CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Stranger Than Paradise

Produktionsland:
USA, Tyskland

Produktionsår:
1984

Manuskript:
Jim Jarmusch

Producere:
Sara Driver

Fotograf:
Tom DiCillo

Klipper:
Jim Jarmusch
Melody London

Komponist:
John Lurie

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Criterion Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(13 stemmer)

L�s ogs�...
Anmeldelser:
03-04-07:
Night on Earth
03-04-07:
Permanent Vacation
03-04-07:
Dead Man
03-04-07:
Down by Law
03-04-07:
Mystery Train
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Stranger Than Paradise

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Komedie, Drama
Varighed:85 minutter
Instruktør:Jim Jarmusch
 
Anmeldelsesdato:03-04-2007
Medvirkende:Som:
John LurieWillie
Eszter BalintEva
Richard EdsonEddie
Cecillia StarkAunt Lotte
Danny RosenBilly
Tom DiCillothe airline agent

Små og store sandheder i sort/hvid
 
Ét billede står klart tilbage. Altså, flere enkeltbilleder er mindeværdige, men specielt ét er ætset ind på den indre retina: Willie (John Lurie) og Eva (Eszter Balint), der sidder stille, nærmest forstenede opslugt og oplyst af tv’ets neonskær. På én og samme tid tæt klemt sammen fysisk i den lille, klamme stue og på det mentale samværsplan helt fremmede for hinanden.

De – småhustleren fra New York og hans kusine, på pludselig visit fra Ungarn – er på vej, men ikke på vej noget sted hen. De ender med at tage en rejse med vennen Eddie (Richard Edson) på slæb; ironisk nok til et solrigt Florida i skærende kontrast med deres sorte skjorter og dystre sind. De kigger ud i luften, trætte og deprimerede, men engang i mellem, en sjælden gang eller to, smiler de også.

Inden det rigtigt er begyndt, er det slut. Rejsen fører ingen steder, kommunikation strander i misforståelser og banaliteter om hestevæddeløb og færdigretter. Dét er selvfølgelig pointen. Nogle gange lidt for sløvt fortalt, nogle gange med lidt for meget vægt på de dvælende sort/hvide-billeder. Små anker mod en endnu mindre, en endnu smallere film, der, stik imod tone og stil, stik imod de jazzkøligt blå personer, formår at bide sig fast. Stranger Than Paradise? Bestemt.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (144 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
Dudley
25-11-2015 19:25
I was made redundant two months ago http://www.irondalecafe.com/history/ cheap actos And it offers lessons about what Americans might expect,both in costs and reduced services, if a stalemate betweenRepublicans in Congress and Democratic President Barack Obamaleads to a shutdown on Tuesday.

Payton
25-11-2015 19:24
I'll call back later http://www.acrissul.com.br/noticias fluticasone nasal Illustrating how fierce competition is, ShijiazhuangZhengding International Airport, less than 300 km (190 miles)from Beijing, will reimburse the cost of people's travel to theairport from eight cities, including the capital, in order toattract passengers following a 4 billion-yuan ($645 million)expansion.

Stanley
25-11-2015 19:24
A First Class stamp http://www.acrissul.com.br/noticias fluticasone salmeterol â??We look at history as a good teacher, not something to emulate, obviously, but in this case something to learn from and avoid,â? Bartlett said in an interview. â??My opinion, I guess, is that I have not heard a strong groundswell of support for changing the name and to what? What are we going to call it next?â?

Steep777
25-11-2015 19:24
Where did you go to university? http://www.pharafina.com/innovation albendazole purchase "If you have a big assignment for work that involves following the rules and not taking any chances -- accounting, for example -- then having a clean or tidy environment would be really conducive to reaching that goal," she said.

Dwight
25-11-2015 19:24
A company car http://www.pharafina.com/innovation cost albendazole "It's alright for the people who will have ministerial Mercedes turning up outside their flats in a few weeks but there are plenty like Hannelore Kraft who would say four years of us carrying the can for Merkel-ish politics will push us below 20 per cent," said Dennis McShane, the former Labour MP who knows Ms Kraft. "She has seen the damage a grand coalition can do and has to be very critical and hostile now in case the worst happens."


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Model11/2
Zootropolis11/2
Deadpool11/2
Antboy 311/2
Zoolander 211/2
Single i New York11/2
Brooklyn11/2
Trumbo11/2
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvorfor var der store protester, da Elia Kazan vandt en æres-Oscar i 1999?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google