CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Caché

Produktionsland:
Frankrig, Østrig, Tyskland, Italien

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Michael Haneke

Producere:
Veit Heiduschka

Fotograf:
Christian Berger

Klipper:
Michael Hudecek
Nadine Muse

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(32 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
19-05-06:
Haneke genindspiller Funny Games
28-12-05:
Box Office uge 51: King Kong tæver Aslan og de andre
 
Anmeldelser:
30-08-18:
Ordets magt
29-03-18:
Happy End
10-05-13:
Amour
14-01-10:
Det hvide bånd
23-09-08:
Funny Games
04-04-08:
Funny Games
18-07-06:
Ulvetider
16-12-02:
Kode ukendt
25-11-02:
Pianisten
 
Artikler:
10-01-06:
Chicago Film Critics - vinderne
20-12-05:
Oscar 2006: San Francisco Film Critics - vinderne
13-12-05:
Oscar 2006: Critics Choice Awards - de nominerede
13-12-05:
Oscar 2006: Los Angeles Film Critics Circle - vinderne
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.78-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Bag kameraet, interview med Michael Haneke
Skjult

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Drama
Varighed:118 minutter
Instruktør:Michael Haneke
 
Anmeldelsesdato:29-10-2006
Medvirkende:Som:
Juliette BinocheAnne Laurent
Daniel AuteuilGeorges Laurent
Maurice BénichouMajid
Annie GirardotLa mère de Georges
Lester MakedonskyPierrot Laurent

Ridser i civilisationen
 
Skjult er som et knivstik, der langsomt borer sig dybere ind i middeloverklassens fobier under den civiliserede overflade. Det kan også gøre ondt at se med, men det er eminent filmhåndværk.


Copyright:
Camera Film
Haneke
På en måde kan den østrigske instruktør Michael Haneke sættes på hold med vores egen Lars von Trier eller svenske Lukas Moodysson. De laver alle film som undersøgelser. Og når kameraet som en slags skalpel til den menneskelige psyke er sat i gang, stopper operationen aldrig halvvejs.
Folk der har set Pianisten (med Isabelle Huppert) eller Funny Games vil vide i hvilken boldgade, der spilles. Det er udfordrende historiefortælling, efter eget udsagn lavet som en bevidst protest mod mainstreamfilmen, men Skjult er måske også en af Hanekes mest tilgængelige film. Med et stramt suspense-greb om tilskueren holdes man nådesløst i spænding i filmens samtlige minutter.

Idyllen brydes
Daniel Auteuil og Juliette Binoche spiller det succesrige par, der befinder sig lunt blandt den franske, intellektuelle elite. Men idyllen brydes en dag de finder en række mystiske videobånd ved deres hoveddør, der afslører at deres hus bliver overvåget. Med båndene følger et antal makabre tegninger og langsomt ledes George ned af fortidens mørkere sideveje. Hvad holder han selv skjult?


Copyright:
Camera Film
Hvor langt vil du se med?
Hanekes film ligner mere virkelighed end film. De kan selv forekomme som små overvågningskameraer sat op de steder, hvor mennesker er allermest grusomme mod hinanden. Ligesom i Ulvetider er også Skjult en tyk understregning af hvor kort, der er ned til ondskaben i mennesker, så snart der ridses i den civiliserede overflade. Hans film viser hvor skrøbelige vi er, men også hvor tilbageholdende og bange for at se det i øjnene. Måske derfor gør hans film det selv. Uden brug af hverken effekter eller larm. For virkeligheden synes oprivende nok i sig selv for Haneke, der til gengæld selv er god til at trække pinen ud over publikum ved at tilbageholde den forløsning, man næsten bedende ville ønske. Som sådan bliver hans film også til en drillende leg mellem afsender og modtager. Hvor langt vil du se med? Det er hård kost for svage sjæle, men også foruroligende spændende, for alle der forlanger mere end det sædvanlige. Man ville nødigt forestille sig en filmverden uden Haneke. For der er instruktører og kunstnere. Og Haneke er begge dele.
 
DVD-vurdering
Udgivelsen er præget af samme enkle stringens som filmen, men ekstramaterialet, der ligger på en dvd for sig selv, fungerer som en glimrende introduktion til Michael Haneke som person. Et interview på en halv times tid giver ham rig lejlighed til at tale om filmen, men han optræder også i den lidt længere dokumentar om arbejdet med filmen, som naturligvis ikke kommer i nærheden af at besvare de uafklarede spørgsmål som filmen efterlader åbne. Det undrer dog, at det er nødvendigt med 2 dvd'er, når ekstramaterialet ikke er mere omfattende.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet og racen på Corey Haims hund i Lost Boys?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google