CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Huo Yuan Jia

Produktionsland:
Hong Kong, USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Chris Chow

Producere:
William Kong

Fotograf:
Hang-Sang Poon

Klipper:
Virginia Katz
Richard Learoyd

Komponist:
Shigeru Umebayashi

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(47 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
08-12-05:
Ikke flere kampsportsfilm til Jet Li
22-02-05:
Jet Li er klar til optagelse
29-12-04:
Jet Li fundet i god behold efter jordskælvet
11-11-04:
Jet Li som åndelig - og hårdtslående - leder
 
Anmeldelser:
07-01-11:
The Expendables
25-11-03:
Hero
24-04-02:
Kiss of the Dragon
10-01-01:
Jet Li's The Enforcer
16-10-00:
Black Mask
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Fearless

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action
Varighed:99 minutter
Instruktør:Ronny Yu
 
Anmeldelsesdato:15-02-2007
Medvirkende:Som:
Jet LiHuo Yuan Jia/Fok Yuen Gaap
Shido NakamuraAnno Tanaka
Betty SunMoon
Yong DongNong Jinsun
Nathan JonesHercules O'Brien
Masato HaradaMita

At blive mennesket i helten
 
Total stilhed. Ro, indblik, overblik, positur og den afgørende, den altafgørende balance. Og så! Pludselig! På få splitsekunder ryger næven frem, benene sætter af og modstanderen er nede. Det er uhyre simpelt, det er set før, men alligevel føles det frisk og nyt. Fearless er en asiatisk martial arts-film med interessante træk fra den vestlige filmkultur, og så er det først og fremmest en tour de force i intens, medrivende actionkoreografi. Den kinesiske filmstjerne Jet Li har i forbindelse med den Ronny Yu-instruerede film udtalt, at det, efter mere end et dusin af slagsen, er hans sidste kampsportsfilm. Det er forhåbentligt en tom trussel, for han og genren har aldrig været bedre. Fearless er årets actionfilm.


Copyright:
Nordisk film
Selvkærlighed eller næstekærlighed?
Den autentiske fortælling om det tidlige 20. århundredes mest berømte og berygtede asiatiske martial arts-udøver begynder præcist, som den slags bør – og kun kan – begynde. Huo Yuanjia (Jet Li) er en ung, ambitiøs knægt, der hellere vil træne sine muskler end sin hjerne, og som drømmer om at blive sin hjembys mesterkæmper. Ligesom sin far. Bare bedre. Han får sin bedste ven til at klare lektierne, ser de lidt ældre kæmpere træne og træner selv i smug dag ind og dag ud. Nogle år senere – efter han selv er blevet far og hans egen far er gået bort – begynder Huo at gøre sig bemærket inden for kampsporten, og snart er han selv mester for nogle lærlinge. Jo højere han stiger i graderne, jo større bliver problemerne i forholdet til familie, venner og omverden dog, og pludselig begynder uheldene at regne ned én efter én. Huo er nødt til at tage sit liv op til revision. Hvor vigtigt er sejr og prestige egentligt? Er den personlige triumf større end den kollektive? Og ikke mindst: Hvordan bør man egentligt leve sit liv?

Fortabelse, renselse og en vedkommende fortælling
Fearless bliver aldrig for optaget eller for fordybet i spørgsmålene til at tabe fokus, men gør alligevel en dyd ud af at besvare dem, og dét er vigtigt. Det er vigtigt, at det menneskelige drama ikke blot er en påklistret lykønskningsfloskel, men noget sandfærdigt – at Huo Yuanjia må i gennem synden og syndsforladelsen, fortabelsen og renselsen for at gøre ham til det stærke identifikationspunkt, som han bliver. Hvor langt bør og vil man gå for at hævne en ærekrænkelse af sin ven, drabet på sin datter, overgrebene på sit land? Hvornår skal man gå sin vej – og hvornår skal man stå fast? Ronny Yu er ikke bange for at tackle det hele, og med en overraskende sårbar Jet Li og hans splintrede, skrabede ansigt samt en række stærke, gode birolleskuespillere i front bliver det i dén grad vedkommende. Dét er et særsyn inden for martial arts-film.


Copyright:
Nordisk film
Med action til eftertanke
Mindre overraskende, mere forventet er det, at de barske slagsmål, de rå én-mod-én-dueller er en sand nydelse. Nej, det er ikke dækkende: De er en sanselig, synæstetisk tour de force. Den nøgne næves rejse gennem den tomme luft, ti lynklip til at vise et cirkelspark, et kvælertag eller et kraftspring, den uforglemmelige lyd af en knogle der brækker. Næsten som at være der selv – som at føle det på sin egen krop. Jet Li er skiftevis selvkærlig ondsindet og næstekærlig omsorgsfuld, og det er interessant at se, hvordan ens forhold til ham og til hans modstandere ændres i takt med at historien skrider frem. Hvis man da når at reflektere så meget over det, når slagene og sparkene falder igen og igen, indtil man til sidst selv i biografens mørke bliver forpustet. Reflekter over den eller ej, vær aggressiv indlevende eller passivt forundret. Fearless fungerer på begge led. En både engagerende dannelseshistorie og den mest rendyrkede operette-action siden Bruce Lee-tiden.
 
DVD-vurdering
Kun et par trailers.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Nicolai R.
8-8-2007 21:16
Jeg har lige set filmen og er forbløffet over at de slås hele tiden! Det er jo gallimathias!!!! Jeg troede kinesermanden var pilotninja og kunne ramme et fly; og noget med hans kost - i ved - spiser bestemte blade og går grasat! Den slags er fedt, men denne film er ligesom grød, hvor "Egon Olsen" er bacon... Og SINDSSYG mærkelig accent...

imperialisten
18-10-2006 09:29
WOW, jeg er solgt. Flot flot fotograferet, smuk film en af de bedste martial arts film jeg har set og så go eftertænksom historie.
Alle tiders film, må eje den!

Johnny Pepperoni
9-10-2006 21:38
"den mest rendyrkede operette-action siden Bruce Lee-tiden." Denne sætning har jeg lidt svært ved at sluge, for hvis man tager Jet Lis egne Once Upon A Time In China film med, er de ligeså rendyrkede operette-action film, faktisk i højere en grad end Bruce Lees film. Ellers er jeg helt enig, fed film... dejligt at se Jet Li vende tilbage til Hong Kong hvor han hører hjemme, og så er det meget nemmere at glemme hans uheldige Hollywood film.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
I Syrien21/6
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Flere bio-anmeldelser
 
De originale21/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Julia Roberts’ bøsseven i My Best Friend's Wedding?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google