CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Hard Candy

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Brian Nelson

Producere:
Michael Caldwell
David Higgins
Richard Hutton
Jody Patton

Fotograf:
Jo Willems

Klipper:
Art Jones

Komponist:
Harry Escott
Molly Nyman

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(69 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
18-08-05:
Sidste navne føjes til X-Men 3
12-09-03:
Phantom-holdet er endeligt samlet
 
Anmeldelser:
18-11-08:
Smart People
08-07-08:
Juno
11-06-08:
30 Days of Night
29-02-08:
Juno
20-06-07:
Little Children
24-10-06:
X-Men 3
21-06-05:
The Phantom of the Opera
23-02-05:
The Alamo
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Hard Candy

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Drama
Varighed:100 minutter
Instruktør:David Slade
 
Anmeldelsesdato:22-01-2007
Medvirkende:Som:
Patrick WilsonJeff Kohlver
Ellen PageHayley Stark
Sandra OhJudy Tokuda
Jennifer HolmesJanelle Rogers
Gilbert JohnNighthawks Clerk

Syndens relative sandhed
 
Forskellige former for pædofile og børnemisbrugere er tilsyneladende overalt for tiden: I medierne, på nettet, i forældres bevidsthed. Og på film. Eksempelvis legede The Woodsman tidligere på året med et kontroversielt sympatiforhold for en løsladt pædofil i et karakterstudie der skulle udlevere synden frem for synderen. David Slades debutfilm Hard Candy går et skridt videre, og slører forholdet mellem en voksen mand og en ung pige, så man aldrig med sikkerhed ved, hvem man skal dømme eller sympatisere med. Hvor langt kan man gå i retfærdighedens navn?


Copyright:
Angel/Scanbox
En ulv i fåreklæder
Jeff (Patrick Wilson) er en fotograf i 30'erne, som i nogle uger har chattet med den 14-årige Hayley (Ellen Page). Hun virker mere tillidsfuld og moden end hendes alder giver udtryk for, og da de to beslutter sig for at mødes, er han ikke afvisende overfor hendes næsten intimiderende flirten. Men udadtil er han den perfekte gentleman, og det er hende, der frivilligt gør sig til genstand for hans semi-erotiske fotografier. Det er også hende, der insisterer på at tage hjem til ham, og hurtigt hiver vodkaflasken ned fra hylden. Men hun er jo også kun et barn, og det er vel hans ansvar som voksen at sige fra overfor hendes tilnærmelser? Det mener Hayley i hvert fald, da hun pludseligt bedøver Jeff og kynisk udspekuleret herefter beskylder ham for at have pædofile tendenser. Til trods for at han erklærer sin uskyld, er hun også overbevist om, at han står bag bortførelsen af en anden lokal pige, for en voksen mand der tager et barn med hjem må da have syge tendenser, eller hvad?

Stilistisk tour de force
At en lokkende lolita narrer en ældre beundrer i et baghold på denne måde lyder måske en kende virkelighedsfjernt, men filmen er inspireret af virkelige hændelser, og da historien først udfolder sig, overleveres den særdeles troværdigt. Kameraet følger intenst og nådesløst levende figurernes indre sjæletilstand, mens deres facader og parader falder på stribe. Hard Candy er fra start til slut en på en gang ualmindelig flot og fængende stilistisk tour de force, der ikke er mindre imponerende af, at hele filmen er optaget på kun 18 dage.


Copyright:
Angel/Scanbox
Graden af vanvid
Hard Candy er dog hovedsageligt bygget op omkring de to karakterer, og fungerer qua det for tilskueren ambivalente sympatiforhold overfor dem begge. Den fortællingsmæssige genistreg er, at man aldrig ved hvem der er offeret, og hvem der er bødlen. Er der overhovedet en helt og en skurk, eller er Jeff og Hayley blot begge eksempler på forskellig grader af vanvid? Skal man sympatisere med den umiddelbart forskruede teenager eller den eventuelt pædofile fotograf? Er det overhovedet muligt at sympatisere med nogen? Enhver sandhed synes konstant relativ, og på den måde holdes spændingen oppe fra første scene, selvom handlingen udspiller sig på få locations, og ikke har nogen biljagter eller anden form for udpræget eksplicit action.

Klaustrofobiske pragtpræstationer
Det er kun Jeff og Hayleys i starten velfungerende, senere fatale forhold, der bærer hver en scene, men via to fremragende hovedrolleindehavere fungerer denne klaustrofobiske dramaturgiske indsnævring, og specielt den purunge Ellen Page leverer en spektakulær og decideret uforglemmelig præstation. Hard Candy kombinerer Farligt Begærs dystre konsekvenser af forførelsens kunst og Miserys ubarmhjertige jerngreb om karakterernes indbyrdes relationer. Resultatet er en modig og skalpel-skarp psykologisk thriller, der ikke er bange for at skære præcist eller dybt i sindet. En fremragende oplevelse.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (316 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
http://www.benchmarksecurity.co.uk/cline.html
2-12-2013 02:47
Strickland is actually as ineffective as Kasich is promising. In place of spending the final two yrs resolving the $8 billion projected deficit, he permitted the point out to stay off a federal governing administration bailout and onetime income sources whereas leaving the funds woes for the upcoming term along with the upcoming common assembly.
http://www.benchmarksecurity.co.uk/cline.html http://www.benchmarksecurity.co.uk/cline.html

http://www.routetoyourroots.co.uk/links.html
1-12-2013 23:41
That prompted Skreptak to punch him a few days while in the deal with, caving in a single side and producing absolutely serious accidents. Jenson experienced several facial fractures that mandatory reconstructive surgery treatment in addition to a metal plate. He had eyesight troubles that took months to heal.
http://www.routetoyourroots.co.uk/links.html http://www.routetoyourroots.co.uk/links.html

http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html
1-12-2013 23:02
Many situations doctors isolate them selves. They're quite excellent at what they do, but its just one bit of the puzzle. However, if you're underneath the identical roof with numerous specialties of doctors, you can actually offer more effective on the whole treatment.
http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html http://www.g-classcentre.co.uk/backgrount.html

http://www.siddallandhilton.com/classis.html
1-12-2013 20:28
The order also prevented him from throwing stones as well as other objects at residence or customers and prohibited him from shouting or making use of threatening behaviour in direction of everyday people in the street.
http://www.siddallandhilton.com/classis.html http://www.siddallandhilton.com/classis.html

http://www.benchmarksecurity.co.uk/server.html
1-12-2013 18:01
It wasn't as productive second time all over and he left for budgetary purposes. A brief spell at Notts County adopted, but a operate of nine consecutive defeats spelled the tip of his time there right after just over a calendar year in cost. For me, I might cost Paul as an outsider with the profession regardless of the continuing speculation but we are going to see.
http://www.benchmarksecurity.co.uk/server.html http://www.benchmarksecurity.co.uk/server.html


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Amazing Spider-Man 217/4
Det store stilehæfte - Krigsdagbogen16/4
Når vinden rejser sig16/4
Fjerkongens rige10/4
Divergent10/4
Mig ejer ingen10/4
Non-Stop10/4
Rio 210/4
Yves Saint Laurent3/4
Guld3/4
Flere bio-anmeldelser
 
Prisoners15/4
Frost14/4
Insidious 211/4
Hobbitten: Dragen Smaugs Ødemark9/4
Carrie8/4
The Weight of Elephants7/4
Ender's Game4/4
Tarok1/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Instruktøren Ridley Scott har i nyere tid instrueret både Gladiator, Hannibal og G. I. Jane, men hvilken af disse film har han også instrueret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2014 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sà°¥ Google
シャネル バッグ シャネル バッグ