CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Vozvrashcheniye

Produktionsland:
Rusland

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Vladimir Moiseyenko, Aleksandr Novototsky

Producere:
Dmitri Lesnevsky

Fotograf:
Mikhail Krichman

Klipper:
Vladimir Mogilevsky

Komponist:
Andrei Dergachyov

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(71 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
21-01-05:
Bodil-nomineringerne 2005
06-01-05:
Tre titler dyster om årets svenske Guldbagger
31-12-04:
CinemaZone.dk kårer Årets film 2004
17-09-04:
BUSTER 04: Og vinderne er...
08-12-03:
EFA-fest for Goodbye, Lenin! og von Trier
08-09-03:
Guldløve og debutantpris til russer i Venedig
 
Anmeldelser:
04-01-18:
Loveless
09-06-15:
Leviathan
19-01-07:
Mesteren (Mistrz)
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
The Return

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama
Varighed:106 minutter
Instruktør:Andrei Zvyagintsev
 
Anmeldelsesdato:20-04-2007
Medvirkende:Som:
Vladimir GarinAndrey
Ivan DobronravovIvan
Konstantin LavronenkoFar
Natalya VdovinaMor

Opgør
 
To brødre er blevet små mænd mod deres vilje. De er stadig kun 12 og 15 år gamle, men siden deres far forsvandt kort efter den sidstes fødsel har de været overladt til at repræsentere den maskuline side i deres lille familie. Således er det et fatalt knæk for den yngste, at han ikke tør springe ud fra tårnet ved søen som de andre drenge og må bukke grædende sammen, til han bliver hentet af sin mor. Og således er det et knæk for den ældste at have så stort et skvat af en lillebror, der ikke kan måle sig med flokken.
12 år for sent til at tage over og komme med sit bud på rigtigt og forkert, kommer faderen pludselig hjem dagen efter.

"Skuespillet er skarpt og præcist til det sublime, og Zvyagintsev lader nuancerne mellem dem træde stærkt frem i en fin vekselvirkning mellem intime ansigtsbilleder og store maleriske totaler".
Copyright:
Marco Film
Tidløs tragedie
Der skal tælles meget forkert for ikke at ende ved 1991, året for Sovjetunionens endelige sammenbrud. Og der er flere store historier, der går igen i Andrei Zvyagintsevs mesterligt iscenesatte debutfilm The Return, der i minimalistisk stil og Tarkovsky-tempo udfolder en tidløs tragedie om forholdet mellem en far og hans sønner.

På fisketur
Et gammelt fotografi sandsynliggør blodsbåndet, og kort efter tager de to brødre af sted på fisketur med deres far.
Plottet er afgjort til at tage at føle på i sin minimale fremtoning og med sine få underspillede vendepunkter. Det er mystikken, det handler om, og den bliver i dén grad bevaret. Vi ved ikke, hvor faren har været i de 12 år, ej heller ved vi, hvad hans egentlige formål med turen er. Og samtidig får vi også præcist, hvad vi ser. Mens den 12-årige Ivan er den uforsonlige, der med klar skepsis sætter alt på spil for at trodse faren, er den 15-årige Andrei mere optimistisk og i højere grad klar til at acceptere hans autoritet. Den psykologiske trekant undersøges indgående, og sammenstødet er voldsomt.

De store historier går igen i den lille historie i Andrei Zvyagintsevs mesterværk.
Copyright:
Marco Film
Åbne vidder og intensitet
Klassiske linjer, fra gamle græske over både bibelske og britiske, tegnes med fine afdæmpede streger, så det eftertænksomme lag damper ud af fortællingen frem for at dominere den. Skuespillet er skarpt og præcist til det sublime, og Zvyagintsev lader nuancerne mellem dem træde stærkt frem i en fin vekselvirkning mellem intime ansigtsbilleder og store maleriske totaler. Fotografen Mikhail Krichman rammer de åbne vidder ind med en formidabel fornemmelse for at aftegne det filmisk rum, så det ikke bliver for stort og udsvævende. Samtidig forstærkes den tætte og intense stemning af Andrei Dergachyovs noget nær hypnotiserende og stadig tilbageholdende score-musik.

Filmisk fordybelse
Med sin simple og minimalistiske æstetik, der samtidig er gennemtænkt ned til mindste detalje, inviterer The Return i en sjælden grad til filmisk fordybelse, og filmen er lysende klart bud på årets bedste.
 
DVD-vurdering
Ingen bedømmelse af ekstramateriale, da distributøren ikke har stillet kopi til rådighed.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (5 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
...lol
7-7-2009 17:45
Viser lidt om elendig smag...........

Maria
7-7-2009 00:24
Jeg har her til aften set det uforglemmelige mesterværk på en tysk TV-kanal. Jesper Vestergaard beskriver og tolker den helt på den måde, jeg også synes, den skal beskrives og tolkes.
Dette er en film, jeg må købe for at se den igen og igen. Jeg læste et andet sted, at den bliver endnu mere fascinerende efter 3. gang. Hvor er det vidunderligt, at der stadig bliver lavet film af sådan en renhed og mangel på "larmende" effekter. Det kan østeuropæerne - stadig. Men hvor længe?

Vodka nissen fra murmansk...
15-4-2005 14:00
Ruslands svar på Titanic...... Storslået ned til den mindste detalje..... Eneste minus for lidt vodka.. Do svidanje!!! God fornøjelse... Og skål!!!!!!

Viggo
24-2-2005 16:26
Dette er Årets Film! ....mindre kan ikke gøre det!!

Jens
6-2-2005 18:31
THE RETURN ER EN PRAGTFULD FILM - FLERE AF DEN SLAGS!! EN PERLE DER SKAL SES!!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google