CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Slither

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
James Gunn

Producere:
Paul Brooks
Eric Newman

Fotograf:
Gregory Middleton

Klipper:
John Axelrad

Komponist:
Tyler Bates

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
24-04-06:
Serenity
03-11-04:
Dawn of the Dead
06-08-01:
The Replicant
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.77:1

Lyd:
DTS Dolby Digital 5.1.

Ekstra materiale:
Featuretter, slettede scener, trailer og tv-spots
Slither

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Komedie, Gyser
Varighed:91 minutter
Instruktør:James Gunn
 
Anmeldelsesdato:05-03-2007
Medvirkende:Som:
Nathan FillionBill Pardy
Elizabeth BanksStarla Grant
Gregg HenryJack MacReady
Michael RookerGrant Grant
Tania SaulnierKylie Strutemyer
Don ThompsonWally

'Tis but a scratch!
 
En smuk blondine på vej ned af nogle trapper, væg-til-væg nostalgibilleder af hende og – endelig – Air Supply-musik for fuld drøn. "Girl, you're every woman in the world...", crooner en flødebollestemme. Endnu en datescene fra en kærlighedsfilm? Nej, for neden for venter hverken prinsen på den hvide hest eller ham den rå rod, der egentligt er god på bunden. Der venter en ordentlig morderisk motherfucker! Et stort, slattent monster på størrelse med (alle) Livet Er Fedt-deltagerne og med fangarme så store som selveste Doc Ocks! Altfortærende og overalt. En led krabat.

De er iblandt os!
Forud er gået den klassiske fremmede, uforklarlige infektion kendt fra bl.a. The Thing. Først slår byens beboere de åbne kødsår og de sære buler hos lede, onde Grant Grant (altid slibrige Michael Rooker) hen, men da han forsvinder ud i skoven – og de kort efter ser ham slagte og fortære en ko! – forstår de, at den er helt gal. Men selvfølgelig for sent. Grant Grant er væk, monsteret har taget over. Én efter én inficeres byens borgere af små, slimede orme og bliver altædende zombier, og til sidst er kun politimanden Bill (Nathan Fillion), Grants kone Starla (Elizabeth Banks) og den unge pige Kylie (Tania Saulnier) tilbage. De – og kun de – må forsøge at gøre det umulige: At stoppe det lede monster!

One-liners og gross-out
I dén grad kitsch og klichérigt. Forræderisk leje for den alt for selvhøjtidelige thriller, men frugtbart for den selvironiske. Slither tilhører heldigvis sidstnævnte. Den unge debutinstruktør James Gunn kender sin Fluen og er mere end velbevandret i sin Evil Dead. Resultatet er en befriende kæk omgang one-liners, skrigeri, skyderi og klam gore. Hjemme hos den uforvarende pige Brenda river Grant Grant sin skjorte op og lader de slibrige fangarme bore sig i gennem pigen. Inficerede zombier genopstår og begynder at gnaske løs på og spy syre efter Starla, Bill og dennes vicesheriffer. Unge Kylie overfaldes i badekaret af en sværm af små, slibrige orme.

Make-up og proteser
Og det er endda kun begyndelsen. Det bliver kun værre. Helt efter horrorfilmens drejebog. Slim, blod, sår og afrevne kropsdele blandes af instruktøren, som palettens farver blandes af maleren. Et kanvas ud i det makabre – det uimodståeligt makabre. Ikke mindst fordi god gammeldags make-up og proteser fylder mere end computereffekter; og ikke mindst fordi Firefly-stjernen Nathan Fillion er perfekt som lige dele midwest-sløv og tøvende helt. En klassisk b-horror-film. For alle der ikke bliver søsyge af for meget slim.
 
DVD-vurdering
En lille håndfuld indslag af 5-10 minutters varighed berører bl.a. visuelle effekter, forplumrede optagelser og slettede scener. Ganske ok, ganske hyggeligt. Desværre er den rå, gakkede og selvironiske bag om kameraet-feature kun en teaser på to minutter, og det er en skam, når man ser, hvordan især hovedrolleindehaver Nathan Fillion og nørdinstruktør James Gunn hygger sig. Nej, hvor havde et kommentarspor med de to herrer været underholdende!

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Johnny Pepperoni
5-3-2007 10:53
Fed film, der er faktisk ikke meget mere at sige til det. 4/6


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Vi ses deroppe14/6
Stor som en sol14/6
Den skyldige14/6
Sommeren 19937/6
Junglebanden7/6
Jurassic World: Fallen Kingdom7/6
Fædre og sønner6/6
Isle of Dogs31/5
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken Hongkong-skuespiller er bl.a. kendt for sine spektakulære, mislykkede stunts, der ofte vises efter filmens slutning ved siden af rulleteksterne?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google