CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ice Age 2: The Meltdown

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Jon Vitti

Producere:
Lori Forte

Fotograf:


Klipper:
Harry Hitner

Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(68 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
30-04-04:
Latifah i ny Wayne Wang-film
04-07-03:
Ice Age 2 på vej
 
Anmeldelser:
08-10-13:
Skovens hemmelige rige
28-06-12:
Ice Age 4 - På gyngende grund
12-09-11:
Rio
02-12-09:
Ice Age 3
24-03-09:
Madagascar 2
30-04-08:
Bee Movie - Det store Honningkomplot
26-09-05:
Robotter
29-10-02:
Ice Age
13-03-01:
Titan A. E.
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1

Lyd:
Dansk: Dolby Digital 5.1, Engelsk: DTS

Ekstra materiale:
2 kommentarspor, store mængder af ekstramateriale med fokus på figurerne, spil og meget andet
Ice Age 2

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Komedie
Varighed:87 minutter
Instruktør:Carlos Saldanha
 
Anmeldelsesdato:19-10-2006
Medvirkende:Som:
Ray Romanoori.stm. Manfred
John Leguizamoori.stm. Sid
Denis Learyori.stm. Diego
Queen Latifahori.stm. Ellie
Seann William Scottori.stm. Crash
Josh Peckori.stm. Eddie
Se komplet creditliste her

På tynd is
 
Der er gået lang tid siden Ice Age i 2002 buldrede frem og henrykte biografgængere i alle aldre og størrelser. Vi har set adskillige computeranimerede vidundere med svagere og stærkere historier, og der er i dag ikke længere nok at lave en teknisk flot film. Tilsyneladende kan folkene hos Blue Sky være ligeglade, deres opfølger, Ice Age 2, har netop indtjent små $70 millioner i sin åbningsweekend i USA alene! Men det skyldes i hvert fald ikke filmens historie eller budskab – for her er de ærligt talt på tynd is.

Diego, Sid og Manny med Crash, Eddie og Ellie - jo flere jo bedre jo mere jo sjovere. Sådan næsten...

Copyright:
Fox film
En ny verden
Denne gang er mammutten Manfred, dovendyret Sid og sabeltigeren Diego blevet til en godt sammentømret lille dysfunktionel familie. De bor nu i en stor dal og hygger sig med et stort 'vandland' – de smeltende isblokke udgør nogle svineseje rutschebaner – de andre beboere og til dels hinanden. Men idyllen kan ikke vare ved, advarer bæltedyret Fast Tony (i originalversionen er det Jay Leno der brillerer som den glatte fyr): Isen er ved at smelte!
Først tror ingen på ham, men da vores trekløver selv opdager, hvor alvorlig situationen er (vi undgår dog en moraliserende prædiken om farlige klimaændringer), får de gjort hele flokken klar til afrejse. På vej ud af dalen møder de tre tossede figurer, to rapkæftede pungrotter Crash og Eddie og en hun-mammut Ellie, der er vokset op sammen med de to små lømler og derfor tror, at hun også er en pungrotte. Det virker bedre end det lyder!

Love is in the air
Mens alle dyrene vandrer af sted bliver vi sporadisk underholdt af filmhistoriens mest agern-elskende egern, Scrat. En lille fyr, der er villig til at risikere liv, lemmer og tunge for at få fingre i sit agern. Men hvor Scrat i forgængeren optrådte i baggrunden for historien om trekløverets baby-valfart, hænger hans kamikaze-agernjagt ikke sammen med resten af figurerne i denne film. Resultatet er en tynd fortælling afbrudt af noget, der mest af alt minder om en håndfuld sjove kortfilm med Scrat. Når vi derimod får lov at bruge tid sammen med Manny, Sid og Diego og deres tre nye 'venner' er det mere romantiske toner, som instruktør Carlos Saldanha spiller på. Manny har levet i en stærk depression, fordi han er den sidste af sin art, så da han møder Ellie lysner det lidt på humøret – bortset fra at de i begyndelsen ikke kan udstå hinanden. Naturligvis ændrer det sig, især mod slutningen, hvor filmen ligefrem bliver spændende.

Scrat fortsætter sin maniske jagt på sit agern, der har det med at smutte ud af hænderne på ham. Dedikeret vil nogle kalde ham. Fanatisk er måske et bedre udtryk?

Copyright:
Fox film
Reddet på målstregen
Selv om Ice Age 2 ikke kan prale af at have det mest interessante plot, kan den dog trøste sig med at kunne byde på nogle svært charmerende og sympatiske figurer. Hvis muligt anbefaler vi herfra, at filmen ses på originalsproget, da Ray Romano, John Leguizamo og Denis Leary udgør en solid fornøjelse. Også Queen Latifah der lægger stemme til Ellie, er en kærkommen tilføjelse, og skulle Fox-studierne og Blue Sky beslutte at lave en 3’er, vil hun kun pynte på forholdet. Men så ser vi gerne en opfølger, der har mere at byde på end en road-movie med lidt mundhuggeri, et enkelt musical-nummer og en samling små vignetter om agern-afhængighed.
 
DVD-vurdering
Absolut glimrende dvd-udgivelse med 2 dvd'er godt fyldt op med ekstramateriale. Man savner den grundige gennemgang af arbejdet med at lave filmen, men ellers er her stort set alt andet. Vinklen er naturligvis rettet mod børnene, og de vil nok især få glæde af at surfe rundt på udgivelsens ekstramateriale-dvd, hvor indholdet ligger godt blandet.

Desværre ligger filmens engelske lydspor, som især mange voksne sikkert vil foretrække at se filmen med, kun i DTS-format, så betragt det som en opfordring til at få opdateret hjemmebiografen, hvis DTS ikke allerede er udstyret. Den danske version er naturligvis til at se og høre med almindelig Dolby Digital-understøttelse.

Når den danske sprogudgave nu opprioriteres så meget, kan det undre, at ekstramaterialet udelukkende findes på engelsk. Det havde givet mening at investere i en oversættelse dér, mens det er helt ok, at de to kommentarspor, der kan give nysgerrige voksne et indblik i arbejdet med filmen, kun findes i originaludgave.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Bader
1-4-2014 01:53
Back to playing whose that Pokemon :DSo this Pokemon is known for haivng the highest defense and special defense in the game. If you give it a berry, it creates berry juice and if the berry juice is hold on for quite sometime, it will turn into a Rare Candy (which is what Landorus is on. -_-) WHOSE THAT POKEMON?! XD

patrick
15-5-2008 11:40
god film

ERMAC
15-12-2006 11:05
Til alle de negative anmeldere : LUK RØVEN! og tag jeres negative energier med jer ud over møen´s klint...

Filmen er lavet til at man kan slappe fuldstændig af når man ser den.. uden man skal sidder og koncentere sig om hvad fanden der foregår. tag den som den er: afslapning og et billigt grin. fuck plot og alt det andet pis i skriver... det er en fuckin tegnefilm...

/off

LLic
3-12-2006 21:13
Jeg ved ikke hvorfor , men det ødelægger hele filmen at Sid har fået en ny , og ikke ligeså sjov, stemme :s

Micwiz
8-5-2006 15:07
JaJa endnu en animations film i en lang række nye film om dyr wow, jeg er nok bare negativ når det kommer til disse film jeg syntes bare de er kedelige.

Jeg har givet denne Ice age 2 the meltdown 2 fordi, man får mere at se om egernet, som er den rigtige stjerne i filmen sybtes jeg, Ray romano Queen latif som to næsehorn kan ikke få mig til at grine, og ideen om at der garanteret kommer en nr.3,4,5,6,7 gør mig heller ikke mere optimistisk.

2/6

Kan anbefales til folk som godt kan lide animations film fra Disney/pixar og ikke er negativ som mig:)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
A Late Quartet22/4
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad refererer navnet 'Mifune' til i Søren Kragh-Jacobsens Mifunes sidste sang?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ