CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Happy Feet

Produktionsland:
USA, Australien

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Warren Coleman, John Collee, George Miller, Judy Morris

Producere:
Bill Miller
George Miller
Doug Mitchell

Fotograf:


Klipper:


Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Warner Home Video

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(73 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Anmeldelser:
30-03-12:
Happy Feet 2
20-05-08:
Det gyldne kompas
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Happy Feet

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie, Musical
Varighed:104 minutter
Instruktør:George Miller
 
Anmeldelsesdato:17-04-2007
Medvirkende:Som:
Elijah Woodori.stemme, Mumble
Brittany Murphyori.stemme, Gloria
Hugh Jackmanori.stemme, Memphis
Nicole Kidmanori.stemme, Norma Jean
Robin Williamsori.stemme, Ramone
Laus HæybyeMumle, dk. stemme
Se komplet creditliste her

Pingeling ding dong
 
De har marcheret tværs over indlandsisen i en rørende dokumentar og med en uimodståelig gangsterattitude spredt latterkramper fra de afrikanske kyster. Men selvom pingviner, i hvert fald i filmens underfundige verden, lever et ret fantastisk liv for tiden, har vi aldrig set dem stepdanse i tusindtal, mens de fortolker alt fra Stevie Wonders ”I Wish” til Queens ”Somebody to Love”. Hvis man med Pingvinmarchen og Madagascar tror, man har set alt, hvad pingviner har at tilbyde, får Happy Feet én på andre tanker. En computeranimeret musical med pingviner i hovedrollen kan lyde en kende for skørt, men manden bag projektet er George Miller, som efter gennembruddet med Mad Max gjorde det umulige og lavede en af 90ernes bedste film ud af en historie om den talende gris Babe.


Copyright:
Sandrew Metronome
Dans fra hjertet
Kejserpingvinerne på Antarktis er så romantiske sjæle, at de finder deres mage ved at lytte til hinandens såkaldte hjertesang. Men til stor fortrydelse for hans velsyngende forældre ejer den lille vildbasse Mumle ikke en tone i livet. I stedet vil han hellere steppe med sine uregerlige fødder, også selvom det i stedet for at charmere den dejlige Gloria får ham udstødt fra flokken. Blandt de majestætiske pingviner er der ikke plads til særlinge i den daglige kamp for at finde føde. På sin ensomme færd ud i verden møder Mumle dog nogle mere frisindede venner, og med hjælp fra dem indser han, at det til tider kan være livsnødvendigt at være noget for sig selv.

Friskt pust fra Sydpolen
Efter et år med forbløffende mange visionsløse animationsfilm er Happy Feet først og fremmest et friskt og tiltrængt originalt pust i den overbegroede jungle af gennemsnitlige familiefilm. Det lykkes fra start George Miller at få publikum til at forelske sig i konceptet om syngende og dansende pingviner, og den på overfladen gennemskuelige dannelseshistorie viser sig at rumme overraskende dybde. Ydermere er animationen forrygende flot og tempofuld, og når Mumle eksempelvis jages af en sulten søko, får man lyst til at se den smukke sekvens igen bagefter i langsom gengivelse for at nyde de mange detaljer.


Copyright:
Sandrew Metronome
Spildt potentiale
Det lykkes dog til trods for dette ikke Happy Feet at komme helt ud over rampen, og man forlader biografen med en følelse af, at man har set en film, der kunne have været helt oppe i Find Nemo-klassen, men ikke til fulde udnytter sit potentiale. Der er så mange tillokkende ideer i projektet, at det eksempelvis er overraskende, hvor få decideret sjove øjeblikke filmen kan tilbyde. Den sprælske latino-pingvin Ramon (skønt stemmelagt af Preben Kristensen/Robin Williams) er eksempelvis en helt og aldeles uimodståelig skikkelse, men han har for få morsomme optrin at folde sig ud i og for lidt funktion i historien, som i det hele taget har problemer med at få integreret og engageret alle sine karakterer.

Manglende magi
Alligevel er Happy Feet årets mest originale familiefilm og ualmindeligt svær ikke at holde af, og foruden skønne sange og mindeværdige danseoptrin indeholder den nogle nydelige, implicitte økologiske moraler. Men lige så meget som man kan mærke, at George Miller og co. har lagt hjerte og sjæl i det særegne projekt, er det tydeligt, at den bagvedliggende ide for filmen måske har været dem en kende for ambitiøs. Happy Feet kan anbefales for dens nytænkende vovemod og smittende glæde, men manglen på morskab, sammenhæng og den simple, universelle magi – som Miller tidligere har mestret - trækker ned i helhedsvurderingen.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet er ikke anmeldt, da vi ikke har modtaget en kopi af udgivelsen fra distributøren.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (11 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Smukke Keego
17-8-2007 20:59
Århhhhh....!
To good to be true....!!!!!!!
<'3333 4-EVER

Søren Langelund
17-8-2007 13:34
Søleopard eller søko: Nej, jeg må indrømme jeg ikke kan huske den detalje længere. det er noget tid siden jeg har set den :-).. men jeg mindes da det var en søko.. ellers havde jeg ikke skrevet det, selvom jeg sagtens kan have taget fejl...

Pictura
24-4-2007 23:33
"Ydermere er animationen forrygende flot og tempofuld, og når Mumle eksempelvis jages af en sulten søko, får man lyst til at se den smukke sekvens igen bagefter i langsom gengivelse for at nyde de mange detaljer."

Hvad Søren, ved manden ikke, at det er en dødsensfarlig søleopard, der jagter Mumle??

Chris
25-1-2007 22:22
Bedste animerede film længe...

Arbejder i en biograf og har i lang tid set det ene barn efter det andet komme dansene ud af biografen på steppende fødder... det er rigtig sødt når der står en 6-9 årig og stepper mens de venter på at deres mor (eller hvem de nu har med) bliver færdig på toilettet eller lign.

Cille
12-1-2007 23:43
hihi XD den er da for fed, den film :p jeg vil dog sige, det ikke er nogen film for de yngste børn som sådan.. den havde et par elementer i, som jeg ikke synes er noget, som små børn skal sidde og se på, men det kan godt være det bare er mig, der er ved at blive gammel, eller whatever :S men jeg elsker den film ^_____^


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mit Grønland24/5
Skjold & Isabel24/5
C'est la vie!24/5
Solo: A Star Wars Story23/5
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Flere bio-anmeldelser
 
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor kommer Björk fra, som spillede hovedrollen i Lars von Triers Dancer in the Dark fra 2000?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google