CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Klik på en region for at læse anmeldelser, nyheder m.v.
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Eragon

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Peter Buchman, Lawrence Konner, Mark Rosenthal

Producere:
John Davis
Wyck Godfrey

Fotograf:
Hugh Johnson

Klipper:


Komponist:
Patrick Doyle

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(102 stemmer)

L�s ogs�...
Anmeldelser:
16-12-10:
Tron Legacy
17-10-05:
Kingdom of Heaven
26-10-04:
Troja
06-02-02:
Dungeons & Dragons
16-08-00:
Jeanne D'Arc
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, dusinvis af featuretter, interview, animation guide, storyboard og meget andet
Eragon

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Sci-Fi
Varighed:100 minutter
Instruktør:Stefen Fangmeier
 
Anmeldelsesdato:23-04-2007
Medvirkende:Som:
Edward SpeleersEragon
Jeremy IronsBrom
Djimon HounsouAjihad
John MalkovichKing Galbatorix
Sienna GuilloryArya
Robert CarlyleDurza
Se komplet creditliste her

Ængstelig teenager på spring, drage i skjul
 
Sidste år var det Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet. I år er det Eragon. Det er ikke nemt, at være udset til at udfylde det gabende store fantasy-tomrum efter de tre Ringenes Herre-film. De episke, eksalterede Tolkien-film indvarslede jule-blockbusteren som begivenhed, som event, og barren er dermed sat højt. Meget, meget højt. Der forventes en både personlig og universel historie, både dyre CGI-effekter og store, åbne panorama-landskaber. Den moderne jule-blockbuster skal have det hele. Det har Eragon ikke – men den har til gengæld sjæl, mandsmod og hjertet på helt rette sted.


Copyright:
Fox Film
Et mildere eventyr
Det er nærliggende at kalde Eragon for en mere mild, tilgængelig og børnevenlig udgave af Ringenes Herre. Ikke blot fordi Christopher Paolini kun var 15 år, da han i 1998 begyndte at skrive bogen, men også fordi den unge italiener helt åbenbart har skelet til Tolkiens hovedværk.
Det er den eksakt samme grundskabelon: Den unge dreng Eragon (Edward Speleers) opdager et drageæg, der kort tid derefter udklækkes og bliver til den store, stolte drage Saphira (stemme af Rachel Weisz). Vejledt af den aldrende kriger Brom (Jeremy Irons) indser Eragon, at han er udvalgt som drageridder, at han er dén udvalgte, der skal genoprette lov, orden og fred i det krigshærgede land terroriseret af den onde, demagogiske konge Galbatorix (John Malkovich).
Eragon må i følgeskab med Brom, elverkvinden Arya (Sienna Guillory), den mystiske omvandrende Murtagh (Garrett Hedlund) og – ikke mindst – Saphira nå Varden-rebellerne, før de ondes hærfører Durza (Robert Carlyle). Det bliver et kapløb med tiden med nye farer og ny selvindsigt om hvert et hjørne. "One false move, one reckless decision...", som Brom siger, "and all is lost!"

Sløv start, stærk slutning
Altså. Ganske velkendt, ganske veludført: Ung bondedreng opdager, at han er den udvalgte frelser, lærer gennem modgang sit indre jeg at kende, slår følge med en håndfuld hjælpere og begiver sig ud på en rejse for at fri verden fra det onde. Det er Ringenes Herre – men uden helt så meget mørke og blod og uden en helt så ond inkarnation af ondskaben (Malkovich optræder sammenlagt i to minutter som Galbatorix – det ondes personificering er i højere grad troldmanden Durza). De første 20-30 minutters introduktion til bondedrengen Eragon, landsbyrebellen Brom og de onde i det fjerne, tronende øverst på deres tårn af lava, ild og aske, er både klichétung og almindelig tung, men derefter tager det fart. Eragon opdager, at han kan fremmane og manipulere med bl.a. ild og vind, den unge dreng og den prægtige drages forhold udvikler sig til et troværdigt venskab og Brom udfolder sig som en perfekt mentorfigur. Der er monstre, magi og majestætiske flyveture gennem det store landskab, og flere steder glemmer man helt, at det egentligt blot er Ringenes Herre tilladt for de mindre og de sarte.


Copyright:
Fox Film
Opbyggelig popcornaction uden storhedsvanvid
Desværre er det ikke alle steder – og det er ikke overraskende Fangmeiers debutfilm, der lider mest i sammenligningen med Jacksons mesterværk. Eragon indeholder en håndfuld pinlige scener, der enten er for klichehæmmede, f.eks. Eragons sentimentale strygermusik-tilsatte farvel til sin fætter, eller slet og ret ligegyldige, f.eks. en kort clairvoyance-sekvens (i øvrigt med den unge sangerinde Joss Stone som spåkone!) Disse er dog klart i undertal og formår ikke at pille ved helhedsindtrykket af et modigt, menneskeligt eventyr, der sjældent bliver mere svulstigt, end det kan bære. Den debuterende Edward Speleers er troværdig i rollen som Eragon, der vokser og vokser med sin svære skæbne, mens både Irons og – ikke mindst – Carlyle flot udfylder den tomme celluloid omkring ham. Eragon er en film om identitet, mod og venskab og er lige dele seværdig som opbyggelig familiefilm og som popcornaction. Så længe man ikke forventer en nyklassiker.
 
DVD-vurdering
Flot dobbelt dvd-udgivelse, hvor man fornemmer seriøsiteten i arbejdet med filmen. Der er kommentarspor med instruktøren og en række slettede scener på skiven med selve filmen, og på den ekstra dvd vælger det frem med featuretter af alle afskygninger, der forbereder tilskueren på historien i hele trilogien og naturligvis går dybt ned i arbejdet med projektet. Mere end rigeligt for alle med en stor interesse for Eragon-universet.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indl�g:

Seneste kommentarer: (161 i alt - L�s alle)
 
ForfatterIndl�g
http://www.siddallandhilton.com/classis.html
1-12-2013 20:23
Plaintiff's law firm Raymond Ingalsbe of Palm Seashore Yard said he has submitted an enchantment of McCoun's selection at the same time as in a very related condition courtroom litigation that also was dismissed.Choose warns of civil war if Obama re
http://www.siddallandhilton.com/classis.html http://www.siddallandhilton.com/classis.html

http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html
1-12-2013 18:36
Managements which usually do not command, but only keep track of, require the have confidence in of staff, especially when team are geographically dispersed and there is very little facetoface speak to.
http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html http://www.sunderlandsurfacing.co.uk/jayout.html

http://www.lycfoundation.org/links.html
1-12-2013 08:26
The money costs for Armstrong and Bruyneel may just be significant. The federal government stated it might look for triple damages assessed through the jury.
http://www.lycfoundation.org/links.html http://www.lycfoundation.org/links.html

http://www.desireevaughn.com/images/Hidden.asp
1-12-2013 05:58
This was especially a good time and a bit frightening. Even though my uniform is what it will be, this case was really difficult for me. I am so glad I did it while happy to become aspect of the celebration, Jennings says on Facebook.Kerrville Everyday Occasions
http://www.desireevaughn.com/images/Hidden.asp http://www.desireevaughn.com/images/Hidden.asp

http://www.thedeskden.co.uk/BopControl/control_events_deleta.asp
1-12-2013 04:44
Cozumel was to always be only a rapid blip within the timetable, sandwiched in between the cruise's primary function: a pair of personal concert events by Rock.
http://www.thedeskden.co.uk/BopControl/control_events_deleta.asp http://www.thedeskden.co.uk/BopControl/control_events_deleta.asp


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Model11/2
Zootropolis11/2
Deadpool11/2
Antboy 311/2
Zoolander 211/2
Single i New York11/2
Brooklyn11/2
Trumbo11/2
Fifty Shades of Black4/2
Den danske pige4/2
Flere bio-anmeldelser
 
The Gift8/2
Tavshedens labyrint5/2
Trainwreck2/2
Den franske forbindelse1/2
Maze Runner: Infernoet29/1
No Escape25/1
Phoenix22/1
Hitman: Agent 4719/1
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke baseret på en tegneserie?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2016 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sథ Google