CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bats

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
1999

Manuskript:
John Logan

Producere:
Bradley Jenkel
Louise Rosner

Fotograf:
George Mooradian

Klipper:
Glenn Garland

Komponist:
Graeme Revell

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic, Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer, Featurette, Videosammenligninger, Fotogallerier, skuespiller/instruktør-kommentarer
Bats

Anmeldt af:Nikolaj Asschenfeldt Vandrup
Genre:Gyser
Varighed:89 minutter
Instruktør:Louis Mourneau
 
Anmeldelsesdato:30-08-2000
Medvirkende:Som:
Carlos JacottDr. Tobe Hodge
Lou Diamond PhillipsSheriff Emmett Kimsey
Dina MeyerDr. Sheila Casper
Bob GuntonDr. Alexander McCabe

One hell of a Bat day.
 
Flagermusen er normalt et fredsommeligt dyr over for mennesker, så da et ungt par pludselig bliver fundet døde og med bidmærker efter rigtig mange af de små flyvende væsener, er en faretruende situation under opsejling. Samtidig vandrer den barske, men charmerende Dr. Sheila Casper rundt inde i en grotte og forsker i flagermus - og i enhver kritisk situation er en ekspert på området altid en fordel, så meget mod sin vilje bliver Sheila og hendes medhjælper Jimmy inddraget i jagten på dræberdyrene.

Universal Bat-Soldier.
Inden længe har det lille ekspertteam afgrænset det område, hvor flagermusene angriber, men problemerne er langt fra løst, for ikke bare er der uhyrligt mange flagermus, men vores 'helte' har ikke lige meget tilovers for hinanden. Især den skurkagtige Dr. McCabe, som modstræbende må indrømme at stå til ansvar for opdrættet af de unaturlige dyr. Som et led i den biologiske krigsførelse har han udviklet de søde små kræ til at være intelligente, jagende rovdyr, der er så godt som usårlige - og pludselig er de forsvundet fra hans varetægt, og begyndt at formere sig i et overvældende tempo. Den dyrevenlige Sheila må erkende faren, og herefter er det 'survival of the fittest'.

Ikke det tekniske vidunder.
Det er langt fra første gang, at nogen eller noget har angrebet mennesker i stor stil på film, og ser man på det tekniske indhold er der mange film, der slår Bats med flere alen. Jurassic Park, The Lost World, Godzilla og Alien-serien byder på helt anderledes spektakulære monstre i en ganske anden vægtklasse. Også de til tider nuttede Gremlins imponerer i langt højere grad end Bats' monstrøse dyr gør. Ligesom i Gremlins er det en enkelt by, der står for skud i Bats, men til gengæld er humoren nedtonet i Bats, og det klæder faktisk filmen.

Penge er ikke alt.
Til gengæld har filmen et energisk drive, og samspillet mellem Lou Diamond Philips og Dina Meyer er herligt at se på, hvor nogle af de store dyre produktioner har haft en tendens til at lægge vægten lidt for meget på den tekniske side - og tilsidesætte historien fra tid til anden. Den fælde falder Bats ikke i, og derfor er den vedvarende underholdende, selvom det er tydeligt, at der ikke har været postet nær så mange penge i denne film som i de store blockbusters. Udover en række engagerede skuespillere, bør også fotografen, George Mooradian, og klipperen, Glenn Garland, fremhæves, fordi de formår, at få ganske lidt til at se ud af ganske meget, især i de mest actionfyldte scener.
 
DVD-vurdering
Rent teknisk er DVD-udgivelsen af Bats en herlig skue. Her får de små, flyvende dræberhunde gode muligheder for at udfolde sig, og sprede gys og gru. Visuelt en fremragende konvertering, hvor distortion og andre ubehageligheder er svære at finde.
De flotte menuer leder desuden frem til andet end den traditionelle featurette og trailer. Her er der storyboardsammenligninger, kommentarer fra skuespillere og instruktør samt 2 gallerier med artwork. Alt i alt en flot DVD.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Danny Boyle-film har ikke enten Ewan McGregor eller Cillian Murphy i hovedrollen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google