CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Omen 666

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Dan McDermott

Producere:
John Moore
Glenn Williamson

Fotograf:
Jonathan Sela

Klipper:
Dan Zimmerman

Komponist:
Marco Beltrami

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(35 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
11-08-05:
Genindspilning nr. 666: The Omen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
The Omen 666

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Gyser
Varighed:105 minutter
Instruktør:John Moore
 
Anmeldelsesdato:23-10-2006
Medvirkende:Som:
Liev SchreiberRobert Thorn
Julia StilesKatherine Thorn
Seamus Davey-FitzpatrickDamien
David ThewlisKeith Jennings
Mia FarrowMrs. Baylock
Pete PostlethwaiteFather Brennan
Se komplet creditliste her

Armageddon in absentia
 
De spyes ud af Hollywoods idéforladte maskineri igen og igen, oftere og oftere: Genfortællingerne. Desværre bliver der stadigt længere i mellem de kreative indslag. For hver vidunderlig vanvittig cronenbergsk The Fly-remake findes der mindst ti kynisk kalkulerede remakes a la Psycho, The Texas Chainsaw Massacre og – senest - The Fog. Nogle gange forsøger de for meget, men som oftest forsøger de for lidt. For ofte kopieres originalen scene for scene, kameraindstilling for kameraindstilling uden at medtænke originalens særlige kendetegn og charme. Det giver kuldegysende middelmådige film. Det giver The Omen.


Copyright:
Fox Film
En sær dreng
Lige som i Richard Donners original fra 1974 handler John Moores nye The Omen om diplomaten Robert Thorn (Liev Schreiber), hans hustru Katherine Thorn (Julia Stiles) og - ikke mindst – deres søn Damien (Davey-Fitzpatrick). Eller rettere: Den dreng som en katolsk præst overtaler Robert til at opdrage som sin søn, idet Robert og Katherines biologiske søn døde under fødslen. I starten går det vel: Årene går, Robert stiger i graderne, familien flytter til en villa uden for London. De har det godt. Alt ånder fred og idyl. Lige indtil Damien fylder fem år, og de okkulte hændelser pludselig dukker op og bliver flere og flere: Barnepigen begår selvmord på Damiens fødselsdag, en katolsk præst dukker op med dommedagsprofetier, og overalt, hvor Damien kommer, bryder mennesker og dyr ud i panik. Noget er helt, helt galt.

Genreforvirring
Men hvad er galt? Hvem – eller hvad – er Damien egentligt? Dét spørgsmål får seeren – modsat ægteparret Thorn – meget, meget tidligt svaret på, og filmen udfolder sig derfor snarere som et intenst studie af mennesker, familie og tro end som en thriller. En observation snarere end en indlevelse. Præcis som originalen. Desværre er det dels bibelske, dels pseudobibelske vrøvl om Antikrist og Armageddon, der af Donner blev anvendt analytisk til at se, hvad og hvordan et menneske elsker, frygter og reagerer, her reduceret til et tematisk bagtæppe, en blot potentiel pointe. Den nye The Omen placerer sig et sted i mellem gyser, thriller og drama uden at mestre hverken a, b eller c – og da slet ikke alle tre! En masse (halvdårlig) dialog pakket ind i (halvdårlige) skuespilpræstationer fra Schreiber, Stiles og Farrow (i rollen som dæmonisk barnepige) tilsat nogle billige effekter.


Copyright:
Fox Film
Berøringsangst og inferiør
The Omen er vel nok det mest loyale scene-for-scene-remake nogensinde: Alt lige fra sceneopsætning over kompositionerne til farverne er genbrugt i barnepigens selvmord, Damiens raserianfald i bilen på vej til kirken og mange, mange andre scener. Heldigvis skinner den nye version i det mindste visuelt ift. originalen. Den store, tomme viktorianske villa, de regnvåde gader og den katolsk-gejstlige ikonografi sidder lige i øjet. Den er glat og poleret – men måske også for meget? The Omen virker berøringsangst over for netop den frygt, som den tematiserer. Dét er et problem. Se originalen eller se remaket. De føles næsten ens, og derfor føles remaket inferiørt – og overflødigt.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (15 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Papfis
28-1-2007 10:41
Jeg glædede mig meget til THE OMEN. Jeg har aldrig set de gamle film, og havde derfor ingen forventninger. Jeg synes filmen var gennemført ubehagelig og virkede i hvert fald på mig.

Jeg kan fornemme, at folk der har set de gamle film, ikke skal gøre sig bekendte med den nye. Men jeg er nødt til at fise 4 ud af 6 gange for THE OMEN.

Cill
3-12-2006 20:18
Jeg synes også at de skulle lave nogle bedre effekter.

Jeg synes tilgengæld at de har valgt et godt og uhyggeligt barn XD hehe .

3 stjerner .

Micwiz
18-6-2006 19:16
Ja endnu et remake, det skal de have lov til, jeg hved dog ikke om det bare er mig som ikke syntes den er uhyggelig heller ikke den originale.

Har set dem alle men de er da meget spændende men der er da ingen uhygge i jeg bliver ikke forskrækket eller bange mere draget henmod plottet, filmen i sig selv er da god nok men Julia stiles kunne jeg heller ikke lige finde ud af til min fordel, men nogle syntes hun gør det godt.

Alt i alt syntes jeg den er som den oprindelige bortset den oprindelige var en anelse bedre cast mæssigt, eller er det jo bare at læse scriptet og sætte den op igen på skærmen, ikke særlig originalt men sådan er det jo blevet, det er sjældent jeg går forbi palads uden at se en film som er et remake det er lidt kedeligt, jeg kunne aldrig finde på at spilde penge på at gå ind og se et remake, men blev inviteret denne gang af en af mine venner, som heller ikke brød sig om filmen, han sagde faktisk at vi ligeså godt kunne have sat os hjem til ham hevet The omen boks frem og spare lidt penge.

0/6 kan ikke anmelde den ordentligt fordi den er lavet før men ikke noget jeg ville købe når det kommer frem.


jesper (2)
17-6-2006 21:26
billige effekter, ej man nu styre du dig.... er det fordi du ser alle gyser film på internettet eller hva. og alt det der kritik om the omen er noget pis, jeg har set den i biografen ivært fald og den er super! så styr jer lige næste gang. ved ikke om i lyver med at i har set den i biografen, men the omen er min ønglings film, så mange tak for den kritik -.-!

noll3r.net
17-6-2006 00:21
billige effekter - jo tak!
syntes da præsten får spyddet igennem maven og man ser ham med glas i ansigtet virker han fuldstændigt uvirkelig og ligner ikke sig selv. jeg ved ikke om de har lavet det med en dukke eller ved 3D grafik men jeg syntes ikke at det formår at være overbevisende!

og så er der overdrivelse. hvor tit ser man ikke den med smøgen der tænder en hel masse benzin! hader den effekt . det sker måske 1 ud af 10000 gange hvis det nogensinde sker. jeg er træt af det for det kan ikke lade sig gøre. jeg har været barn og prøvet det der 100'vis af gange. "impossible!"

men da jeg ikke har set 1'eren syntes jeg da 100 % at den er for fed. jeg syntes den er fed på den måde at det ikke bare er en eller anden helt der besejrer verden. jeg prøvede konstant at forudsige filmen undervejs men jeg faldt hele tiden i og blev overrasket. men det har vel også meget med 1'eren at gøre eftersom det er en remake.
nej, jeg er ikke den store filmfanatiker eller elsker! jeg syntes filmen er vildt god og skuespillerne gør også deres til at få den til at virke overbevisende.

kan godt være at jeg lyder meget kritiserende men jeg giver den alligevel 4 * . syntes det er en rigtigt fed film :) !


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke en Pixar/Disney-produktion?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google