CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Lucky Number Slevin

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Jason Smilovic

Producere:
Christopher Eberts
Andreas Grosch
Kia Jam
Robert Kravis
Tyler Mitchell
Anthony Rhulen
Chris Roberts

Fotograf:
Peter Sova

Klipper:
Andrew Hulme

Komponist:
Joshua Ralph

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(55 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Anmeldelser:
09-10-09:
Surrogates
30-04-09:
Elegy - Skønhedens magt
09-10-07:
Alpha Dog
04-12-06:
16 Blocks
07-03-05:
Wicker Park
19-09-01:
Gangster Number One
 
Artikler:
27-04-09:
Nyt på dvd – Ben Kingsleys små film
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktør, kommentarspor med skuespillere, bag kameraet, slettede scener, alternativ slutning, trailer
Lucky Number Slevin

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Thriller
Varighed:105 minutter
Instruktør:Paul McGuigan
 
Anmeldelsesdato:18-10-2006
Medvirkende:Som:
Josh HartnettSlevin
Morgan FreemanThe Boss
Ben KingsleySchlomo
Lucy LiuLindsey
Stanley TucciBrikowski
Bruce WillisMr. Goodkat

Whodunnit? Who cares?
 
Hvad er en Kansas City Shuffle? Hvem er The Boss og The Rabbi? Hvorfor tror de, at Slevin er Nick? Hvorfor skylder Nick, altså Slevin, dem penge? Hvordan spiller Mr. Goodkat på to heste? Og ved han, hvad en Kansas City Shuffle er? Der er mange, mange spørgsmål i den nymodens ’whodunnit’-krimi Lucky Number Slevin, der foregiver at være et intelligent tarantinosk post-film noir, men desværre nærmere er et billigt Guy Ritchie-opkog.


Copyright:
Angel/Scanbox
To gangsterbosser, en pige og en ung knøs
Den unge, slagterhund-frække Slevin Kelevra (Hartnett) har ikke været lang tid i New York, før han er blevet kidnappet og presset af både The Boss (Freeman) og The Rabbi (Kingsley). Egentlig skulle han bare besøge vennen Nick, men nu er Nick væk, og de to rivaliserende gangstere tror begge, at Slevin er Nick. Slevin får 48 timer til at skaffe dem de ca. $100.000 han, dvs. Nick, åbenbart skylder dem. Men det er ikke nemt med både en ihærdig politibejent (Tucci) og en koldblodig lejemorder (Willis) i hælene og kun en lettere distræt nabopige (Liu) på sin side. Slevin må tænke hurtigt og finde på en plan, hvis hans held ikke skal elimineres – hvis han ikke selv skal elimineres.

Tilstræbt moderne film noir
Frem for at engagere seeren i sin historie forsøger den skotske instruktør McGuigan at engagere seeren i sin leg med stil, former og normer. Det er en film noir-pastiche, hvor hovedpersonen Slevin (ligner) er ung og rapkæftet frem for halvgammel og vrissen, pigen Lindsay (øjensynligt) er mere boblende hyperaktiv end fatalt æggende, og det hele foregår i pletfrie, stålblanke bygninger frem for i mørke, regnvåde sidegader. Det er et forsøg på a la Tarantino at levere en frisk noir-film, hvor skæve smil, henkastede one-liners og løsere plotstruktur dominerer – men det er langt fra lige så vellykket: For hvor f.eks. en diskussion om Big Mac-burgere i Paris i Pulp Fiction opridser nogle figurer, opridser de små one-liners i Lucky Number Slevin kun karikerede luftformer.


Copyright:
Angel/Scanbox
Spildt potentiale
Uden nævneværdige visuelle sekvenser er Lucky Number Slevin nødt til at forlade sig på lange dialogsekvenser, der er tænkt som ’smarte’ i deres tomhed, men desværre blot er meningsløst tomme. Lige så absurd er det nærmest kriminelt grove misbrug af Freeman og Kingsley i rollerne som de to gangsterbosser skjult i hver sit ibenholtstårn, skjult fra verden, men stadig styrende den. To store skuespillere og to spændende figurer der slet, slet ikke får nok at arbejde med: Hvem er de? Hvad driver dem? Og hvorfor er de dødelige fjender? Lucky Number Slevin leverer efter dusinvis af twists, mellemregninger og blindgyder svaret på sidstnævnte – og svaret på hele filmen – men også dét virker fortænkt. Hvis det ikke havde været for en ung, fræk Hartnett, en afdæmpet, rå Willis og nogle enkelte hysterisk morsomme one-liners var det endt katastrofalt. I sin nuværende form er det bare meget, meget uheldigt.
 
DVD-vurdering
To glimrende kommentarspor, et med instruktøren og et med skuespillerne, udgør det væsentligste ekstramateriale. Man kan da også finde et par slettede scener, en kort tur bag kameraet og endelig en alternativ slutning.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (12 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Rasmus
13-11-2007 10:48
Elendig film, aldrig medrivende og hamrende ligegyldigt. The usual suspects er en film i verdensklasse, det her er bare lort.

1 ud af 6.


Dennis
31-10-2007 07:36
Synes den er (undskyld mit sprog), en røv fed film, med punch lines, twist samt en herlig slutning, måske bedre én Usual Suspects...

5 ud af 6 her fra..

Jamsona
10-8-2007 09:08
Hello friends! i new on your forum!
see ya:))

Johnny Pepperoni
26-10-2006 08:52
Øhm nej... formatet er kedeligt og indholdet ligegyldigt. Underholdningen er der dog, selvom humoren er flad og set før. 3/6 fordi jeg er flink.

jkcarlo
26-10-2006 01:12
filmen giver usual suspect baghjul!!!
sublimt skuespil og velfortalt og elegant historie, der bruger humoren som sin fælde.
***** (fem af seks stjerner)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken 1960’er-stjerne har hovedrollen - og titelrollen - i Englænderen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ