øger appetitten på mere fra vores yndlings-newyorker-neurotiker – også selv om han rent filmisk har forladt den amerikanske metropol.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (29 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
nike free run 5.0
3-1-2014 22:31
Aw, this was a really nice post. In thought I wish to put in writing like this additionally taking time and actual effort to make a very good article but what can I say I procrastinate alot and certainly not seem to get something done.
nike free run 5.0 http://www.elaines-flowers.co.uk/nike-free-50-cheap-9

nike free run 3.0
3-1-2014 22:31
Lean how to pay socce, whee it came fom and some ticks to win the game.
nike free run 3.0 http://www.elaines-flowers.co.uk/nike-free-run-3-cheap-28

e
21-4-2011 17:53
Åhh, sex sex sex !
Drama, tragedie, held og uheld, erotik (så er vi tilbage ved første linje) og svulstig forstillelse af overklasse.

jkcarlo
14-6-2007 22:03
efter tredie gensyn må jeg tilstå:
filmen er et sandt mesterværk. den er fyldt med symbolik så det er en fryd, fx. tages temaet held konstant op, hvilket er genialt set i forhold til slutningen.
meget atypisk woody allen film i det hele taget. selv hvis man ikke bryder sig om ham, kan man sagtens se denne film, og bør unde sig selv det.
mere ideel film om intriger, begær og kærlighed i den engelske overklasse er ikke set meget længe
****** (seks af seks stjerner)

Andreas.
29-12-2006 01:53
Jeg giver fuld ud "mig" ret i at det er en virkelig godt film, sammenligningen med bogen forydelse og straf er mesterlig.
Filmen er mere eller mindre en nyfortolkning at den gamle bog.

Skuespillet i den er også virkelig fænomenalt.

Det er et stykke tid siden jeg har set den, men har han ikke planlagt det hele fra første scene?


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Noa3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Mud31/3
Lovelace28/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Harrison Ford har arbejdet i mange år som håndværker, men som hvad?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ